En Sıcak Konular

Gandi'nin torunu partisine bela oldu !

20 Mart 2009 20:37 tsi
İndira Gandi'nin torunu Varun Gandi'nin Müslümanlara hakaret eden ses kayıtları Nisan-Mayıs dönemindeki genel seçimler öncesi partisini zor durumda bıraktı.

Gandi, Müslümanlar için "Onları gece görseniz korkarsınız, Hindulara el uzatan Müslümanların elini, kafasını keseceğim" demişti.

Hindu milliyetçisi Hindu partisi "Bharatiya Janata Party" (BJP) mensubu olan Gandi'nin, seçimlere bir ay kala Müslüman halkı kızdıracak sözleri BJP'yi de zor durumda bıraktı. Müslüman oylarını da Müslüman adayları ile hedefleyen BJP Gandi'nin sözleri üzerine açıklama yapmaktan kaçınırken konunun seçim komisyonuna intikal ettiğini ve eğer o sözleri söylemişse bile kişinin kendisini bağlayacağını söylemekle yetindi. BJP Gandi'nin adaylığının konusunda ise tam bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Varun Gandi'nin bu sözler üzerine Hindistan Seçim Komisyonu, 16 Nisan'dan 13 Mayıs'a kadar yapılacak seçimlerde Uttar Pradeş eyaleti Pilibhit bölgesinden milletvekili adayı olan Varun Gandi hakkında tahkikat başlatıldığını bildirdi. Seçim komisyonundan bir yetkili, Gandi'nin partisine bir "resmi uyarı" yapıldığını kaydetti. Seçim Komisyonu yetkilisi Narayan Gopalaswami ses kayıtlarının incelendiğini ve kendisine de bir kopya verilen Varun Gandi'nin ses kayıtlarının montaj olduğunu ispatlaması gerektiğini söyledi.

Varun Gandi'nin evi önünde bir açıklama yapan avukatı Sanjeev Kapoor bugün Delhi mahkemesinin Gandi hakkında bir soruşturma açtığını ve konunun mahkemeye intikal ettiğini söyledi. Kapoor konuyla alakalı ses kayıtları ve belgelerin mahkemenin incelemesinde olduğundan bir açıklama yapmanın doğru olmayacağını dile getirdi. Ses kayıtlarının montaj olduğunu iddia eden Gandi ise basına konuşmaktan kaçınıyor.

Varun Gandi'nin sözleri iktidardaki Kongre Parti'sinin lideri Sonia Gandi tarafından da eleştirildi. Kongre Partisi sözcüsü, Bharatiya Janata Party'yi "azınlık-karşıtı" ideolojiyi savunmakla suçladı. Varun Gandi ise ''sözlerinin çarpıtıldığını'' iddia etti.

Hindistan'ın 1,15 milyarlık nüfusunun yüzde 80'ini Hindular, yüzde 14 kadarını Müslümanlar oluşturuyor.

cihan



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,866 µs