kaçırabiliriz tehdidi | " /> kaçırabiliriz tehdidi | "/>

En Sıcak Konular

Asker kaçırabiliriz tehdidi

21 Mart 2009 13:24 tsi
Asker kaçırabiliriz tehdidi Hamas'ın Suriye'de sürgünde bulunan lideri Halid Meşal, İsrail'in, ellerindeki İsrail askeri Gilad Şalid'in serbest bırakılması için Hamas'ın öne sürdüğü taleplere karşı daha esnek olması gerektiğini, aksi takdirde yeni askerler kaçırmak zorunda kala

İsrail'de yayımlanan Jerusalem Post'un haberine göre Meşal, Avustralya'nın Sydney Morning Herald gazetesine verdiği demeçte, İsrail'in Gazze Şeridi'ne geçişleri açmaması üzerine 2006'da Şalit'i kaçırdıklarını hatırlatarak, taleplerinin yerine getirilmesi için aynı yola başvurmak zorunda kalabileceklerini belirtti.

İsrail'in olanlardan ders almadığını ifade eden Meşal, İsrail'in Filistinlileri serbest bırakmayı reddetmesinin, kendilerini bunu sağlamak için diğer yolları izlemeye iteceğini, bu yollardan birinin de daha çok İsrail askeri kaçırmak olduğunu söyledi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın, "İsrail'in karşılık vereceğini bilseydim, 2006'da iki İsrail askerinin kaçırılması talimatını vermezdim" sözlerini hatırlatan Meşal, kendilerinin başka çaresi olmadığını kaydetti.

İsrail, iki askerinin Hizbullah tarafından kaçırılması üzerine Lübnan'daki örgüte karşı saldırılar başlatmıştı. İsrail-Hizbullah savaşı bir aydan fazla sürmüştü.

Meşal, İsrail'in Gazze'den düzenlenen roket saldırılarına son verilmesi karşılığında kuşatmayı sona erdirmesi ve sınır geçişlerini açması gerektiğini, ancak bunları yapmadığını belirterek, "Filistinlilere, kuşatma altında yavaş yavaş mı, yoksa hızla ateş altında mı ölmek istersiniz" diye sormanın adil olmadığını vurguladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde düzenlediği, 22 gün süren operasyondan sonra Şalit'in serbest bırakılması için taraflar arasında görüşmeler yoğunlaşmıştı, ancak görüşmeler tarafların birbirlerini uzlaşmazlıkla suçlaması üzerine geçen salı günü çıkmaza girmişti.

A.A.



Bu haber 969 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,443 µs