İşsizliğe karşı yeni önlemler geliyor | " /> İşsizliğe karşı yeni önlemler geliyor | "/>

En Sıcak Konular

İşsizliğe karşı yeni önlemler geliyor

21 Mart 2009 09:42 tsi
İşsizliğe karşı yeni önlemler geliyor Maliye Bakanı yeni tedbir paketlerinin ipuçlarını verdi

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, küresel ekonomik krizin Türkiye'ye etkilerinin azaltılması amacıyla 4. pakete, yenilerinin ilave edileceğini ve özellikle de işsizliğe çözüm bulacak önlemlerin devreye sokulacağını bildirdi. ABD'de geçirdiği başarılı by-pass ameliyatının ardından göreve başlayan Unakıtan, hükümetin birtakım yeni önlemleri daha uygulamaya koyacağını söyledi. Bu önlemler üzerindeki çalışmaların devam ettiğini kaydeden Maliye Bakanı, "Bunlar piyasalarda talebi artıracak, dolayısıyla üretimi artıracak. Dolayısıyla da işsizliğe çare bulacak önlemler" dedi.

İŞSİZLİK BÜYÜK PROBLEM

İşsizlik rakamlarındaki artışa da dikkat çeken Unakıtan, hükümetin en öncelikli konularından birisinin işsizlikle mücadele olduğunu belirtti. Bu soruna çözüm bulmak amacıyla bazı tedbirler alındığını, yeni tedbirlerin de alınacağını vurgulayan Unakıtan, şöyle konuştu: "İşsizlik bizde de maalesef son zamanlarda büyük problem olmaya başladı. Ama hükümet olarak işsizliğe çare bulmak için çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Çünkü bu işsizimiz bizim insanımız, bizim vatandaşımız. Biz, bunların derdine çare bulmak mecburiyetindeyiz. Hükümetler, çözüm yeridir. Dolayısıyla bunlara çözüm getirmek için bu paketlere yenilerini ilave edeceğiz" diye konuştu.

TALEBİ ARTIRMALIYIZ

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, alınan ve alınacak önlemlerin talebi de artırması gerektiğini de dile getirdi ve 4. paketin otomotiv ve beyaz eşyada bu sonucu verdiğini söyledi. Vergi indirimleri sonrasında her iki sektörde de ciddi bir canlanma yaşandığını kaydeden Maliye Bakanı Unakıtan, şöyle devam etti: "Talep arttı. Bunlar piyasayı da rahatlatır. Zaten bütün dünya piyasalarının derdi talebi artırmak. Çünkü talep çok daraldı. Dünyadaki ticaret hacmi azaldı. Bundan dolayı üretim yavaşlıyor. Bundan dolayı da işsizlik ortaya çıkıyor. Şimdi talebi artırabilirsek... Koskoca ABD bile bugün talebi artırması için 100 milyarlarca dolar vergi ödeyicilerine veya düşük gelir gruplarına para transferi yapıyor. Tabii bizim o kadar yapacak halimiz yok. Onlar 784 milyar dolarlık paket açıkladılar. Bundan sonra da yeni paketler açıklıyorlar."

Kredi piyasası by-pasla düzelecek

Türkiye'nin ABD ve diğer bazı ülkelerden farklı olarak finansal kuruluşlar açısından bir sıkıntı yaşamadığının da altını çizen Unakıtan, "Bizde batık krediler yok. Konut kredilerinden gelen sıkıntılar yok. Bankalarımızdan gelen sıkıntılar yok. Batan bankalarımız da yok. Ama kredi damarlarındaki akan kanı daha bollaştırmamız lazım" açıklamasında bulundu. Unakıtan, küresel krizin etkilerinin azaltılması ve ortadan kaldırılması için hükümet olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini ifade etti. Maliye Bakanı Unakıtan, emekliler ve diğer ücretlilere 250-300 liralık hediye çeki verilmesi ve bu yolla talebin canlandırılmasına ilişkin haberler konusunda ise "Ben, bu konuda 1 şey söyleyemem. Beni detaylara daha indirmeyin" dedi.

Yeni Şafak



Bu haber 1,300 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,582 µs