taraf yaptı! | " /> taraf yaptı! | "/>

En Sıcak Konular

TÜSİAD'ı taraf yaptı!

23 Mart 2009 08:08 tsi
TÜSİAD'ı taraf yaptı! Gelirler İdaresi tarafından Doğan Yayın Holding'e kesilen ve faiziyle 914 milyon lirayı bulan vergi cezasına, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'dan ilginç bir yorum geldi.

Yalçındağ: Doğan Grubu'na verilen cezaya üzüldüm  
 
Aynı zamanda Doğan Grubu Yönetim Kurulu üyesi olan Yalçındağ, verilen cezaya çok üzüldüğünü belirterek, "Biz işadamıyız, görevimiz istihdam etmek, vergi cezası yemek, haksız yere suçlanmak. Tüm bunlara rağmen, çok da karamsarlığa kapılmayın, adalete ve hukuk sistemine inanın demek, işimiz bu; hem sopa yemek, hem de yatırım yapmak." açıklamasında bulundu. Yalçındağ, vergi cezasına gerekçe olarak gösterilen raporun 'adil' olmadığını öne sürdü.

Toplantı hakkındaki izlenimlerini gazetecilerle sohbet toplantısında açıklayan Yalçındağ, Doğan Yayın Holding'e Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kesilen vergi cezasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yalçındağ'ın gündeme getirdiği, faiziyle 914 milyon lirayı bulan vergi cezasına karşılık Maliye Doğan Grubu'ndan teminat istemişti. Doğan Yayın Holding'in üç kez ayrı ayrı gösterdiği teminatların reddi üzerine holdinge haciz uygulaması devam etti. Aynı zamanda Doğan Grubu Yönetim Kurulu üyesi olan Yalçındağ, "TÜSİAD Başkanı olarak söyleyebilirim ki Doğan Grubu'na kesilen cezayla ilgili rapora bakıp da 'bu rapor adilane bir rapordur, bu rapor doğrudur' diyen tek bir vergi uzmanı, işadamı bulamazsınız." iddiasında bulundu.

Yalçındağ, toplantıda hükümetin ekonomik kriz sürecindeki tutumunu da eleştirdi. Türkiye'nin krizi geç algıladığını ve tedbir almakta geç kalındığını savunan patronlar kulübünün başkanı, "Son tedbir paketi doğruydu. Ama bu eylülden beri konuşuluyordu, ekim ayında da açıklayabilirdik. Otomotiv üzerindeki ÖTV'yi kaldırabilirdik, bu kadar istihdam kaybına da sebep olmayabilirdik. Bu kadar hasar görmeden, bu kadar tavana vurmadan, bu kadar daralmadan, krizi daha kolay atlatabilirdik." şeklinde konuştu. Yalçındağ'a göre, hükümet krizi hafife aldı. Bunun sebebiyse Türkiye'nin benzer bir durumu 2001'de yaşaması ve bağışıklık kazanıldığı ve kolayca atlatılabileceği düşüncesi. TÜSİAD Başkanı'nın gündeme getirdiği bir diğer konu da Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yapılan görüşmelerin uzaması. Yalçındağ, Başbakan Tayyip Erdoğan'a birkaç hafta önce yönetim kurulu olarak yaptıkları ziyarette konuyu gündeme getirdiklerini kaydetti. Görüşmeye kadar fonun Türkiye'den neler istediğini tam bilmediklerini ifade eden Yalçındağ, şöyle konuştu: "Tahminlerimize göre, maliye politikasını sıkı tutma konusunda olabilirdi. Oysa başbakanla görüşünce gördük ki fonun istediği bunlar değilmiş. IMF, vergi denetiminin bağımsızlığını ve çapraz eşleştirme istiyor. Bu toplantıdan çok umutlu çıktık. Ancak yanılmışız."

İş dünyası korumacılıktan endişeli

Arzuhan Doğan Yalçındağ, İngiltere'de iş dünyasını bir araya getiren toplantının olumlu geçtiğini söyledi. Yalçındağ, toplantıda katılımcı işadamlarının üzerinde en fazla hemfikir olduğu konunun, korumacılık ve içe kapalı bir ekonomik modele gidişin tehlikesinin altının çizilmesi olduğunu kaydetti. Yalçındağ, "Böyle bir uygulama halinde krizin aşılmasının daha zor olacağı belirtilerek, bunun önüne geçilmesi gerektiği vurgulandı." dedi. Yalçındağ'ın verdiği bilgiye göre toplantıda, IMF, Dünya Bankası gibi küresel örgütlerin görev tanımlarının ve sorumluluk çerçevelerinin genişletilebileceği üzerinde duruldu. Tanımlar yapılırken gelişmekte olan ülkelerin katkı sağlayabileceği dile getirildi. Bu teşkilatların kaynaklarının artırılma kararının çok yerinde olduğu ifade edilerek, bu kaynağın krizden çıkmak için gerekli yerlere aktarılması istendi.
 
zaman



Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,791 µs