En Sıcak Konular

MHP'li Vural'dan Gökçek ve AKP ile ilgili iddialar!

20 Mart 2009 13:24 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 29 Mart seçimlerinden sonra tarih kitaplarının altında dip not olarak kalacağını söyledi.

Vural, Gökçek’in asılsız iddialarla saldırgan bir tavır sergilediğini belirterek, “Ülkücüler seni not etmiştir” dedi.

Vural, TBMM’de düzenliği basın toplantında, EGO’nun alım yaptığı ürünlerde inanılmaz bir savurganlık yaşandığını, adeta peşkeş çekildiğini savundu. Toplantıya başlarken, ‘malum şahıs’ ifadesini kullanan Vural, Melih Gökçek’in yalan haber ve komplolarla basını meşgul ettiğini, kendisine bir sıfat bulamadığını ifade etti. Gökçek’e, “Sen kimsin” sorusunu yönelten Vural, “Şimdi saldırgan bir tutum sergiliyor. Ülkücüler seni not etti. Büyükşehir Belediye Başkanlığın 29 Mart’ta bitecek. Bu tarihten sonra tarih kitaplarında dip not olacaksın. Ankara’nın kaynaklarını peşkeş çekenlerin adliye kapısı birinci adresi olacak” dedi.

"FİŞLEME YAPIYOR"

Korkunun ecele faydası olmadığını, Ankaralıların Gökçek’in kabusu olacağını, hesap soracağını bir kez daha vurgulayan Vural, Gökçek’in siyasete yaklaşımını da eleştirerek, “Nasıl bir zihniyettir ki kendi partisi ve yöneticileri hakkında bilgi topluyor. Bunlarla dosyalama ve fişleme yapıyor. Tüm bunlar yakın zamanda kamuoyuna açıklanacaktır” diye konuştu.

Bu konuşmasının ardından sözü EGO’daki alımlara getiren Oktay Vural, “Bakınız Metro vagonlarında kullanılan rulman 700 Euro’dur. Araya ithalatçı firma girdiğinde bu rakam 1449 Euro’ya çıkmıştır. Silindirik rulmanın fiyatı ise 349 Euro’dur. Bu imalatçı firmada 129 Euro’dur. Yine piston conta takımı 51 Euro’ya alınmıştır. OSTİM’de bu parça 4 Euro’dur. Kapıları kapatan piston 2016 Euro. OSTİM’de bunun 150 Euro’ya yapılması mümkündür. Kısaca EGO’daki alımlar Ankaralıların aleyhine yapılmıştır. EGO’nun kaynakları nasıl ve kimler tarafından tüketilmektedir, bunlar sadece birkaç örnektir. Bu iddialara cevap veremeyenler, basında yalanlar ortaya atmaktadırlar” şeklinde konuştu.

“AKP’NİN ÖNÜNDEKİ SAKSILAR ROMANYA’DAN GELDİ”

AKP’nin Genel Merkezi önündeki tahta saksıların fotoğrafını gösteren ve bunların Romanya’dan ithal edildiğini de anlatan Vural, saksılardan küçüklerinin 86 lira, büyüklerinin ise 313 lira olduğunu kaydetti. “Saksılar Romanya’dan, granitler Çin’den geliyor. Metronun parçaları da şuradan buradan İtalya’dan geliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 4.5 katrilyon, EGO’nun da 1.5 katrilyon Hazine’ye borcu var. Teklif verilen parçalar aynı, firmalar aynı, imzalar aynı. Ankara’da artık kapalı oda ilişkileri sona erecektir. Bu bahsettiklerimiz buz dağının görünen kısmıdır. Bunlardan daha yüzlerce örnek verilebilir. Dağıtılan rantlar Ankaralılara değil, yandaşlara dağıtılmıştır. Bunlar sona erecektir. Anketlerde MHP’nin Ankara’da önde olduğu görülmektedir. Ben şimdiden Ankaralılara hayırlı olsun diyorum” dedi. 
 
hurriyet



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,586 µs