En Sıcak Konular

'Ergenekon Efsanesi yaşamaya devam edecek'

20 Mart 2009 18:10 tsi
GİRESUN Üniversitesi'nin Güre Kampusü'nde bahçede yapılan nevruz kutlamasına Vali Mustafa Taşkesen, Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, CHP Milletvekili Eşref Karaibrahim, Başsavcı Radi Akyol, öğrenciler ve öğretim üyeleri katıldı.

Kutlamada konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, “Türk tarihine ve Türk milletine mal olmuş, asırlardır kuşaktan kuşağa aktarılarak bugün burada ifadesini bulan Ergenekon Efsanesi, bundan sonra da yaşamaya, kendisini Türk hisseden herkes için güç olmaya devam edecektir. Dileğimiz, tarihte yaşanmış ve yerini almış değerlerin sonradan bozulmayacağının ve yerinin değiştirilmeyeceğinin görünmesidir. Çünkü altın çamura da düşse altındır” dedi.

Alanda bulunan öğrencilere yumurta dağıtılırken, protokolün önünde bulanan masaya da toprağın uyanışını temsil eden çimen, tatlı ve Türk tarihinin önemli izlerini taşıyan kırmızı, sarı ve yeşil renklere boyanmış yumurta ile mumların bulunduğu ‘Nevroz Koncas’" olarak adlandırılan sini konuldu. Kutlamada bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, nevruzun Türk tarihinin altın harflerle yazılı sayfalarında yerini bulmuş bir gün olduğunu söyledi. Ergenekon'un da bu yürüyüşün adı olduğunu kaydeden Öztürk, şöyle konuştu:
“Ergenekon ile başlayan Türk efsanesinin Ön Asya'da ifadesini bulmasının ardından ortaya çıkan ve batının ‘Şark Meselesi’ olarak kamuoyuna takdim ettiği politikanın arkasındaki hedefi biliyoruz. Bu hedef, Ön Asya'ya ve Avrupa'nın içlerine girişine engel olamadığı Türkler'i önce Avrupa'dan, sonra da Ön Asya'dan, Anadolu2dan, yani bu topraklardan atmaktır. Türk milleti cefakar, fedakar, bitti tükendi denilen yerde yeniden doğmayı bilen millettir. Ergenekon, Türk milletinin bu büyük işleri yaparken, bütün dünyaya örnek olurken, düşmana korku salarken, dosta güven verirken güç ve ilham aldığı bir büyük efsanenin adıdır.”

Prof. Dr. Öztürk, “Bugün burada demir dövülmesi, ateşin üzerinden atlanılması, sevgi ve kardeşlik duyguları içinde birlik olunması, ülkenin her yerinden burada bulunulması, Türk tarihindeki Ergenekon efsanesinin bolluk, bereket, sevgi ve güce güç katıcı bir kardeşliğin yansımasıdır” diyerek sürdürdüğü konuşmasını, şöyle noktaladı:
“Türk tarihine ve Türk milletine mal olmuş, asırlardır kuşaktan kuşağa aktarılarak bugün burada ifadesini bulan Ergenekon efsanesi bundan sonra da yaşamaya, kendisini Türk hisseden herkes için güç olmaya devam edecektir. Bugün buradan her yere sesleniyoruz. Dileğimiz, tarihte yaşanmış ve yerini almış değerlerin sonradan bozulmayacağının ve yerinin değiştirilmeyeceğinin görünmesidir. Çünkü altın çamura da düşse altındır.”

Konuşmaların ardından kutlamalara katılanlar demir dövdü, nevruz ateşinin üzerinden atladı, yumurta tokuşturdu. Rektörlük ve Valilik tarafından düzenlenen kutlamalar halk oyunları ve konser ile sona erdi

Hürriyet



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,454 µs