En Sıcak Konular

DTP'li Ayna İmralı'yı adres gösterdi

22 Mart 2009 20:56 tsi
DTP'li Emine Ayna: Kürt sorununun çözümünde muhatap sayın Öcalan'dır.

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, “Kürtlerin yaşadığı sorunun çözümü halkın ulusal liderleriyle ancak mümkündür. Çözüm önerilerini ortaya koyan İmralı cezaevindeki sayın Öcalan'dır. Ulusal sorunların çözümleri o ulusların mücadele eden liderleri ile mümkündür. Bu yüzden Türkiye, Kürt sorununun çözümünü, muhatabıyla, 30 yıldır bunun mücadelesini veren muhatabıyla çözmelidir” dedi.

DTP'nin Mersin'de düzenlediği Nevruz Mitingi, bölücübaşının posterlerinin ve terör örgütü PKK flamalarının açılıp, terör örgütünü ve elebaşını öven, yasadışı sloganların atıldığı eyleme de dönüştü. Metropol Miting Alanı'ndaki nevruz kutlamalarına DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Siirt Milletvekili Osman Özçelik ile birlikte yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Müzik eşliğinde halayların çekildiği mitingde, 5- 10 yaşlarındaki çocuklardan oluşan koro Kürtçe türküler seslendirdi. Mitingde çocukların ön saflarda yer alması, bazıları ezilme tehlikesi geçiren çocuklardan kiminin dağlarda teröristlerin giydiği kıyafetlerin benzeri giysiler olması dikkat çekti.

Sık sık "Biji Serok Apo" sloganının atıldığı mitingde DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna ile Milletvekili Özçelik, nevruz ateşi yakıp, havaya güvercinler uçurdu. Mitingde konuşan Emine Ayna, nevruzun barış ve kardeşlik günü olduğunu bildirip, herkesin nevruz bayramını kutladı. Türkiye'de Kürt sorunu bulunduğunu, bunun da bölücübaşı olmadan çözümlenemeyeceğini öne süren Ayna, şunları söyledi:

“Bugün Kürtçe televizyon kanalından söz edilebiliyorsa, bugün eğer Kürtlere "Şarkınızı türkünüzü söyleyin" denilebiliyorsa, bugün eğer Kürtler yıllardır süren mücadeleleriyle meydanları doldurabiliyorsa, Kürt özgürlük hareketinin verdiği mücadele sonucundadır. Dağa çıkan gençlerimizin verdiği mücadele sonucundadır. Bu yüzden Kürtlerin yaşadığı ulusal sorunun çözümü halkın ulusal liderleriyle ancak mümkündür. Kürt sorunun çözümü için bir çok çözüm önerisi ortadadır. Türkiye'nin yapısı bozulmadan ancak Kürt halkının kendi kendini yönetebilme yetkisini tanıyarak demokratik özel Kürdistan, demokratik özel bölgeler halinde çözüm önerileri mevcuttur. Bu çözüm önerilerini ortaya koyan İmralı cezaevindeki sayın Öcalan"dır. Ulusal sorunların çözümleri o ulusların mücadele eden liderleri ile mümkündür. Bu yüzden bugün Türkiye Kürt sorununun siyasal çözümünü ulusal çözümünü muhatabıyla, 30 yıldır bunun mücadelesini veren muhatabıyla çözmelidir. Sayın Öcalan ile birlikte Kürt halkının özgürleşmesini önüne koymalıdır. Bugün siz eğer şu gördüğümüz bayrağa Türkiye bayrağı değil de Türk bayrağı diyorsanız, bugün siz burada gördüğünüz herkesi Anayasamızda "Türk" diye tanımlıyorsanız etnik siyaset yapıyorsunuz, Kürt halkını inkar ediyorsunuz demektir. Bizim yaptığımız Türkiye"de yaşayan diğer halkların diğer farklılıkların da Türk halkının sahip olduğu tüm kimlikten ve ulusal haklara sahip olması gerektiğini söylemektir.”
Rojda'nın ve bazı şarkıcıların da konser verdiği miting, olaysız sona erdi.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bursa"da DTP'nin düzenlediği nevruz kutlamalarının onuna doğru yaklaşık 200 kişilik grup teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atmaya başlayınca polis müdahale etti. Göstericiler polislere taş atarak karşılık verince çıkan arbedede bazı kişiler hafif yaralandı.

Gösterici gruptan 10 kişi gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi"ne götürüldü.

milliyet



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,326 µs