En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den birlik mesajı

20 Mart 2009 12:11 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Nevruz, kardeşçe, şenliklerle ve huzur içinde kutlanması gereken, bir bütün olduğumuzu hatırlatan bir bayramdır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, yayımladığı Nevruz mesajında, Türk dünyasının, Nevruz'da baharın gelişini, doğanın dirilişini kutlarken, bu yeni uyanışın barışa, dostluğa ve kardeşliğe vesile olması umutlarını da dile getirdiğini belirtti.

Doğadaki canlanmanın, insanlığa iyiliğin, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin egemen olduğu bir dünya için umut verirken, bahar renklerinin harmonisinin, bir bütünü oluşturan farklılıkların ve çeşitliliğin yarattığı zenginliği gözler önüne serdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:

''Nevruz, kardeşçe, şenliklerle ve huzur içinde kutlanması gereken, bir bütün olduğumuzu hatırlatan bir bayramdır.

Türkiye ve bütün Türk dünyası, insanlık için mutluluk ve huzurun anahtarının, barış ve adalet olduğunun bilincindedir. Yan yana, omuz omuza çeşitli etkinliklerle kutlanan Nevruz'da Türk dünyası, ayrımcılığın olmadığı bir dünya, barış ve kardeşlik özlemini vurgulamaktadır.

Kardeşlik, hoşgörü ve sevgiyle yoğrulan bu topraklarda, milletimiz büyük zorluklara göğüs germiş, yaşadığı acıların üstesinden gelmiş, sahip olduğu yüce değerleri yüzyıllar boyunca korumuştur.''

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, farklı inançlara, dillere, etnik köken ve kültürlere sahip insanların bir arada, huzur içinde yaşadığı, farklı sosyolojik gerçekleri ve gelenekleri bünyesinde barındıran büyük bir ülke olduğunu vurguladı.

''Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz ülkemizin en büyük zenginlik kaynağıdır. Dolayısıyla herkes kendi gelenekleri çerçevesinde Nevruz'u kutlayacaktır'' görüşünü bildiren Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Milletimiz, zenginliklerimize her zaman sahip çıkacak; her Türk vatandaşının etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun bu milletin ayrılmaz ve eşit bir parçası olduğunun bilinciyle yarınlara güvenle yürüyecektir.

Bu ülke hepimizindir. Türkiye Cumhuriyeti'nin, vatandaşlarımızın mutluluğunu ve huzurunu temel alan bir anlayışla, geleceğe güçlü şekilde ulaşması için hepimiz el birliği içerisinde çalışıyoruz.

Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle, omuz omuza vererek, birbirimize sevgi, değerlerimize saygı duyarak hedeflerimizi yakalayacağımıza, herkesin bu konuda sorumlulukları doğrultusunda hareket edeceğine inancım tamdır.

Nevruz Bayramı vesilesiyle vatandaşlarıma ve Türk dünyasına sevgilerimi ve saygılarımı sunuyor, baharın bütün dünyaya iyilikler ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum.''

aa



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,752 µs