En Sıcak Konular

Generaller kimi uygun gördü

20 Mart 2009 08:04 tsi
Generaller kimi uygun gördü Darbecilerin planı: Solun başına kim geçecek?

Darbecilerin planı: Solun başına Balbay  

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın adının, solda birlik ve sosyal demokratların liderliği için geçtiği ortaya çıktı. 

Balbay'la ilgili bilgi, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve üçüncü iddianamenin şüphelileri arasında bulunan Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın'ın ifadelerinde yer aldı. 7 Ocak 2009'daki operasyonda gözaltına alınan Aydın'ın telefon görüşmelerinde geçen ifadelerde üç general ve bir albayın, Balbay'ın üzerinde tam mutabık olduğu belirtiliyor. Balbay, 1 Temmuz 2008'de Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'la birlikte gözaltına alınmış ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 6 Mart 2009'da tekrar gözaltına alınarak tutuklanan Balbay, 1909 sayfalık ikinci Ergenekon iddianamesinin sanıklarından.

Ergenekon soruşturması kapsamında önce tutuklanıp ardından yapılan itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Engin Aydın, 10 Ocak'ta savcılığa verdiği ifadesinde, İlhan Selçuk, Mustafa Balbay, Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Erdal Şenel ve eski Adalet Bakanlığı Müşaviri Fahri Kasırga'nın da katıldığı Kent Otel toplantılarından bahsediyor. Toplantıların gündemini ve tarihini Mustafa Balbay'la birlikte belirlediklerini anlatan Aydın, herkese açık olan toplantılarda ülke sorunlarının konuşulduğunu ifade ediyor.

Generaller böyle uygun gördü!

Aydın'ın ifadelerine göre, toplantıya katılanların gündeminde solda birlik de var. Aydın'a, eski TRT Genel Müdürü Yücel Yener ile yaptığı telefon görüşmesi soruluyor. Söz konusu görüşmede Yener, yanında 3 general ile bir albayın bulunduğunu, Balbay ismi üzerinde mutabık kalındığını anlatıyor. Aydın şunları söylüyor: "Sosyal demokratların birleşmesi için genç ve dinamik bir kişinin öncülük etmesinden hep bahsedilir. Yener, Bodrum'da yazlıkta paşalar ile görüşmelerinde Mustafa Balbay'ın bu misyonu üstlenebileceğini konuştuklarını söyledi. Ben de destek verdim." diyor. Aydın, Mustafa Balbay'ın yeni bir parti kurması, Bağımsız Cumhuriyet Partisi'ne katılması veya CHP içerisinde bir hareket başlatmasının konuşulduğunu ancak herhangi bir ilerleme sağlanamadığını anlatıyor.

Bu arada, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mustafa Balbay'ın, günlükteki notlarını Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlamak için cezaevi yönetimine başvurduğu öğrenildi.

zaman
 



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,763 µs