En Sıcak Konular

Tolon yine aynı şeyi yaptı!

20 Mart 2009 08:38 tsi
Tolon yine aynı şeyi yaptı! Ergenekon şüphelisi emekli Orgeneral Hurşit Tolon, önceki gün internet sitelerine düşen ve gazetelerin geniş yer verdiği ikinci ses kaydının da kendisine ait olmadığını savundu. Fakat 2. ses kaydı için de suç duyurusunda bulunmadı.

Tolon'un avukatı İlkay Sezer, ilk ses kaydında söylediklerini ikincisinde de tekrarladı.  
 
'Tolon'a ait olduğu ileri sürülen ses kaydının, daha önce benzeri yapılan ileri dijital teknolojiyle üretilmiş, hukuken hiçbir geçerliliği bulunmayan elektronik sahtekârlığın bir örneği olduğunu' savundu. Sezer, 'bu sahtekârlığı yapanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunup bulunmayacakları' konusundaki soruyu, "Şimdilik yazılı açıklamayla yetinelim." diyerek cevapladı. Adli Tıp Kurumu'nda sesin montaj olup olmadığının yüzde 100'e yakın bir doğruluk payıyla tespit edildiği hatırlatılarak, 'Sesin gerçek sahibinin ortaya çıkması için hukuki bir girişimde bulunacak mısınız?' sorusu yöneltildi. Sezer, önceki cevabını tekrarladı: "Bugünkü yazılı açıklamayla yetinelim. Sonra bir şey olursa yine açıklama yapacağız." Hurşit Tolon, 5 Mart 2009 tarihinde internete düşen ilk ses kaydını da kabul etmemişti. Savcıya ağır hakaretler içeren ses kaydında Tolon, yargıya da nasıl baskı yapılması gerektiğini anlatıyordu.

Hurşit Tolon'un yapması gereken

Hurşit Tolon, ses kayıtlarının kendisine ait olmadığını savunuyor. Eğer öyleyse bunu ispatlaması için savcılığa başvurması yeterli. Adli Tıp Kurumu'nda Ses ve Görüntü Analiz Şubesi'nde sesi kaydedilecek. Kimliklendirilmiş sesi, "sahte olduğunu" iddia ettiği ses ile karşılaştırılıp analiz edilecek. Ses, gerçekten sahteyse hem kendisi 'aklanmış' olacak hem de bu 'sahtekârlığı' yapanlar cezalandırılacak.
 
zaman



Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,956 µs