Diyarbakır çıkışı | " /> Diyarbakır çıkışı | "/>

En Sıcak Konular

Arınç'tan Diyarbakır çıkışı

19 Mart 2009 22:09 tsi
Arınç'tan Diyarbakır çıkışı Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Diyarbakır'da çeşitli konularda açıklamalar yaptı. Arınç Diyarbakır Cezaevi'ni "müze" yapacaklarını söylerken Kürt sorunuyla ilgili de sözünü esirgemedi: O günlerin bir daha yaşanmasına izin vermeyeceğiz...

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, her türlü suç örgütlerinin üzerine kararlılıkla gideceklerini ve yanlış yapanların tarih önünde hesap vereceklerini söyledi.

Batman'dan karayoluyla geldiği Diyarbakır'da esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra, partisince Demirok Tesisleri'nde düzenlenen "Demokrasi, İnsan Hakları ve Özgürlükler" konferansında bir konuşma yapan Arınç, şunları kaydetti:

"Terörle mücadele konusunda önemli yerlerde olan geçmişte Kara Kuvvetleri Komutanı olan Aytaç Yalman veya bir başkası 'biz hata yapmışız' diye söze başlıyorlar. Ne kadar da hata etmişler meğerse. Mesela Yalman Paşa'nın (biz Kürt dilini bilmiyorduk da onun için Kürt dili yasaklandı) demesi gibi. 1980'den sonra insanların bu dili konuşması büyük bir yasak kapsamına alındı. Cezaevleri bu insanlarla doldu. Diyarbakır Cezaevi'nde maalesef büyük insan hakları ihlalleri yapıldı. Başkan adayımızın bir projesi de budur. Burayı insan hakları ve demokrasi müzesi, bir kültür merkezi yapacak. O günlerde yapılan şeylere hata diyorlar, biz de hata olduğuna inanıyoruz ve bir daha yaşanmasına izin vermeyeceğiz."

Arınç, Silopi'deki kazılara da değinerek, "Bu cinayetleri kim işlemişse, bizi birbirimize kim kırdırmışsa, kim insan haklarına dikkat etmemişse, hukuk önünde, tarih önünde hesap vermelidir. Bu yapay kardeşlik düşmanlarını artık aramızdan atmalıyız. Onların oyunlarını bozacağız. Bizim farklılıklarımız, zenginliklerimiz olacak" dedi.

Başörtüsü konusuna da değinen Arınç, şöyle devam etti:

"Kendi geleneksel kıyafetleri içinde kendi iradeleriyle başını şu veya bu şekilde örtenlerin arasına ayırımcılık koyarak, hakaretleri, aşağılamaları reva gördüler. Geçtiğimiz günlerde burada İstiklal Marşı ile ilgili yapılan bir toplantıya, iki hanım kardeşimizin bildiğimiz kıyafetleriyle katılmasına birileri tepki gösterdi. Biraz daha nazik olunabilirdi. Manisa'da bir tugay komutanlığı var. Çocukların yemin törenlerinde aileleri geliyorlar ve o yemin törenlerinde komutanın aklına nereden gelmiş; 40 yaşından genç olan başı örtülü bayanlar içeriye giremiyorlar, 40 yaşın üzerinde başı örtülü olanlar içeri giriyorlar. Bu dahiyane fikir nereden aklına gelmiş bilmiyorum. Bu ayırımcılıktır. CHP'nin çarşaflı kadınlara rozet takmalarına birşey demiyorlar. Çünkü CHP'dir o. Onlar yaparsa açılım oluyor, AK Parti yaparsa adı irtica oluyor. Aradaki fark bu."



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    17,353 µs