En Sıcak Konular

Tunceli'deki yardımda yeni iddialar

19 Mart 2009 16:57 tsi
TUNCELİ Bedensel Engelliler Derneği Başkanı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyeti üyesi Bedri Es, vakfın kentte yapılan mobilya yardımlarının bir kısmının ihale yoluyla alındığı Ali Kara’nın kızları Hatice Ateş ve Ayşe Kara’

Tunceli Bedensel Engelliler Derneği Başkanı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyeti üyesi Bedri Es, yapılan beyaz eşya, mobilya, kira yardımları ve vakfın aldığı bazı kararlarla ilgili ilginç iddialar ortaya attı. Vakfın, dün yapılan toplantısına katıldığını ve sert tartışmaların yaşanması üzerine toplantıyı terk ettiğini anlatan Es, vakfın AKP il başkanlığı gibi çalıştığını ileri sürdü.

Bedri Es, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın siyasi rant kapısına dönüştüğü iddiasında bulunarak şunları söyledi:
“Tunceli’de yaşayan yüzlerce engelli vatandaşımız yoksul ve mağdur durumda olmasına karşın vakıf bu vatandaşlarımıza karşı önyargılı davranmakta ve yardımlarını bu insanlardan esirgemekteler. Öyle ki evinde yatalak durumda olan bir engelli vatandaşımızın aylık 100 TL civarında tutan ve hastanın ihtiyaçlarını karşılayan bez parası ödenemezken, maddi durumu iyi olan ve ihtiyacı olmayan birçok insana sosyal devlet anlayışı diye parasal yardımlar yapılmaktadır. Engelli ve yoksul vatandaşa gelince sosyal devlet projesi uygulanmazken, sırf seçim yatırımı olsun diye sağa sola savrulan paralar sosyal devlet anlayışı oluyor. Bu sosyal devlet anlayışı çerçevesinde yapılan para yardımları öyle bir durum almış ki, valiliğe giden herkese ödenir duruma gelen bu yardım paraları, engelli vatandaşlara neden ödenmiyor?” dedi.

MOBİLCININ KIZLARINA 29 BİN TL

Tunceli Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Es, kentte vakıf aracılığıyla yapılan mobilya yardımlarının bir kısmının ihale yoluyla alındığı Ali Kara’nın kızları, Hatice Ateş ve Ayşe Kara’ya ‘kozmetik ve iş giyim’ projesi için 29 bin 853 TL verilmesinin kararı alındığını da söyledi.

Kararın bir örneğini gazetecilere dağıtan Es, “Tunceli’den Türkiye’ye sesleniyorum, vakfın kentimizdeki şubesi şu anda yoksul insanlarımıza değil tamamen zengin ve durumu gayet iyi olan insanlara bir rant kapısı olmuş durumdadır. Bu vakfımız şu an AKP İl Başkanlığı gibi çalışmaktadır. Vakıf Nazimiye ve Tunceli il merkezinde sosyal devlet anlayışı ile mobilya dağıtımı ihalesini verdiği bir işadamının 2 kızına durumları kötü olduğu gerekçesiyle iş yeri açmaları için yaklaşık 30 bin TL iş yeri açma yardımı vermekte ve bu durum sosyal devlet anlayışı kabul edilmektedir” diye konuştu.

KİRA YARDIMI DAĞITIMI SEÇİM SONRASINA KALDI

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın dün yapılan toplantısında, Başbakanlıktan gönderilen 225 bin TL kira yardımının hemen dağıtılması yönünde karar alınmak istediğini söyleyen Es, bugüne kadar iki toplantıya çağırıldığını belirterek şu iddialarda bulundu:
“İki toplantıda alınan kararlar ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen yardımlar olmadığı tamamen 29 Mart yerel seçimleri için siyasi bir rant aracı olarak kullanıldığını gördüm. Dünkü toplantıda 225 bin TL kira yardımı seçimlere 10 gün kala dağıtılmak istenmiş ancak benim itiraz ve müdahalelerim oldu. Ben toplantıyı terk ettim. Toplantıya katılan kurum amirleri AKP'li gibi davranarak kira yardımlarının hemen dağıtılmasını istemektedirler. Benim toplantıyı terk etmemden sonra bazı kurul üyelerinin karşı ıkmasıyla yardımların dağıtımı seçim sonrasına kalmıştır.”

YSK'YA RAĞMEN YARDIM DAĞITILDI

Tunceli Valiliği’nin Türkiye’de çok tartışılan ve Yüksek Seçim Kurulu’nun Vali Mustafa Yaman hakkında İçişleri Bakanlığı’na disiplin soruşturması açma talebinde bulunduğu beyaz eşya ve mobilya yardımlarına ilişkin iddialarda da bulunan Es, yardımların 8 Şubat günü durdurulduğu yönündeki kararın daha sonradan alındığını ve bu süre içinde yardımların da dağıtıldığını öne sürdü.

Tunceli’de polis, merkez mahalle muhtarlarına 27 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde iki kez giderek yardımların 8 Şubat’ta durdurulduğuna dair geçmişe dönük tutanak imzalatmışlardı. Bu arada beyaz eşya ve mobilya yardımlarına ilişkin İçişleri Bakanlığı’nın kente gönderdiği müfettişlerin çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Hürriyet



Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,414 µs