En Sıcak Konular

BBP güç şartlarda miting yaptı

22 Mart 2009 19:45 tsi
BBP Mitingi, İl Seçim kurulu kararınca Çağlayan Meydanı yanındaki Gürsel Futbol Stadı'nda gerçekleşti. Bir de Saadet alanı geç terkedince işler daha karıştı.

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu tüm etnik kimliklere eşit muamelede bulunacaklarını, iktidar öncesi yerel yönetimlerde söz sahibi olmak istediklerini söyledi. Partisinin Çağlayan'daki mitinginde konuşan Yazıcıoğlu, "Bu iktidarın gerçekleştiremediğini biz yapacağız." sözü verdi.

Toprak saha yağan yağmur ile bataklığa dönüşünce partililer mitinge paçaları sıvayarak geldi. BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun sahaya gelmesinin ardından yağmur da şiddetini artırdı. BBP'nin 16.00'da başlaması gereken mitingi Saadet Partisi (SP) mitingi ile neredeyse beraber gerçekleşti.

Muhsin Yazıcıoğlu konuşmasına başladığında SP mitingi devam ediyordu. Sahayı dolduran partililer bu sebeple Yazıcıoğlu'nun konuşmasını dinlemekte zorlandı. Yazıcıoğlu konuşmasının başında kendilerine futbol sahasının uygun görülmesine sitem etti: "Bunu bilinçli yaptılar. Bu yaşadığımız sorundan iktidar da sorumlu." dedi. Yazıcıoğlu, konuşması sırasında SP mitinginin devam etmesi üzerine bir süre bekledi.

29 Mart seçimlerinin Türkiye'ye hayır getirmesi temennisinde bulunan Yazıcıoğlu, BBP'nin tüm yurtta tam teşekküllü olarak seçimlere katıldığını duyurdu. Yazıcıoğlu, "Bizim için Kürt, Türk, Laz, Çerkez arasında hiçbir fark yok. Hepsine eşit hizmet edeceğiz." dedi. AK Parti'ye ve mevcut sisteme yüklenen Yazıcıoğlu, "İşsizlik ve fakirlik varken, partilere seçim yardımı yapılmasını anlamıyorum." dedi. Bu yardımların seçim meydanlarında partilerin birbiriyle dalaşmasına yardım ettiğini vurguladı.

Mitinge çevre illerden de katılım oldu. İstanbul Teşkilat Başkanı Hakkı Özyurt, İl Başkanı Kazım Ayaydın, İstanbul Adayı Cevdet Tellioğlu'nun yanı sıra diğer ilçe adayları partililerle buluştu. Miting yağış sebebiyle çok da uzamadan sanatçı Hasan Sağındık'ın konseriyle son buldu.

cihan



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,957 µs