En Sıcak Konular

Zeki Sezer'den kriz tedbirlerine eleştiri

20 Mart 2009 13:36 tsi
Krizin derinleştiğini, oy almak amacıyla dile getirmediklerini, Hükümeti uyararak tedbir alınması amacında olduklarını anlatan Sezer, şöyle konuştu:

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ekonomik krizin ''psikoloik'' diye değerlendirilme boyutunu çoktan aştığını ifade ederek, ''Hükümetin yanlış politikalarıyla reel anlamda da Türkiye, ekonomide çöküşe götürülüyor'' dedi.

Zeki Sezer, Bartın'ın İnkumu tatil beldesindeki Sun Set Otel'de gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Ekonomik krizin insanların belini büktüğünü savunan Sezer, ancak Başbakan'ın ekonomik krizden bahsedene vatan haini damgası vurduğunu iddia etti.

Krizin derinleştiğini, oy almak amacıyla dile getirmediklerini, Hükümeti uyararak tedbir alınması amacında olduklarını anlatan Sezer, şöyle konuştu:

''Krizi dile getirirsek, psikolojik olarak derinleşiyormuş. Kriz psikolojiyi çoktan aştı. Hükümetin yanlış politikalarıyla reel anlamda da Türkiye ekonomide çöküşe götürülüyor. Krizle ilgili konuları daha önce vatandaşın önünde dile getirmeden, 1 yıl önce Başbakan'a anlatmıştım. Kriz geliyor, tedbir alınsın önerilerinde bulundum. Çiftçiler ve esnaf için 5 maddelik öneri sunmuştuk, ama Sayın Başbakan anlamadı, algılayamadı. 'Merak etme Zeki bey bir şey olmaz' dedi. Şimdi sorumlu muhalefet yapma gereği olarak krize dikkat çekmek durumundayız. Eğer krizi dile getirenler vatan haini oluyorsa, o zaman 'Zeki Sezer vatan hainliğine devam ediyor' diye yazsınlar.''

-''KRİZ DERİNLEŞECEK''-

DSP lideri Sezer, Hükümetin birçok konuda rekorlar kırdığını, ancak bunların olumlu konular olmadığını öne sürerek, ''Cumhuriyet tarihinin borç rekoru kırıldı. Başbakan utanmadan 'Borçları azaltıyoruz' diyor. Güya biz borçlanmışız, o ödüyormuş. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. 200 milyar dolar bıraktığımız Türkiye'nin borcu 550 milyar dolara ulaştı'' dedi. 

Bir başka rekorun da işsizlik olduğunu ifade eden Sezer, ''Yine Cumhuriyet tarihinin işsizlik rekoru kırıldı, ama bunun devamı geliyor. Tedbir alamadılar. Şu an yaşadığımız krizin daha çok derinleşeceğini görmek için kahin olmaya gerek yok. Seçimlerin ardından nisan-mayıs ayında sıkıntı artacak. Başbakan meydan meydan bağırıyor, televizyon ekranlarından da vatandaşı azarlamasına izin veriliyor. Başbakan'ın vatandaşı azarlaması bu rakamları gizleme telaşındandır'' diye konuştu. 

-KRİZ TEDBİRLERİNE ELEŞTİRİ-

Krizin aşılmasıyla ilgili bazı tedbirlerin alındığına işaret eden Sezer, şöyle devam etti:

''Bazı mallarda ÖTV düşürülmesi yönünde tedbir alındı, bunlar parası olan için. Oysa milletin yarısı işsiz, yoksul ve parası yok. Başbakan bu tedbirlerle 'Pasta yiyelim' demiş oluyor. Duyuyoruz ki otomobil satışları arttı, ama 3 ay sonra bu satışlar tümüyle duracak. Çünkü, insanlar her gün otomobil almaz. Ayrıca, vergi indirimi uygulanan ürünlerin yüzde 80'i dışarıdan getiriliyor. Bu demektir ki yine yüzde 80'i dışarıdaki işsizliğin önlenmesi için alınan tedbirlerdir. Baştan itibaren ekonomiyi dışa bağımlı hale getirdiler. Kriz döneminde bile buna devam ediyorlar. Biz çözüm bulun diyoruz. Başbakan 'ABD'de de kriz var' diyor. Bu havlu atmaktır, 'ben krizi çözemiyorum' demektir, işsizliği önleyemiyorum itirafında bulunmaktır. 'Benden pes' diyor, bizden de pes Sayın Başbakan, artık sizden kurtulmamız gerekiyor. Şimdiden havlu atmış bir Başbakanı, bu ülke kaldıramaz. Zaten ruh hali de bu ülkeyi kaldıramıyor.''

DSP lideri Sezer, tedbirlerin dar kesimlilere göre alınması gerektiğini savunarak, ''Dar gelirliler, çalışanlar ve emekliler hayatın yükünü kaldıramıyor. Çok büyük sıkıntı var. Bunu Hükümet görmezden geliyor. Sayın Başbakan miting öncesi gideceği yerlerde çekler dağıttırıyor. Milletin fakirliğinden yararlanarak oy kapma derdinde olan Hükümet, mitinglerde de gösteriş yapma peşinde'' dedi.

AK Parti'nin her alanda derdini anlatanı tehdit ettiğini öne süren Sezer, ''İstediği gibi yazmadığını düşündüğü basın kuruluşlarına kaldırılamaz vergi cezaları yazdırıyor. Başka tehditler de var. AK Parti, 29 Martta da en büyük şamarı yiyecektir'' diye konuştu.

Sezer, daha sonra Kozcağız ve Hasankadı beldelerine giderek seçim otobüsünden halkı selamladı.

aa



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,263 µs