Müthiş iddia: Devrimci Karargâh'ı Ergenekon kurdu | " /> Müthiş iddia: Devrimci Karargâh'ı Ergenekon kurdu | "/>

En Sıcak Konular

Müthiş iddia: Devrimci Karargâh'ı Ergenekon kurdu

23 Mart 2009 08:15 tsi
Müthiş iddia: Devrimci Karargâh'ı Ergenekon kurdu  
Selimiye Kışlası ile AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan saldırılarla ismi gündeme gelen yasadışı Devrimci Karargâh örgütünün gerçek yüzü, Ergenekon soruşturmasıyla gün yüzüne çıkmaya başladı.

Gözaltına alınan gizli tanık ve sanık ifadelerine göre, Devrimci Karargâh, Ergenekon'un kullandığı PKK, Hizbullah, DHKP/C ve MLKP gibi terör örgütlerinin işlevsizleştiği gerekçesiyle kuruldu. Kanlı Güngören saldırısı da bu örgüt tarafından yapıldı.

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamındaki 7. dalga, 1 Temmuz 2008'de gerçekleştirildi. Emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Söz konusu operasyondan 26 gün sonra, 27 Temmuz 2008'de İstanbul Güngören'de korkunç bir bombalı saldırı düzenlendi. Kanlı olayda biri doğmamış bebek, 18 kişi hayatını kaybetti. 150'yi aşkın vatandaş da yaralandı.

Yaklaşık 4 ayda gerçekleştirilen 3 ayrı saldırı üzerine başlatılan soruşturmada ilginç bilgilere ulaşıldı. Devrimci Karargâh örgütüne bağlı eylemleri sebebiyle çok sayıda isim gözaltına alındı, sorgulandı. Bir gizli tanık ve sanığın söyledikleri tüyler ürperten cinstendi. Buna göre, Devrimci Karargâh, Ergenekon'un kullandığı PKK, Hizbullah, DHKP/C ve MLKP gibi terör örgütlerinin işlevsizleştiği gerekçesiyle kuruldu.

Gizli tanık, bazı devlet görevlileriyle görüştüğünü ve örgütün uyuşturucu kaçakçılığı üzerinden finanse edilmeye başlandığını aktarıyordu: "Dağda asker öldürmekle bir yere varılamayacağı, 'Güngören eylemi benzeri şehirlerde kanlı eylemler gerçekleştirilerek kamuoyu oluşturma' hedefi vardı."

Finans kaynağı, uyuşturucu kaçakçılığı

İtiraflar üzerine dosya Ergenekon soruşturması kapsamına alındı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasındaki patlama ve Selimiye Kışlası'na saldırı olayı sonrası gözaltına alınan Cemal Bozkurt'a yönelik soruşturma evraklarında yer alan bilgilere göre bir sanık, uyuşturucu kaçakçılığı yoluyla Devrimci Karargâh terör örgütünü finanse ettiklerini söylüyor. Örgütün içinde kendisi gibi devlet görevlileriyle görüşenler olduğunu anlatan sanık, Güngören'deki terör saldırısını da kanlı eylemlerle kamuoyu oluşturma biçimi olduğunu itiraf ediyor.

Bir gizli tanığın ifadeleri ise şoke edici: "Hizbullah, PKK, DHKP/C, MLKP gibi terör örgütlerinin Ergenekon bağlantıları ortaya çıktı. Terör örgütlerinden kopmalar yaşanıyor. Teröre bulaşmış kitleler kendi içlerinde sorgulamalara başladılar. Bütün bu kaçışları yeni ve adı kirlenmemiş bir örgüt etrafında toparlamak ve ülkemizde akan kanı devam ettirmek için Devrimci Karahgâh diye bir örgüt çıkarılmıştır."

Gizli tanık ve sanıkların ifadelerine göre Ergenekon'un yeni terör örgütünün legal ayaklarında iki sendika da var. Bazı sendikaların AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan bombalı saldırıları kınamaları da bu sendikaları ve örgütü tedirgin etmiş. Gizli tanığın ifadelerine göre, Ergenekon, tıpkı 1980 öncesindeki terör hareketleri gibi sendikaları sokak hareketlerini tırmandırmak, Devrimci Karargâh örgütünü ise şiddet eylemleriyle halkı ayaklandırmak için kullanmak istemiş. Sendikaların ayrıca işsizlik ve krizin derinleştirilmesi planları içinde aktif olarak yer aldığı belirtiliyor.
 
zaman



Bu haber 373 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,397 µs