En Sıcak Konular

CHP'li vekilden Atilla Uğur sorusu

20 Mart 2009 17:05 tsi
CHP Sivas Milletvekili Özdemir, Adalet Bakanı Şahin'e, ETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Albay Hasan Atilla Uğur sorusu.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un, hayatını kaybeden Kuddisi Okkır ile aynı akıbete uğramaması için ivedilikle işlem yapmayı düşünüp düşünmediğini sordu.

Bakan Şahin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sunan Özdemir, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi olarak 27 Şubatta Silivri Cezaevini ziyaret ettiklerini hatırlattı.

Bu ziyarette emekli Albay Atilla Uğur'un komisyona iletilmek üzere verdiği dilekçesinde, sağlık durumunun iyi olmadığını ve cezaevi koşullarında daha da ağırlaşacağını ifade ederek, tahliyesini talep ettiğini belirten Özdemir, bu dilekçenin Adalet Bakanlığına iletildiğini kaydetti.

Özdemir, aynı dava kapsamında tutuklu bulunurken, cezaevi koşullarında tedavi görmediği için Kuddisi Okkır'ın hayatını kaybettiğini ileri sürerek, ''Atilla Uğur'un da aynı akıbete uğramaması için ivedilikle işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Ceza ve tutukevlerinde yeterli tedaviyi görmediği için hayatını kaybeden kaç kişi var?'' diye sordu.

MİTİNG ÖNCESİ GÖZALTILAR

DSP Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, son günlerde AK Parti'nin çeşitli kentlerde düzenlediği mitingler öncesi ve sırasında, birçok kişinin gözaltına alındığını ileri sürdü.

Mersinli çiftçi Mustafa Kemal Öncel'in, AK Parti'nin Mersin mitingi öncesinde gözaltına alınıp, miting sonunda da salıverilmesinin hangi hukuki gerekçeye dayanılarak yapıldığını öğrenmek isteyen Pazarcı, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Balıkesir'de yaptığınız miting öncesi uzun süredir işsiz olan Bigadiç Taşıyıcılar Kooperatifinin bazı üyelerinin gözaltına alınmasının hukuki dayanağı nedir? Bigadiçli şoförler dışında 40 civarında kişinin daha gözaltına alındığı iddiası doğru mu?

Son günlerde sıkça yaşanan bu ve buna benzer uygulamalar, Türkiye'nin insan haklarına saygılı demokratik bir Avrupalı ülke olma yerine otoriter bir ülkeye dönüştüğüne dair görüşleri sizce doğrulamamakta mıdır?''

YÜKSEK HIZLI TREN PROJESİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan da 250 kilometre hızla gidecek trenin, normal tren hattından geçişi esnasında kaza riskine ilişkin, bilimsel bir raporun olup olmadığını sordu.

Aydoğan, 2006 yılında bitirileceği açıklanan projenin, Mart 2009'da açılmasının gerekçesinin açıklanmasını talep ederek, ''İhale bedelinin 459 milyon avrodan 629 milyon avroya çıktığı, ihale bedelinin ihale sürecinden sonra artırıldığı doğru mu? Doğruysa ihale bedelinin artırılma gerekçesi nedir?'' sorusunu yöneltti.

DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş da soru önergesinde, Ankara-İstanbul arasında yapılması öngörülen hızlı tren teknolojisinin, dünyanın terk ettiği eski teknolojiyi içerdiğine ilişkin iddialara değindi. Ağırbaş, Binali Yıldırım'a, ''Fransa'da ve Japonya'da saatte 500 kilometre hız yapabilen hızlı trenin bir kilometre maliyeti 2 milyon avro iken, Türkiye'de satılan 250 kilometre hızdaki trenin maliyetinin 3 milyon avroya denk geldiği yolundaki iddialar doğru mu?'' diye sordu.



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,283 µs