En Sıcak Konular

Aden'de Türk gemisi tehlikede

19 Mart 2009 21:27 tsi
Aden Körfezi'nde Hollanda gemisi kaçırıldı, bir Türk gemisi ise tehlikede.

Ukrayna'dan Çin'e gitmekte olan Türk bayraklı ''Horizon-1 isimli kuru yük gemisi Aden Körfezi'nde seyir halindeyken, 5-6 mil yakınında bulunan Hollanda bayraklı ''Titan'' adlı gemi deniz haydutlarınca kaçırıldı.

''Horizon-1''den tehlikede olunduğunun bildirilmesi üzerine, Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Kuvvetleri ile irtibata geçerek bölgede bulunan NATO'ya ait bir savaş gemisi olay yerine yönlendirildi. Bölgedeki TCG Giresun'un da gece yarısına doğru ''Horizon-1''in yanında olacağı belirtildi.

Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ukrayna'dan Çin'e gitmekte olan ve 25 Türk personeli bulunan sülfat yüklü Türk bayraklı kuru yük gemisi ''Horizon-1''den, bugün 16.45 sıralarında Aden Körfezi'nde seyir halindeyken, 5-6 mil yakınında bulunan Hollanda bayraklı ''Titan'' isimli geminin deniz haydutları tarafından kaçırıldığı bildirildi.

Türk gemisinin şirket yetkilisi, gemilerinin de tehlikede olduğunu, yakınlarında deniz haydutlarına ait botların görüldüğünü ve diğer haydutların ''Titan''a çıktıklarını Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezine iletti.

Bunun üzerine, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile irtibat kurularak bölgede bulunan NATO güçlerine ait bir savaş gemisi olay yerine yönlendirildi.

Denizcilik Müsteşarlığından üst düzey bir yetkilinin uydu telefonuyla bağlantı kurduğu ''Horizon-1''in kaptanı, kendilerine doğru bir savaş gemisinin geldiğini ve bölgeden uzaklaşarak tehlikeli durumun ortadan kalktığını bildirdi.

Bu arada, Horizon-1 adlı geminin kaptanının, Deniz Kuvvetlerine ait TCG Giresun adlı savaş gemisinin gece yarısına doğru yanlarında olacağını, ''Titan''ın ise Somali'ye doğru hareket ettiğini bildirdiği belirtildi.



Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,828 µs