şov yaptı! | " /> şov yaptı! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan İstanbul'da şov yaptı!

22 Mart 2009 15:49 tsi
Erdoğan İstanbul'da şov yaptı!
Başbakan Erdoğan, yüzbinlerce kişinin katıldığı Kazlıçeşme Meydanı'nda konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar:

- Şimdi yeni bir kongre vadisi daha yapıyoruz. 3-4 ay içinde bitecek. İşte bunları AK Parti zihniyeti yaptı. Bizim fiilimizin ulaştığı yere senin hayalin ulaşamaz Sayın baykal. katlı köprüleri metrobüsü İstanbul'a kazandıran başkanıma teşekkür ediyorum. Tüneller. Kağıthane Piyalepaşa tünelinden bir git geç bakalım ne olmuş. Elbette geçecek yola düşecek.

- İstanbul hizmete doymaz. Daha yapılacak çok işimiz var. Pislikten kokudan geçilmeyen Haliç vardı ya... Biz o Haliç'in kenarında dünyanın önemli kongrelerinden birine imza attık. O Haliç'in kenarında oturanlar orayı iyi bilir. Ben o Haliç'in kenarında doğdum. İyi bilirim. Kim temizledi bu Haliç'i. İşte bu kardeşiniz. Oradan çıkarılan çamuru nasıl taşıyıp yaptığımızı.. O Haliç'i toprakla doldurmamızı bile tavsiye ettiler. Böyle bir güzelliği yok edeceklerdi. Şimdi Topbaş Başkanım muhteşem bir kongre merkezini Türkiye'ye kazandırdı.

- CHP'nin çöp ve çamur deryasının olduğu İstanbul'u hatırla... Havasının solunamayan İstanbul'u hatırla ... Susuz İstanbul'u hatırla.. CHP kirlilik demektir. CHP, çöp, çamur ve çukur demektir. Bu İstanbul böyle bir zihniyete bir daha teslim olur mu?

- Bir defa sen ne kadar alacaksın. Bize yüzde 52 dedin tamam teşekkür ederim, sen ne kadar alacaksın? Demek ki muhalefeti zaten baştan kabul etmiş, ben de diyorum ki böyle muhalefete can kurban. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.

- Bir ara enflasyon yüzde 11'lere çıktı neredeyse zil takıp oynayacaktı. Senin söylediklerini unuttuk bile. Bir şey zamanında yapmazsan kaybedersin. Yarın bu 7 madde. Bu 26 katrilyonun bütçeye maliyetini konuşuyor musun, yok. Sadece kuru sıkı at. Dedik ya iktidar olmak gibi bir derdi yok zaten. Çok açık, AK Parti eğer yüzde 52'nin altında kalırsa başarısızdır diyor. Bir siyasi lider bunu söyler mi? Sen benimle yarıştasın. Maça çıkıyoruz bir futbol takımı mağlup olmak için maça çıkar mı? Ama Sayın Baykal bunu söylüyor. Bunun hesabını yapamıyor.

- Sayın Bahçeli sen zaten uçma özürlüsün. Fazla harcırah diyor, ayıptır ya, eğer bir başbakan yurdun dışına çıkamıyorsa neden yapıyor. Benim ülkeme dünyanın tüm liderleri gelip gidiyor. Onun için ihracatımız 132 milyar dolara çıktı. 79 senede 39 milyar dolar. Tamamlandı anladın mı? Yüzde 63 faizle devlet borçlanıyordu. Şimdi yüzde 13-14. Kimin cebinden çıkıyordu bunlar, Çağlayan'da niye konuşmadın bunları? Niye halkımı aldatıyorsun?

- Kuşadası'nda da yaptılar aynı şeyi. Hamdolsun yapamadılar. Kuşadası limanı pırıp pırıl oldu. Gayet güzel bir merkez oldu. Galataport aynen öyle olacaktı ama engellediler. Dünyanın seçkin turistleri oraya gelecekti. Turizm gelirlerimiz 29 milyar dolarlara ulaşacaktı. Bu konuda da biz inatçıyız. İstanbul'umuzun güzelliklerini tüm dünyaya pazarlayacağız. Şu an 26 milyon turist geliyor Türkiye'ye.

- Buraya yabancı gelmesin, niye. Ya paranın dini olur mu. Kim gelirse gelsin yeterki burada yatırım yapsın. Bunların devletçi mantığı o eski Komünist mantığı. Biz diyoruz ki uluslararası rekabet burada şekillensin. Yatırımını burada yapsın, kimi çalıştıracak, bizim insanımızı. Galataport'a karşı çıktılar. Bugün Tophane pırıl pırıl olacaktı. CHP-MHP başı çekti. Bunların bir de avanesi var. Kim kaybetti Türkiye...

- Ne diyor, isterse bir vatandaş telefonda hükümete küfretmeli, hakaret etmeli, ağız tadıyla küfredemiyoruz diyor Sayın Baykal. Ayıptır ayıp, sen bir genel başkansın. Bunları gece 12'den sonra söyle çocuklarımıza yazık olacak. Şifreli kanallardan konuş. Buyur çarkıfelek var televoleler var. Oraya çık şovunu yap, ben de seyrederim, sen çıkarsan seyrederim. Ama çık buralardan konuş. Vatandaşa bakarak konuş.

- Bu insanlara hesap sorulmayacak mı, işte sordunuz ve AK Parti'yi iktidar yaptınız. Bu kardeşiniz sessiz yığınların sesi olarak buralara geldi. Ama yapacağımız daha çok iş var. Kolay mı, bunların hepsi bitebiliyor şimdi. 29 Mart günü sandığa gidin ve yakın geleceğimizi şekillendirecek bir yönetim için iradenizi kullanın. Biz kazanalım bunun derdinde değiliz. Türk demokrasisi kazansın bunun derdindeyiz. Zaten demokrasi de AK Parti ile geldi. CHP'nin böyle bir anlayışı yok.

- Sadece Çağlayan'da seni dinleyenler bu ülkenin vatandaşı değil, bu meydanı dolduranlar da bu ülkenin vatandaşı. Bu çileleri kim kaldırdı, AK Parti iktidarı. Niçin bunları yapmıyorsunuz, böyle bir dertleri yok ki. Sizin döneminizde bile hasvtalarımız rehin alınıyor muydu? Ölüleri bile rehin alıyordunuz. Şimdi var mı öyle bir şey. Sosyal güvencesi yok hastaneye yaklaştırmıyordunuz. O zaman olmaz diyordunuz. Şimdi var mı böyle bir şey. Şimdi istediğin hastaneye gidersin hemen doğum yaptırılır ve 18 yaşına kadar sigortalı. Trafik kazası geçirdim hastaneye götürdüler, komadayım sordukları soru şu, SSK'lı mısın Emekli Sandığı mensubu musun? Müdahaleni yap. Bolu'ya gönderdiler. Bir hastaneye gittik. SSK'lı olduğumuz için bakamayız dediler, oradan oraya gittik. Bu mudur insan öncelikli dünya?

- Biz yerel seçim yapıyoruz, Baykal ne konuşuyor, ne yapacağına dair bir kelime duydunuz mu? Yok ki, ne yaptınız diyor. Ayıptır ayıp. Bunlar bakar kör. Hızlı trene hangi yüzle bineceksin? Duble yollardan geçiyorsun hangi yüzle. 330 bin derslik yaptık insan bir teşekkür eder.

- Bu sorun hepimizin sorunu. CHP'nin tapusu Baykal'ın, MHP'nin tapusu Bahçeli'nin, AK Parti'nin tapusu milletin elindedir. Farkımız bu. 29 Mart sabahı iyi hazırlanacağız ve akşamında da hep beraber bu mutluluğu yaşayacağız. Gerek içeride ve gerekse dışarıda 30 Mart'tan itibaren yeni bir gündem başlayacak. Türkiye'yi demokratik, ekonomik açıdan daha iyi noktalara taşıyacağımız bu yeni dönemde inşallah seçimden güçlenerek çıkmamız büyük önem taşıyor. Küresel kriz ortamında Türkiye'nin güven ve istikrar ortamını koruyarak çıkacağını inşallah hep birlikte çıkacağız. Bu krizi fırsata dönüştüreceğiz.

- Demokrasiden şaşmadan, millet iradesini tartışma konusu yaptırmadan geleceğimizi hep birlikte inşa edeceğiz. 29 Mart gücümüze güç katarak çıkmamız ve halk desteğini arttırarak çıkmamız ayrı bir anlam taşıyor. Bunun farkındasınız di mi? Buradan ayrıldıktan sonra evimize çekilip yatacak mıyız?

- Belediyeciliği biz biliriz. CHP'liler anlamaz bu işi. İstanbul'u ne hale getirdiklerini bilir İstanbullular. Adres bilmeyenleri gönderiyorlar İstanbul'u yönetmek için. Bunların derdi meseleyi çözmek değil. Maksat dostlar alışverişte görsün.

- Bin yıllardır bozulmayan kardeşliğimizi ebediyen muhafaza edeceğiz. Nifak tohumlarının ekilmesine izin vermeyeceğiz. Milletimizle birlikte bütün illerimizi marka şehirler haline getireceğiz. 81 ilimizin tamamını birer dünya kenti yapacağız.

- Şu Süleymaniye, Ayasofya, Fatih Camii, Galata Kulesi, insanlığın ve kardeşliğimizin anıtları değil mi? İstanbul işgal edildiğinde Bitlis ağladı. Çanakkale destanını hep birlikte yazdık. Balkanlardan, Kafkaslardan geçenlere hep birlikte kucağımız açtık. Bu cumhuriyeti hep birlikte kurduk. Bin yıllar boyunca hep birlikte ağladık, birlikte güldük. O zaman ayırım gayrım niye. Ayrımcı esiyaset niye, insanları ayıran bu üslup niye?

- Biz tarihimiz kadar büyük düşünüyoruz. Muhteşem İstanbul kadar büyük düşünüyoruz. İstanbul için, Türkiye için büyük düşündük, büyük düşünüyoruz. Size Ankara'nın selamını, Elazığ'ın selamını getirdim. İstanbul mitingi benim 55. mitingim. 54 ilin selamını getirdim. Oralardaki coşku ve sevgi aynen sizlerle buluşuyordu. Bu kardeşliğimiz kadar büyük düşündük ve yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.

- Biz devlet olarak fabrika yapmayı bıraktık artık fabrikayı girişimciler yapıyor. Çünkü nasıl fabrikalar yaparak zarar ettiklerini ve fakir fukaranın sırtından nasıl bedelini çıkardıklarını biz biliyoruz. Karşılıksız paraları bunlar basıyordu. Benim vatandaşımın cebindeki parayı çalmak demek.

- Biz eserlerimizle konuşuyoruz. 23 milyar dolarlık GSYİH varken bunun üzerine 520 milyar dolar koyarak 720 milyar dolara çıkarmış bir Türkiye'nin Başbakanı olarak konuşuyorum. Türkiye 17. büyük ekonomi. Sen ne adına konuşuyorsun onu söyle. Malesef hep gerçekleri saptırmak.

- Kamu net borç stoku 242 milyar dolar. Dürüst ol. Ama dürüst değil. Hep yanlış çünkü klavuzu farklı. Klavuzu karga olanın durumu mu. Sana da yazık oluyor. Yazıktır. Bu devran hep böyle mi gidecek. Sen ne yaptın söyle. Yarım yamalak koalisyonlara katıldın ne yaptın söyle. Pektim'i, TÜPRAŞ'ı konuşma, senin eserlerin değil bunlar.

- Hiçbir zaman Sayın Baykal'ın idealinde iktidar olmak yok. Şimdi yalvarıyor, 'Anneciğim ne olur bir gün bana iktidar!' Bu millet sana iktidar vermeyecek.

- Bugünlerde kimyası iyice bozulmuş durumda. Devletin valisine, bürokratına, teknokratlarına sataşıyor. Utanmadan, 'AKP'yle gelen APS'yle gider' diyor. Bu ülkede APS'yle gitse gitse mektup gider.

- Sayın Baykal, sen ne yaptın onu söyle. Bir dikili taşın var mı onu söyle. Senin bakanlığın döneminde vatandaş gazyağı bulamadı. Çiftçim mazot bulamadı.

- Az önce birileri Çağlayan'daydı. Aman Ya Rabbim ne palavralar. Nasreddin Hoca'ya bir palavracı gelmiş, onadan sonra ben 40 arşın atlarım, 60 arşın atlarım. Böyle deyince Hoca, atla demiş. Palavracı 'Halep'teyken atlardım' demiş. Hoca da 'Halep ordaysa arşın burada' demiş. Senin meydanın Çağlayan'sa Zeytinburnu da burada. Durmak yok yola devam...

- İstanbullu yine büyük düşünecek, yola devam diyecek. İstanbullu bizden aldığı hizmetleri bilir.

- AK Parti'nin hizmet siyasetinin temelleri burada İstanbul'da atıldı. Felsefesi burada yoğuruldu. Demokratik açılımlarını esas alan değişimci anlayışı burada şekillenmiştir. AK Parti olarak gelecek için heyecan yüklüyüz. O gün milletin iradesi yeniden tecil edecek. Eminim ki İstanbul yine büyüklüğünü konuşturacak. AK Parti ile yola devam diyecek.

- İstanbul Türkiye'nin özeti. Buradan Türkiye'nin her köşesine muhabbetlerimi sunuyorum. Sivas, Rize Trabzon, Artvin, Konya, Diyarbakır, Adana Antalya, Sakarya, İzmir burada. Doğu da, Batı da burada. İstanbul'da tüm yürekler burada. Eyüp Sultan'ın, Fatih Sultan Mehmet'in yaktığı meşale burada yanıyor. Gazi Mustafa Kemal'in açtığı yol burada...

- İstanbul'la aramızdaki sevdayı dile getirmeye kelimeler yetmez. Gösterdiğiniz vefaya, gösterdiğiniz sadakate teşekkür ediyorum.

13:44 - Başbakan Erdoğan konuşmasını yapmak üzere sahnede... Kazlıçeşme'de meydanı hınca hınç dolduran vatandaşlara hitap eden Erdoğan, konuşmasına İstanbul'un tüm ilçelerinde yaşayan vatandaşları selamlayarak başladı.

13:40 - Başbakan Erdoğan Kazlıçeşme'ye geldi. Halkı selamlayan Erdoğan'a büyük bir sevgi seli var...

- Kazlıçeşme Meydanı'nı dolduran kalabalık, Başbakan Erdoğan'ın alana gelmesini bekliyor. Yağmurlu ve soğuk havaya rağmen mitinge yoğun ilgi gözden kaçmıyor. Vatandaşlar Başbakan Erdoğan'ı tazahüratlarla alana davet ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Kadir Topbaş kürsüde İstanbullulara sesleniyor.

***

ERDOĞAN'IN KAŞKOLSUZ İLK MİTİNGİ

Türkiye'nin birçok ilinde yaptığı 54 mitingin her birinde boynuna taktığı o ilin takımına ait kaşkolla konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul mitinginde kaşkol takmadı.

Kazılçeşme Meydanı'nda düzenlenen mitingde İstanbullulara hitap eden Başbakan Erdoğan'ın boynuna kaşkol tatmaması dikkatlerden kaçmadı. Miting yaptığı her yerde o ilin takımına ait kaşkol takan Erdoğan, 55. mitingi olan İstanbul mitinginde kaşkol takmadı. Erdoğan, dün Ankara'da yaptığı mitingde Ankaragücü ve Gençlerbirliği kaşkollarını birlikte takmıştı.

KAZLIÇEŞME'DE BAYRAM COŞKUSU

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) "Büyük İstanbul Mitingi" için Kazlıçeşme Alanı'na çıkarma yaptı. Çok sayıda bakan, milletvekili ve 39 ilçe belediye başkan adayı sahneye çıkarak vatandaşları selamladı. Alanda toplanan binlerce İstanbullu AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bekliyor.

Kazlıçeşme Alanı'ndaki mitinge Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Egemen Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, milletvekilleri Güldal Akşit, Mehmet Müezzinoğlu, İdris Güllüce, Reha Çamuroğlu, Burhan Kuzu, İdris Naim Şahin, Hasan Kemal Yardımcı, Recep Koral, Özlem Türköne, Feyzullah Kıyıklık, Canan Kalsın, Mehmek Sekmen, Mustafa Ateş, Ünal Kacır, İbrahim Yiğit, Ayşenur Bahçekapılı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İBB Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Fatih Şahin, İstanbul Kadın Kolları Başkanı Aysel Yaman ve 39 ilçe belediye başkan adayı sahneye çıktı.

MİTİNGDEN NOTLAR

-175 bin metrekarelik olduğu öğrenilen Kazlıçeşme Alanı'nın tamamı dolmuş durumda.

-Kara ve deniz yoluyla gelen partililerin gelişi canlı olarak alanda bulunan dev ekranlara yansıtıldı. Her gelen tekne ya da otobüs alandakileri daha da coşturdu.

-Davul ve zurnalarla oynayarak gelenler dikkat çekti. Mitinge Bursa, Kocaeli, gibi çevre illerden de gelenler olduğu görüldü.

-Miting alanında sahneni ön kısmında engelli vatandaşlar için özel bir bölüm ayrıldı. Buraya gelen engelli vatandaşlar sahneye ve Erdoğan'a en yakın kişiler olacak.

-Polis çok yoğun güvenlik önlemi aldı. Giriş noktalarında vatandaşlar yoğun kontrün ardından alana girmesine izin veriliyor. Kalabalıkta kaybolan çocuklar ile ilgili sık sık anons yapıldığı görüldü.

-Sağlık sorunları nedeniyle bazı vatandaşlara ilk yardım ambulanslarda ve sağlık kabinlerinde yapıldı.

-Yağan yağmur nedeniyle vatandaşlara sarı ve lacivert renkte yağmurluk dağıtıldı. Miting alanında Erdoğan ve Topbaş'ın dev posterleri dikkat çekti.

-Basın için de büyükçe bir platform hazırlandı. Bazı vatandaşlar platforma dönerek, "Dışarı dışarı Doğan medya dışarı. Satılmış medya istemiyoruz" şeklinde sloganlar attı.

samanyoluhaber



Bu haber 855 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,751 µs