Hz. Aişe'yi savunduğum için baskı gördüm Hz. Aişe'yi savunduğum için baskı gördüm

En Sıcak Konular

Hz. Aişe'yi savunduğum için baskı gördüm 19 Mart 2009 18:15 tsi
Hz. Aişe'yi savunduğum için baskı gördüm İkiz kulelere yapılan 11 Eylül (2001) saldırısının ardından yayılan 'İslamafobia'nın (İslam düşmanlığı) Amerikalıları bile mağdur ettiği ortaya çıktı.

ABD'li bir akademisyen, Hz. Aişe'yi savunduğu için kendi ülkesinden adeta tecrit edilmiş. Yazar Sherry Jones'un İslam dünyasının tepkisini çeken 'Medine'nin Mücevheri' romanının ABD'de yayınlanmasına engel olan Prof. Dr. Denise Spellberg, fikir düşmanı ilan edilmiş. Hz. Aişe'ye iftira niteliği taşıyan kitabın ifade özgürlüğüne giremeyeceğini düşünen bayan Spellberg, nefret içerikli binlerce e-posta almış. Üniversiteden atılma noktasına bile gelmiş. Ancak yapılan baskılara rağmen geri adım atmamış. Olumsuz tepkilere karşı Müslümanlardan gelen destek mesajları ise ona en büyük morali vermiş.

Prof. Dr. Spellberg, Teksas Üniversitesi Tarih bölümünde ders veren bir öğretim üyesi. Uzmanlık alanı İslam tarihi. Büyük değer verdiği Hz. Aişe'yi anlatan kitabıyla Türk Kadınlar Kültür Derneği tarafından 'Dost İslam'a Hizmet Ödülü'ne layık görüldü. Babasının hastalığı nedeniyle ödülünü almak için Türkiye'ye gelemedi. Ancak video kaydıyla mesajını iletti. Spellberg mesajında, geçen yıl Hz. Aişe'ye zina isnat eden 'Medine'nin Mücevheri' kitabının ülkesinde yayınlanmasına engel olduğu için karşılaştığı çirkin saldırıları anlattı. Romanın yazarı Jones'in bu olaya sinirlenerek, Wall Street Journal gazetesinde aleyhine haber yaptırdığını söyledi. Haberden sonra Amerikan kamuoyunda konuşma ve ifade özgürlüğü düşmanı ilan edildiğini aktardı. Onca baskıya rağmen yılmadığını ifade eden Spellberg, Müslüman kamuoyuna desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Zaman



Bu haber 927 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    5,344 µs