En Sıcak Konular

Bakan Çelik'ten 3 büyük müjde

20 Mart 2009 09:07 tsi
Sözleşmeli 6 bin öğretmenin atama törenine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in müjdeleri damgasını vurdu. Çelik, 40 bin öğretmenin daha atanacağını duyurdu.

Çelik, atama töreninde yaptığı konuşmada "40 bin yeni atama var. 180 milyon bedava kitap dağıtılacak. 700 bin öğretmene diz üstü bilgisayar dağıtılacak" dedi...

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeliden kadroya geçen öğretmenlerin yerine yapılan sözleşmeli öğretmen adaylarının atamalarını gerçekleştirdi. 6 bin 323 öğretmenin eğitim ordusuna katıldığı törende Bakan Hüseyin Çelik'ten ücretsiz kitaptan, diz üstü bilgisayara kadar birçok müjdeli haber geldi.

SEÇİM SONRASI ALINACAK

 Bakan Hüseyin Çelik, 2009 yılında 15 bini Ağustos ayı, 10 bini ise Kasım ayında olmak üzere toplam 40 bin öğretmenin daha atanacağını belirtti. Bakan Çelik, her yıl 165 milyon ücretsiz kitap dağıtımı yaptıklarını hatırlatarak, "Bu yıl açık lise ve açık ilköğretimlere de kitaplarını ücretsiz vereceğiz. Bu yıl vereceğimiz ücretsiz kitap sayısı 180 milyon olacak" diye konuştu. Çelik ayrıca Vakıfbank ile yaptıkları projeyle 100 bin öğretmeni bilgisayar sahibi yaptıklarını, yeni bir projeye daha imza atarak 700 bin öğretmeni özel fiyat ile diz üstü bilgisayar sahibi yapacaklarını söyledi. Çelik "İntel, Microsoft ve bankalar ile anlaşma yapacağız. Seçim sonrası buna başlayacağız" dedi.

ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA ATAMA

Bakan Çelik konuşmasının ardından sistemi çalıştırarak atamalar için düğmeye bastı. 23 bin 586 adayın başvurduğu sözleşmeli öğretmen atamalarına 837'si kurayla sözleşmeli 5 bin 486'sı ise atamayla sözleşmeli olmak üzere 6 bin 323 sözleşmeli öğretmen atandı. Ekranda ismi çıkan adaylar ve aileleri mutluluklarını sevinç çığlıkları atarak gösterdi.

YÜREKLERİNDEN YAKALAYIN

Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen törende ataması yapılan öğretmen adayları gözyaşlarına boğuldu. Bakan Çelik, çiçeği burnunda öğretmenlere, öğrencilere karşı davranışları konusunda tavsiyede bulundu. Çelik, nüfusun yüzde 63'ünün 34 yaşın altında olduğunu ve eğitimin hayati öneminin bulunduğunu belirterek öğretmen adaylarına "Çocukları kulaklarından ve boyunlarından değil yüreklerinden yakalayın. Bunu yapacağınıza inanıyorum" sözleriyle seslendi.

bugün



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,805 µs