En Sıcak Konular

Baykal: Abbas yolcu

19 Mart 2009 21:29 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, halkın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tepkilerini dile getirmeye başladıklarını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, halkın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tepkilerini dile getirmeye başladıklarını ifade ederek, "Şimdi onlar sıkıntıda, huzursuz. Gidişatı gördüler, rahatları yerinde değil. Farketmeye başladılar ki abbas yolcudur" dedi.

Baykal, Manisa Cumhuriyet Alanı'ndaki mitingde, "Bu sesler niye çıkıyor bunu anla. Bunun altında ne yatıyor düşün. Şikayetler başlayınca milleti tehdit ederek susturacağını mı zannediyorsun? Bu gidiş iyi değil. Bu kızgınlığın, sinirin, saldırganlığın altında ne yatıyor dersin? Ben de derim ki Abbas yolcudur, yolcu. Korkunun ecele faydası yok. Bunu inşallah hep beraber anlatacağız" diye konuştu.

Deniz Feneri olayıyla yolsuzluğun çağ atladığını belirten Baykal, "Taş devrinden tunç devrine geçer gibi yolsuzluk nitelik değiştirmiştir" dedi.

Baykal, bir türlü Almanya'dan gelmeyen Deniz Feneri dosyasının bir arkadaşı tarafından alınıp getirildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kamuya yararlı dernek, Mehmetçik Vakfı'na verilmeyen vergi muafiyeti, bir türlü gelmeyen dosya. Şimdi dosya geldi. 'Hadi ne yapıyorsunuz' diyoruz. 'Tercüme yapıyoruz' diyor. Şimdi de dosyayı tercüme ediyorlarmış. Şuna desene 'İçimden geçmiyor, geçmiyor bunları yargılamak. Bunlar bize destek veriyorlar, televizyonları var. Bunlar benim yakınlarım' desene, desene."

Deniz Feneri'nin tek örnek olmadığını, Telekom ve TÜPRAŞ'ta da aynı manzaralar olduğunu öne süren Baykal, 'Hırsızlığın da yolsuzluğun da bir raconu vardır. Arkadaşlar, insanların en temiz duyguları üzerinden, dini inancı üzerinden, imanı üzerinden, Allah'ın kitabı üzerinden, hayır yapmak için ayırdığın parayla yolsuzluk yapılabilir mi? Buna hangi vicdan evet der? Aldırdığı yok."

Erdoğan'ın 80 yıl öncesine gittiğini hatırlatan Baykal, "Müflis tüccarlar nasıl eski defterleri karıştırıp oradan birşey çıkar mı diye bakarlar ya, bizim ki de o hale düşmüş, almış eline koca CHP defterini onun içinden açık arıyor. O, Türkiye'nin şeref defteri, dürüstlük, vatanseverlik defteridir" diye konuştu.

Yerel seçimler öncesi nüfus cüzdanlarında kimlik numarası olmayan insanları, bu sorunu halletmeleri konusunda da uyaran Baykal, "29 Mart sabahı erkenden kalkın. Ve bilhassa ananızı da yanınıza alarak cümbür cemaat sandığa gidin. Demokrasiye sahip çıkın, demokrasiye sahip çıkmamanın, bunlara bir ders vermek demek olduğunu unutmayın" dedi. Baykal, daha sonra partisinin belediye başkan adaylarının tanıttı.



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,571 µs