En Sıcak Konular

Kürt sorununu Zeki Sezer çözecekmiş

19 Mart 2009 21:01 tsi
Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer, Van'da partisinin düzenlediği mitingde Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Baykal'a yüklendi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Van'da partisinin düzenlediği mitingde Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Baykal'a yüklendi. Başbakan'ın halkın, Baykal'ın ise solun önünü tıkadığını savunan Sezer, Kürt sorununu bireysel hak ve özgürlüklerin kullanılması olarak ele alarak, "Kürt sorununu biz çözeriz" dedi. Sezer konuşmasını Nazım Hikmet'in, "Güzel günler göreceğiz çocuklar, motorları maviliklere süreceğiz" dizeleriyle bitirdi.

Ferit Melen Havaalanı'nda 150 araçlık konvoyla karşılanan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, saat 12.00'da mitingin yapılacağı Kazım Karabekir Caddesi'ne geldi. Zeki Sezer, platforma çıkarken beyaz güvercinler uçuruldu. Miting öncesinde ise Dost Müzik Grubu kalabalığa Kürtçe ve Türkçe şarkılarla konser verdi.

Mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Deniz Baykal'a yüklenen Sezer, Başbakan Erdoğan'ın 10-15 gün önce Van'da yaptığı mitingde kendisinden başka kimsenin Sivas'tan bu tarafa gelemediğini söylediğini, bunun tamamen gerçek dışı olduğunu, 4 yıllık genel başkanlığı döneminde 5. kez Van'a geldiğini hatırlattı. Sezer, Erdoğan'ın kendi iktidarları döneminde Van'ın sürekli geliştiğini söylemesine rağmen Van'dan bir bakan da çıktığı halde gelişmenin olmadığını, Van'ın perişan durumda olduğunu söyledi.

"KÜRT'ÜN SIRTINDAN BİRİLERİNİN ZENGİN OLMASINI KABUL ETMİYORUZ"

"Van'dan bakan çıkmasına rağmen Başbakan'ın iddia ettiği gibi gelişme yok. Tam tersine şehir adeta dökülüyor" diyen Sezer, "6 yıldır Van değil, birileri gelişme göstermiş. Bakanın abisi zengin olmuş. Gözümüz yok. Helal kazançsa gözümüz yok. Ama Kürt'ün sırtından birilerinin zengin olmasını kabul etmiyoruz. Milli Eğitim Bakanı Van'dan çıkmasına rağmen Van Türkiye genelinde eğitimde 70. sırada bulunuyor. Bölgede uzun zamandır yatırımlar unutulmuş. Sorunlar üzerinden sömürü yapılıyor" dedi. "Bakan'ın yandaşları değil Vanlılar da yatırımlardan pay alsın" diyen Sezer, "Seçimde sizi dinlemeyen ve sadece kendilerini zenginleştirenlere öyle bir vuracaksınız ki feleklerini şaşıracaklar. Yandım Allah diyecekler. 29 Mart'ta sandıkta bu iktidara şamar vurun. Gençlik zorda, hükümet bildiği yolda. Gençlikle hükümet yan yana değil. Buradaki gençlerimiz istedikleri eğitimi alamıyor ve meslek edinemiyor. Biz iktidara geldiğimizde herkesi meslek sahibi yapacağız ve Van'ı yatırıma boğacağız" dedi.

"KÜRT SORUNUNU BİZ ÇÖZERİZ"

Herkesin "Kürt'ün sorununu biz çözeceğiz" dediğini söyleyen Sezer, "Bu sorunu çözecek tek alternatif parti DSP'dir. Biz Özalp'te köy-kent projesini hayata geçirdik. Yine bölgede bir çok YİBO ve PİO'yu biz yapmadık mı? Kirli siyasetçiler vatandaşları örtülü -örtüsüz, alevi - sünni, Kürt-Türk diye ayırıyor. Bu ülkenin güzel insanlarını ikiye ayıranlar, yüreğimizi ikiye ayırdıklarının farkında değiller mi? Biz yüreğimizi böldürmeyiz. Yüreğimizin bir yanı Ankara, diğer yanı Van'dır. Bölgede Kürt'ün sorunu var. Kürt sorununu biz çözeriz" diye konuştu.

"BAŞBAKAN BU HALKIN, BAYKAL DA SOLUN ÖNÜNÜ TIKIYOR"

Bölgede yoksulluk, işsizlik, demoksi, özgürlükler sorunu olduğunu, kişisel, bireysel sorunların kullanılması yönünde engeller olduğunu söyleyen Sezer, "Her bir birey dinini, inancını, kültürünü özgürce kullanabilmelidir. Herhalde dinimizi ve inancımızı Tayyip Erdoğan'dan öğrenecek değiliz. Birçok kesim başbakana alternatif Baykal'ı öne sürüyor. Atatürkçülüğü de Baykal'dan öğrenecek değiliz. Başbakan bu halkın Baykal da solun önünü tıkıyor" dedi.

"BAŞBAKAN BURNUNUN UCUNU BİLE GÖREMİYOR, GEVEZELİĞİ VATANDAŞIN DERDİNE ÇARE OLMUYOR"

Başbakan Erdoğan'ın krizin Türkiye'ye teğet geçeceği yönündeki söylemini eleştiren Sezer, "Başbakan burnunun ucunu bile göremiyor. Onun gevezeliği vatandaşın derdine çare olmuyor. Ucuz mazotu çiftçiden esirgerken, gemisi olan oğlunun mazotunun fiyatını ise yarı yarıya düşürüyor. Çocukları pırlanta mağazaları açıyor, pırlantadan vergiyi almıyor. Yine başbakanın bakanı var. Bakanın abisi akla sığmayacak zenginliğe erişiyor. Şimdi başbakanın ve bakanlarının çoluk çocuklarının, ağabeylerinin durumu iyi diye vatandaşların durumunun da iyi olduğunu sanıyorlar ve başbakan kalkıp diyor ki, 'kredi kartı borcu olduğunu söyleyenler ahlaksızdır.' Bu millet kimin ahlaksız olup olmadığını çok iyi biliyor" şeklinde konuştu.

YARDIMLARLA BÖBÜRLENİP, TEHDİTLE OY ALMAYA ÇALIŞIYORLAR

İktidara geldiklerinde "vatandaşlık hakkı projesini" hayata geçirip bütün yoksul vatandaşlarımıza Meclis ve Sayıştay denetiminde yardım yapacaklarını belirten Sezer, "Başbakan kömür yardımını camilerde gerçekleştiriyor ve gururlanarak dile getiriyor. Sanki başbakanın cebinden çıkıyor. Babasının malıymış gibi bu yardımları böbürlenerek söylüyor. Niye böbürleniyorsun başbakan? Bu dağıtılanlar milletin malıdır. Yine bazı bakanlar kalkıp 'Eğer iktidara oy vermezseniz size hizmet gelmez' diyerek tehditle oy almaya çalışıyor" dedi. Belediyenin AKP'de olmasına rağmen Van'ın değişmediğini, kanalizasyon şebekesi, suyu olmayan mahalleleri bulunduğunu belirten Sezer, "Yolu olmayan, ama yolunu bulanlar var. Ya başbakan yalan söylüyor, ya da siz farkında değilsiniz. Türkiye'nin hiçbir ilinde olmayan turizm potansiyeli var Van'da. Van Gölü batıda olsaydı şimdiye değin turizm merkezi haline gelmişti. Ama maalesef bu gün Van turizm merkezi haline gelmemişse ve Van Gölü süratle yok olmayla karşı karşıya ise bunun nedeni belediyenin beceriksizlerin elinde olmasıdır. Bunlar hizmet değil, ihanet ediyorlar. Bu sorunları çözemeyen belediyeden daha ne beklenir. İki park yaparak belediyecilik mi yaptıklarını sanıyorlar. Van'da yapılan bir çok yardım ne hikmetse İstasyon mahallesinde yoğunlaşmış durumda" diyerek DSP adayına oy istedi.



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,625 µs