En Sıcak Konular

Koç'un başı Çin Başkonsolosluğu’yla dertte

23 Mart 2009 08:15 tsi
Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, İstanbul Boğazı’na bakan Tarabya’daki köşkünde tadilat yapan kiracısı Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosluğu’na tahliye davası açtı. Koç, tadilatın durdurulması için ihtiyati tedbir istedi.

Rahmi Koç, 15 Ekim 2007’de Çobançeşme Sokak’taki köşkünü yıllığı 294 bin dolara Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosluğu’na kiraya verdi. Boğaziçi İmar Müdürlüğü, rutin kontrollerde, köşkte inşaat ve tadilat yapıldığını tespit etti. Anadolu’da Vakit Gazetesi de 4 Haziran 2008’de yayınlanan haberde köşkte Boğaziçi Kanunu’na aykırı inşaat tadilatı yapıldığını, bunu da Rahmi Koç’un yaptırdığını öne sürdü.

İzin belgesi orta yok

Bunun üzerine Koç’un avukatı Mehmet Uğur Ayan, Sarıyer 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Ayan dilekçesinde şunları anlattı: "Sözleşmeye göre Çinliler, kiraladıkları taşınmazda Koç’tan habersiz ve izinsiz tadilat yapamayacaktı. Tadilatlar yalnızca dekorasyonla sınırlı kalacak ve işlemlere ilişkin projelerin onay ve takibinden Mimar Neşe Ergin sorumlu olacaktı. 5 Haziran 2008’de Çinliler’e, imara aykırı tadilat işlemlerine son vermelerini bildiren bir ihtarname çekildi. Çinliler, Dışişleri Bakanlığı’ndan özel izin alacaklarını belirttiler. Kendilerine 15 Kasım 2008’e kadar verilen süreye rağmen izin belgesi sunulmadı."

Sorumluluk Koç’a çıkar

Rahmi Koç’un tüm iyi niyetli çabalarına rağmen, taşınmaz eski haline getirilmediğini belirten Ayan, "Çinliler, diplomatik dokunulmazlık gerekçesiyle, taşınmazın son haline dair fotoğraf çekmemize dahi izin vermedi" dedi. Tadilat işlemlerinin sözleşmeye ve imar mevzuatına aykırı olduğunu vurgulayan Ayan, "Bu faaliyetlerin Rahmi Koç’a da idari ve cezai sorumluluk doğurması kuvvetle muhtemeldir. Haksız eylemler acilen durdurulmalı. Sözleşmenin feshi ve taşınmazın tahliyesine karar verilmeli" dedi. Ayan, tazminat haklarını da saklı tuttuklarını belirtti.

Hürriyet



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,454 µs