En Sıcak Konular

Bahçeli'den 'ruh ikizi' yanıtı

20 Mart 2009 19:23 tsi
Bahçeli: Bush'la ruh ikizi olacağıma Baykal'la ruh ikizi olurum...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Deniz Baykal ile ruh ikizi olduğu benzetmesine; "Ne demek acaba bu ruh ikizi. Söylüyorum sayın Başbakan, bu milletin evlatlarının iradesiyle kurulmuş olan siyasi partinin genel başkanıyla ruh ikizi olurum, W.Bush ile ruh ikizi olacağıma." şeklinde cevap verdi.  
 
Bursa'da MHP İl Başkanlığı'nın düzenlediği 'Yüreğini koy' mitingine katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fomara Şehreküstü Meydanı'nda partililere seslendi. MHP mitingi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Mitinğ alanında binlerce kişi İstiklal Marşı'nı büyük bir coşkuyla okuduktan sonra Belediye başkan adayları tanıtıldı. Miting alanına yaklaşık 15 bin civarında kişi toplanırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Devletin Başına devlet gelecek" sloganları ile karşılandı.

Devlet Bahçeli'nin yine hedefinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vardı. Son günlerde büyük tartışmalara sebep olan 'Karanlık odalar' konusu üzerinde duran Bahçeli, "Açıklamazsan sen namertsin" diyerek, tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı. Bahçeli, "10 koyunu güdememiş olabiliriz ama hiçbir küresel güç bizi gütmeye yetmez" dedi.

ıÜüSeçimlerin önemine değinen Bahçeli, "Öyle seçimler oluyor ki, bu seçimlere çok daha büyük bir anlam ve önem taşıyor. 29 mart seçimleri de çok büyük önem taşımaktadır. Türkiye'nin ekonomik ve sosyal yönden çok büyük krizlerin yaşandığı dönemde mahalli idare seçimlerini gerçekleştiriyoruz. Hepimizin önemlisi milletimizin büyük önem arzetmesi daha önemli. Öyleyse bu seçimler üzerinde herhangi bir meşrutiyet arzetmesi nedeniyle ne olursa olsun sandığa koşmalıyız." dedi.

Son gelişmelere bakarak sandığa gitmenin ve önüne çıkarılan engellerin ne olduğunu milletin çok iyi bildiğini aktaran Bahçeli, "Sandığa gitmeden kim iktidar oldu, yönetimleri başarılı oldu mu, yoksa başka başka yanlışlıklar mı oluştu? İşte bugün karşı karşıya kalınan sonuçları görerek tercihinizi yapın. Bursa senin, karar senin, 29 mart sabahı yüreğini koy ve Mehmet Gazioğlu de." şeklinde konuştu.

Türk siyasetinde çok büyük bir kirlenme görüldüğüne işaret eden Devlet Bahçeli, "Bu kadar siyaseti kirleten, siyasette argoyu adet edinerek, lanlı lunlu konuşarak, şimdi de siyasi partilere karşı adaletsizce aşağılanmalarda bulunmaktadır. Bunlar Başbakan'a, siyasi parti genel başkanına yakışmıyor." ifadelerini kullandı.

'TOKİ, KÜRSÜ KURMAKLA GÖREVLENDİRİLMİŞ'

Kentsel dönüşümü kurmak amacıyla kurulan TOKİ'nin kürsü kurmakla görevlendirildiğini ileri süren Devlet Bahçeli, şunları söyledi: "TOKİ, Başbakan'ın seçim çalışmalarını takip ediyor. Sayın Başbakan kırmızı halı üzerinde bir oraya, bir buraya gidiyor. Sol tarafa giderken CHPyi, sağ tarafa giderken MHP'yi suçluyor. Bu davranışlar, Türk siyasetinde gerginliklere neden olabilir. Her türlü kanunu, yasayı çıkartabilecek güç ile sayın Başbakan ülkeyi yönetiyor. Ama görülüyor ki, Türk siyasetini, ülkeyi ikiye bölüyor. Esnaf ve işadamlarını vergilerle, memuru ise sürgün tehtidiyle saflarına çekmeye çalışıyor. Eğer siz toplumda A partisi, B partisi oluştutursanız, Türkiye'nin toplumsal sosyo ekonomik durumlarında gerginlik, sosyalojik olartak da patlamaya neden olabilir."

Başbakan'ın 36 etnik gruptan bahsettiğine işaret eden Bahçeli, "Üşenmeden de sayıyor. Hollandalı bölücülüğü savunan adamın kitabından etnik kökenleri sayıyor. Türkiye'yi farkında olup ya da olmadan bölmeye çalışıyor. Türkiye'yi 36'ya bölerek ne yapmak istiyorsun." şeklinde sordu.

NAMERT TARTIŞMASI

Başbakan'ın geçmişi sürekli karaladığını, geçmişi inkar ettiğini öne süren Bahçeli, şunları söyledi: "Atatürk'ün, İnönü, Menderes, Özal ve Demirel'in dönemlerini inkar ediyor, yok farzediyor. Her şeyin kendisinin Başbakan olmasından sonra başladığını söylüyor. Bir şeyi daha sormak lazım sayın Başbakan'a. 3 Kasım 2002 seçimleri sonrasında AKP tek başına iktidar olmuştur. AKP Genel Başkanı milletvekili yeterliliği olmadığı için milletvekili seçilememiştir. 18 Kasım 2002 tarihinde hükümet kurulmuştur. Sonra sayın Başbakan milletvekili seçilerek, 14 Mart'ta Başbakanlık koltuğuna oturmuştur. Milletvekilliği seçilme yeterliliği olmayan bir şahsiyet nasıl oldu da 116 gün sonra seçilmiş bir partilisini istifa ettirerek, kendisi seçilir? Milletvekili olarak meclise girmiş, sayın Başbakan hangi karanlık odalarda kiminle görüşmüş, bu görüşmeler sonrasında nasıl Başbakan olmuş? Diyor ki açıkla açıklamazsan namertsin. Ben de diyorum ki, sen bu konuşmaları açıkla, açıklamazsan sen namertsin. Tek sen açıkla da ben namert olayım."

Başbakan'ın IMF olayını diline doladığını anlatan MHP Lideri Bahçeli, "Sonra da MHP'yi suçluyor. IMF ile ilişkilerden dolayı Türkiye'ye 28.5 milyar dolar verilmiş. 2002 krizi sonrası iktidar oldunuz. 2002-2008 yılları arasında 13 milyar IMF'den kaynak alırken, zenginliğine zenginlik katan yandaşlarınla 13 milyar dolar neden borçlandın?" diye sordu.

Bahçeli; sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiyeye 50 milyar dolar para akışı sağlanmıştır. 13 milyar dolar da IMF'den aldın. Buna rağmen yabancılara özelliştirme yaptın. Dubaili şeyh dostlarına, Avrupalılara özelleştirmeler yaptınız. Bunları neden bu meydanlarda anlatmıyorsunuz. 6.5 yılda 520 milyar dolar milli geliri artırdık diye söylüyorsunuz. Peki bu para nereye gitti sayın Başbakan. Çiftçi bu paradan aldı mı, esnafımız aldı mı, işsizlere iş imkanı yaratıldı mı. Bu paralar nereye gitti, gel burada konuş, ama doğruyu konuş. Milli geliriniz arttı mı sevgili Bursalılar?"

'İŞSİZLİK ARTTI'

Kriz nedeniyle işsizlik ve açlığın arttığını aktaran Bahçeli, şunları söyledi: "İşten atılmalar başladı. Son krizle daralan iç ve dış talepten dolayı, fabrikalar kapanır hale geliyor, işçiler işten çıkarılmaya başlanıyor. İşsizlik aynı zamanda toplumsal patlamaya hazır bir dinamit gibidir. Allah muhafaza bu sosyal patlama yaşandığı takdirde Türkiye felakete uğrar. Açlık sınırı 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için elde edilen gelir seviyesidir. Bugün bakın Bursa'da 2 bin liranın altında kaç tane açlık sınırında olan insanlar var. Dolar sahipleri yüzde 56 zenginleşti vatandaş ise yüzde 56 fakirleşti. Böyle bir durumda Türkiye'yi kriz nasıl teğet geçti? Haksız yere birilerine saldırmanın kimseye faydası olmaz. Sözün bittiği yerde argo kullanan sayın Başbakan, bunu devletin zirvesine taşımak iyi bir şey midir. Lan ile başlayan B ile biten cümleler sarfediyorsun, ondan sonra bir sağa bir sola volta atıyorsun."

'KOYUN GÜDEMEMİŞ OLABİLİRİZ AMA KÜRESEL GÜÇ BİZİ GÜDEMEZ'

MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Ankara'da belediyeler tarafından hazineden peşkeş çektiğin yerler yüzünden bizim koyun güdecek yerimiz olmaz zaten. Sayın Başbakan, 10 koyunu güdememiş olabilirz ama, hiçbir küresel güç bizi gütmeye yetemez." dedi.

Başbakan'ın Baykal ile kendisinin ruh ikizi olduğunu söylediğini hatırlatan Devlet Bahçeli, "Ne demek acaba bu ruh ikizi. Söylüyorum sayın Başbakan, bu milletin evlatlarının iradesiyle kurulmuş olan siyasi partinin genel başkanıyla ruh ikizi olurum, W.Bush'un ile ruh ikizi olacağıma." diye cevap verdi.

Başbakan Erdoğan'a bu tür konuşmalardan vazgeçmesi çağrısında bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Bu tür konuşmalar AKP'ye, size yakışmıyor. Sağdan soldan duyumları söylememesi konusunda danışmanlarının uyarması lazım." dedi.

Başbakan'ın kaybetme korkusuyla sinirli olduğunu ifade eden Bahçeli, "Bir konuya tüm çıplaklığıyla açıklık getirmek lazım. AKP'nin sonunu iyi görmüyorum. Sayın Başbakan bunu farketmiş olsa gerek, oy kaybetmenin kaygısı kendisini sarmış. Seçimden sonra ciddi bir oy kaybı olması durumunda partide de bölünmeler olacağını bildiği için aşağılayıcı bir uslübü tercih ediyor. Ne yaparsan yap, 29 martta bu millet belediyeleri seçecek ve size de iyi bir ders verecek. Kendini topla sayın Başbakan. Bu tür davranışlar kimseye yarar sağlamıyor." diye tavsiyede bulundu.

29 mart seçimlerinin belediye başkanlarını, meclis üyelerini, il genel meclisi üyelerini seçmenin yanısıra AK Parti'nin de sonunu getirici bir seçim olacağını savunan MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Oy verirken bunları düşünmelisiniz. Bu seçimde AKP'ye iyi bir ders vermelisiniz. AKP'ye ders vermek demek, MHP'ye oy vermek demek. AKP'ye ders vermek demek, alternatifin MHP olduğuna işaret etmek demektir. Bu işaret nasıl olur derseniz, Mehmet Gazioğlu'na oy vermekle olur. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum, Hepiniz Allaha emanet olun. Sizden Mehmet Gazioğlu'nu istiyorum. Bursalılar, 9 günde 9 oyla çoğalın da çoğalın, Bana Türkiye'de büyükşehir hediye edin, bana Mehmet Gazioğlu'nu getirin." diyerek konuşmasını noktaladı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli konuşmasını tamamladıktan sonra miting otobüsünde belediye başkan adaylarıyla Bursalıları selamladı. Bahçeli ardından miting alanından ayrıldı.

cihan



Bu haber 858 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,920 µs