En Sıcak Konular

'TRT 6'yı şehitlerimize borçluyuz'

20 Mart 2009 20:30 tsi
DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna yine çok tartışılacak açıklamalarda bulundu. PKK'lı teröristlere 'Şehitlerimiz' diyen Ayna, TRT 6'nın açılmasının da PKK'nın başarısı olduğunu söyledi.

Batman'da nevruz ateşini yakan DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, PKK terör örgütü mensuplarını kastederek, "TRT-6'yı dağdaki gençlerimize, şehitlerimize, bu halkımızın mücadelesine borçluyuz" dedi.

Nevruz bayramı Batman ve Cizre'de de bugün kutlandı. Batman Bağlar Mahallesi'nde nevruz ateşini yakan DTP Eş Başkanı Emine Ayna, Başbakan Erdoğan'ın Kürt politikasını eleştirdi. DTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek, DEP eski Milletvekili Hatip Dicle, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Feleknaz Uca'nın da bulunduğu kutlamada kalabalık grup arasında sık sık "PKK halktır halk burada" şeklinde sloganlar yükseldi.

Batman'daki kutlamalarda konuşan Emine Ayna, "Bugün MHP, CHP ve AKP nevruzun resmi tatil olması için yasa teklifi verme yarışındaysalar, bunlar TRT 6'yı açıyorsa, bunu dağdaki gençlerimize, şehitlerimize bu halkımızın mücadelesine borçluyuz" dedi.

APO'YA MANDELA BENZETMESİ
 
DTP'li Ayna, terör örgütü lideri Öcalan'ı Mandela'ya benzeterek, "Kürt halkı her halk gibi meşru savunma hakkını kullanıyor. Çareyi dağda buldu ve dağa çıkmıştır. Kürt halkı 'sayın Öcalan benim irademdir, liderimdir' dedi. Bunu her gün meydanlardan söylüyor. Dünyaya bakalım, Barzani ve Talabani'ye terörist diyorlardı. Bugün çözümü onlarda buluyorlar. Mandela için de öyle dediler. Bugün o dünya lideri. Eğer çözüm istiyorsak Kürt halk önderi olan, özgürlük mücadelesinin ilk kıvılcımını yakan sayın Öcalan'ı artık kabul etmek zorundayız" şeklinde konuştu.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapılan kutlamalara ise yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında geçen kutlamalarda olay yaşanmazken, kalabalık arasında zaman zaman Öcalan posterleri ve sözde PKK bayraklarını simgeleyen bez parçaları açtı.
 
8sutun



Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,484 µs