En Sıcak Konular

Bahçeli Erdoğan'a yüklendi

22 Mart 2009 21:35 tsi
Bahçeli'den Erdoğan'a: "Dokunulmazlığı kaldır da bir görelim. Partinin adı gibi sen niye aklanmıyorsun?"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hakkındaki iki dosyayı meclise getirip adım atması halinde 69 milletvekili ile destek vereceklerini belirterek, "Dokunulmazlığı kaldır da bir görelim. Partinin adı gibi sen niye aklanmıyorsun" dedi.

Partisinin Hatay'ın İskenderun İlçesi Atatürk Anıt Alanı'nda düzenlediği mitingde halka hitap eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türkiye'de sosyoekonomik krizin olduğu bir ortamda 29 Mart seçimleri yapıldığına dikkat çekti. Bahçeli, "Seçimleri önemsemeliyiz. Bu seçimlere yapılacak yüksek katılım seçilenlere güç verecektir. Nerde olursanız olun, hangi şartlarda olursanız olun ailenizi ve dostlarınızı yanına alın koşa koşa sandığa gidin. Biz MHP olarak diyoruz ki, Hatay sizin, İskenderun sizin ve karar sizin. Sizleri oy kölesi yapacak insanlara baskı yapan insanlara bir tokat atmalısınız. Yüreğinizi ortaya koymalısınız" diye konuştu.

Bu seçimlerde demokrasi ile hiç bağdaşmayan her türlü hilenin kullanıldığı bir süreç yaşandığını öne süren MHP lideri, "Ancak son yıllarda AKP'nin kökleştiği yerlerde, yandaşları (ilericiler-gericiler), (laikler-anti laikler), (paket alanlar-almayanlar) şeklinde bölündü. Yoksulluğun ayrımı olmaz. Paketler yoksul vatandaşlarımızın eline geçiyorsa alsın. Ezilmeden kömürü, şekeri alsın. Bu sizin hakkınız. Çamaşır makinelerini, buzdolaplarını dağıtanlardan alın. Ancak hür idarenize kement atmamaları için al paketi, vur AKP'ye tokatı. Bir zamanlar (MHP'nin oylarına ambargo koyarım) diyen şerefsizlere vurun tokadı. Kimse hak etmediği oyları gasp etmeye kalkmasın. Bir gün Osmanlı tokadı onlara da ulaşır" şeklinde konuştu.

AKP'nin tek başına bir iktidar olmasına, anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa sahip olmasına rağmen, ülkenin kötü yönetildiğini savunan Bahçeli şöyle devam etti: "Ülkemizde adaletsizliktir, asayişsizliktir almış başını gidiyor. İşsizlik yoksulluk artmıştır. Bir grup var ki ya yandaştır ya da hanedandır. 14 Mart 2003 tarihinde başbakan olduktan sonra iki tane teskere vardır. Bir tanesi görevi kötüye kullanma, diğeri de birkaç milletvekili ile ilişkili bir dosyadır. Son Osmanlı'nın 1. Recep Tayyip Erdoğan'ı oluyorsun da, 1. Tayyip Erdoğan ve 2. Tayyip Erdoğan dosyasında sen bir adım at. Biz 69 milletvekili ile destek vereceğiz. Dokunulmazlığı kaldır da bir görelim. Partinin adı gibi aklanda görelim".

Başbakan Erdoğan'a seslenen Bahçeli, "Bu memlekette yaşayan herkesi bir arada tut kucakla. Bu millet kavga istemiyor, kaos istemiyor. Bu millet huzur içerisinde yaşamak istiyor. Bu yüzden bu iktidara bir ders vermeniz lazım. Bu gidiş olmaz. Bunu durdurmanız lazım" dedi.

Başbakan'ın (Ülkede kriz var. Hamdolsun iyiyiz) dediğini şöyleyen Devlet Bahçeli, "Bizi krizde vatandaş teğet değil, yüreğimizi delip geçiyor diyor. İskenderun'da çalışanlar size soruyorum 1241 TL net geliriniz var mı? (520 milyar dolar gelir elde ettik) diyor başbakan. Peki bunlar nereye gitti başbakan. Sayın başbakan bu para kime teğet oldu. MHP olarak bu paraların hesabını tek tek sormazsam namerdim. Şimdi kredi kartı bankerliği ile vatandaşlarımız karşı karşıya. Artık AKP'nin ismi değişmiştir. (Aldatma ve kandırma partisi) olmuştur" diye konuştu.

haberturk



Bu haber 351 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,214 µs