En Sıcak Konular

CHP yargıya gidiyor

20 Mart 2009 18:36 tsi
CHP, Deniz Baykal'ın önceki günkü Bursa mitingi sırasında, AK Parti'li adayın adının yazılı olduğu paramotoru yargıya taşıyor.

CHP, Deniz Baykal'ın önceki günkü Bursa mitingi sırasında, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Recep Altepe'nin adının yazılı olduğu paramotorun (paraşüt kanatlı motorlu hava aracı), miting meydanından geçerek partililerin tahrik edildiği gerekçesiyle konuyu yargıya taşıyor.

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında konuyu değerlendiren CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, "Miting sırasında, üzerinde AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe'nin adı ve 'Her şey Bursa için' yazan, AK Parti bayrakları ve balonu asılı bir paramotor, siyasi etiğe uygun değil ve miting alanındakilerin sağlığını tehlikeye atmıştır." dedi.

Akdoğan, Çok Hafif Hava Araçları Yönetmeliğine göre paramotor için Ulaştırma Bakanlığı'ndan tescil alınması gerektiğini belirterek, "Paramotor, önceden belirlenmiş hava sahasında uçabilir, miting alanı üzerinde de özel izinle uçabilir. Bunların yerine getirilip, getirilmediğiyle ilgili valilik ve İlçe Seçim Kurulu'na başvurduk. Ayrıca CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız." diye konuştu.

Dolu tanesi kafaya düştüğünde insanı öldürebileceğini ifade eden Gürhan Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "70 kiloluk bir adamın bir binanın üstüne düştüğünü düşünürseniz, ne olur bilemiyorum artık. Binanın içindekileri çıkarırsınız. Ben mühendisim, kütle, mekanik, serbest düşme ve yer çekimi nedir bilirim. Miting alanındaki insanların üzerine düştüğünü düşünün ya da oradaki adamın kitleyi karıştırmak için bir şişe suyu attığını düşünün. Acaba ne olurdu? Böylesine bir sorumsuzluğu önleyemeyenleri, buna olanak tanıyanları kınıyorum. İnsan hayatı, hiçbir seçimin önünde değildir."

cihan



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,280 µs