En Sıcak Konular

SBS'ye başvurular için bugün son gün

20 Mart 2009 09:58 tsi
İlköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin gireceği Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) başvurular bugün sona eriyor.

Sınava başvuracak öğrencilerin velilerinin, öğrencinin T.C Kimlik Numarası ile 10 TL sınav ücretini Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankası şubelerinden birine “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığıyla yatırması, banka dekontunun da saklanması gerekiyor.

Bankaya sınav ücretini yatıran öğrencinin başvurusu otomatik yapılmış olacak. Ancak başvuru süresi içinde bankaya sınav ücretini yatırmayan öğrenciler başvuru yapmamış sayılacak.

2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamına giren öğrencilerden sınav ücreti alınmayacak. Bu öğrencilerin durumu okul müdürlüğü tarafından e-Okul sisteminden takip edilecek.

İlköğretim 6 ,7 ve 8. sınıf öğrencilerinin, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na girmeleri halinde 10 TL sınav ücretini yatırmaları gerekiyor. Bu öğrenciler SBS ile sınava gireceği için ayrıca sınav ücreti yatırmayacak.

YURT DIŞINDA BULUNAN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURULARI

Yurt dışından SBS'ye başvuru yapmak isteyen öğrencilerin e-Okul sistemine kayıtlı olması gerekiyor. Bu öğrenciler, T.C vatandaşı ise T.C Kimlik numarasıyla, KKTC vatandaşı ise e-Okul sisteminde kayıtlı geçici numarayla Ziraat Bankasına “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığıyla 10 TL sınav ücreti yatıracak.

Kurumsal Tahsilat Programı, KKTC dışında kullanılmadığından, diğer ülkelerden başvuru yapacak öğrencilerin sınav ücretini yurt içinden yakınları vasıtasıyla yatırmaları gerekiyor.

e-Okul sistemine kayıtlı olmayan yurt dışından başvuru yapmak isteyen öğrenciler ise “www.meb.gov.tr” ve “http://oges.meb.gov.tr” adreslerinde yayımlanan belgeyi eksiksiz doldurup, çıktısını alacak. Öğrenciler bu çıktıyı “Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme ve Açık Öğretim Kurumları Daire Başkanlığı, 06500, Teknikokullar Ankara” adresine APS veya dengi posta yoluyla gönderecek. Faksla veya e-posta yoluyla gelen formlar kabul edilmeyecek.

SBS fotoğraflı sınav giriş belgesi, ilköğretim 6'ncı sınıf için 1 Haziran 2009, 7 ve 8'inci sınıflar için 25 Mayıs 2009'da okul müdürlüklerince öğrencilere teslim edilecek. Fotoğraflı sınav giriş belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

ÖZÜRLÜ ÖĞRENCİLERE KOLAYLIK

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler, sürekli kullandıkları araç-gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavda kullanabilecek.
SBS'ye girmek isteyen görme engelli öğrencilere sorular Braill alfabesi ve CD ortamında hazırlanan soru kitapçıkları şeklinde sunulacak. Öğrenci kullanım becerisine göre bunlardan birini seçerek sınava girecek.

Bu öğrenciler, başvuru tarihleri arasında öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne müracaat ederek sınavda kullanmak istediği yöntemi öncelik sırasına göre tercih edecek. Görmeyen, işitme yetersizliği, ruhsal ve duyusal yetersizliği, yaygın gelişimsel bozukluğu, bedensel yetersizliği ve süreğen hastalığı olan öğrenciler tek kişilik salonlarda sınava alınacak.

SBS ilköğretim 6'ncı sınıflar için 13 Haziran, 7'nci sınıflar için 7 Haziran, 8'inci sınıflar için 6 Haziran 2009'da yapılacak.

A.A.



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,757 µs