En Sıcak Konular

Aysel Tuğluk davalarına zaman aşımı

19 Mart 2009 18:50 tsi
DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk hakkında, ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan açılan iki dava, zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırıldı.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında bir süre önce tutuklanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, terör örgütünün yayın organı televizyonda kendisiyle ilgili açıklamaları nedeniyle şikayetçi olması sonucu Tuğluk hakkında 2003'te ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan açılan dava ile yine aynı suçtan 2004'te açılan başka bir davanın duruşmaları, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.

Tutuksuz yargılanan Tuğluk'u, avukatı Özcan Kılıç'ın temsil ettiği duruşmalarda, Cumhuriyet Savcısı Savaş Kırbaş, her iki dosya için esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

Ersöz'ün şikayetçi olduğu dosyada, sanık Tuğluk'un TMK'nın 6/1. maddesini ihlal niteliğindeki eyleminin 765 sayılı TCK'nın 102/4 ve 104/2. maddeleri gereğince 5 yıllık zaman aşımı süresine tabi olduğunu belirten savcı Kırbaş, suç tarihinin 19 Şubat 2003, iddianame tarihinin 22 Mayıs 2003, sanığın daha önceki mahkumiyet tarihinin de 4 Kasım 2003 olduğunu kaydetti.

Kırbaş, diğer dosyada Tuğluk'un TMK'nın 7/2. maddesini ihlal niteliğindeki eyleminin de 765 sayılı TCK'nın 102/4 ve 104/2. maddeleri gereğince 5 yıllık zaman aşımı süresine tabi olduğunu ifade ederek, sanığın suç tarihinin 8 Nisan 2003 ve iddianame tarihinin 16 Ocak 2004 olduğunu anımsattı.

Bu tarihlerden sonra zaman aşımını kesen veya durduran herhangi bir sebep bulunmadığını ve 5 yıllık sürenin geçmiş olduğunu bildiren Kırbaş, Tuğluk hakkında açılan bu davaların zaman aşımı süresinin dolması nedeniyle ortadan kaldırılmasına karar verilmesini istedi.

Her iki davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, Aysel Tuğluk hakkında ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan açılan davaların, zaman aşımı süresinin dolması nedeniyle ortadan kaldırılmasına hükmetti.

aa



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,725 µs