En Sıcak Konular

Erdoğan'dan patronlara gözdağı

19 Mart 2009 16:37 tsi
İşverene işçi çıkarmama çağrısını hatırlatan Erdoğan, "Uyan var, uymayan var. Uymayanlar hesabını ödeyecekler. Yakın takibe alıyoruz' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye olarak krize karşı her türlü tedbiri aldık. 47 ayrı tedbir aldık ve bu tedbirleri şu anda uyguluyoruz' dedi.

Erdoğan, Kütahya'da partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, borcu azaltan bir iktidar olduklarını söyledi.

Göreve geldiklerinde yüzde 64 olan kamu net borç stokunun şimdi yüzde 25 olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, 'Bu rakamları niye inkar ediyorsunuz? Bunları milletimin gözünden niye kaçırıyorsunuz? Zannediyorsunuz ki millet bunları yutacak. Benim milletim bunları yutmuyor ve yutmayacak' diye konuştu.

AH BAHÇELİ AH...

29 Mart akşamı bunun görüleceğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'100 yılda bir görülen böyle bir kriz. Ah Bahçeli ah. Sen o üç buçuk yılda fona devrettiğiniz 16 tane bankanın hesabını nasıl vereceksiniz? 40 milyar dolar, onun hesabını nasıl vereceksiniz? Bak bu dönemde fona devredilen bir tane banka var mı? Batan bir tane banka var mı? Hala konuşuyorsun. İnsaf, insaf. İnsan şöyle bir kendine bakar, bir aynaya bakar, ondan sonra konuşur ya. 16 tane banka senin iktidarında battı. Bu iktidarda ise bir tane banka batmadı. 'Takdir etmek gerekir' der. Ama yok. ABD'de bankalar, sigorta şirketleri battı. Devler bunlar. Avrupa'da el değiştirdiler. Batanlar... Ama biz de böyle bir şey yok. Bu noktaya geldik. Türkiye olarak krize karşı her türlü tedbiri aldık. 47 ayrı tedbir aldık ve bu tedbirleri şu anda uyguluyoruz. Biz, bunların takipçisiyiz. Ama muhalefet biz ne tedbir alırsak alalım onlar 'Bunların hiç birisi yaramaz' diyor. Şu anda otomotiv sektöründe hareketlenme başladı. Konutta KDV'yi 150 metrekarenin üzerinde olursa yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdük. '150'nin altında KDV' diyorlar... 150'nin altındaki KDV zaten yüzde 1. Elektronikte, beyaz eşyada, hepsinde ciddi manada ÖTV indirimlerini yaptık. İstiyorum ki vatandaşlarım bu üç aylık süre içerisinde bu fırsatı iyi değerlendirsinler. Bundan herkes nasibini alsın. İlk günden itibaren bütün kurumlarımız ve kuruluşlarımız bu işi yakın takibe aldılar ve yakın takiple de bu işi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz.'

İç talebi canlandırmak için bu kararları aldıklarını söyleyen Erdoğan, 'CHP bir yandan MHP bir yandan, biliyorsunuz bunların bir de yandaş medyaları var, yandaş medyalarıyla beraber saldırıyorlar. Yalan, yanlış, her türlü' dedi.

PATRONLARA UYARI - İŞÇİ ÇIKARAN FATURASINI ÖDER

Erdoğan, dünyanın bir numaralı ekonomisine sahip ABD'de küresel finans krizi nedeniyle işsizliğin yüzde 8.7, Türkiye'de ise Şubat itibariyle 13.6 olduğunu ifade etti. Erdoğan, bu durumun mevsimsel koşulların değişmesiyle, Nisan-Mayıs gibi inşaat sektöründe, hizmet ve tarım sektöründeki hareketlilikle değişmesinin beklendiğini anlattı.

Bunları yaparken işverene de işçi çıkarmaması çağrısında bulunduklarını ve kısa mesai olarak 6 ay süreyle ücretin yarısını ödeyeceklerini söylediklerini aktaran Erdoğan, “Buna uyanlar var, uymayanlar var. Tabii uymayanlar bunun hesabını, faturasını ödeyecekler. Bunu da yakın takibe alıyoruz. Bu ülkede dar zamanda el ele vermeyenler, bunun bedelini ödeyecekler. Kayıt dışı çalışanlar bunun bedelini ödeyecekler. Her şey kayıt altına girecek, adım adım takip edeceğiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyecek ve yedirtmeyeceğiz” diye konuştu.

'AK Parti kaybetsin diye, Türkiye'nin kaybetmesi için bunlar kriz duasına çıkıyorlar' diyen Erdoğan, 'Türkiye ilerlemesin, kalkınmasın... Bu tür eski hesapların içindeler. Bunlar geçti' diye konuştu.

Eskişehir'de kendisine verilen eski bir nüfus kağıdını gösteren Erdoğan, buradaki ekmek, Sümerbank patiskası ve şeker almak için bulunan vizeleri gösterdi. Erdoğan, şöyle devam etti:

'Sayın Baykal ben çok geriye gitmeyeceğim. Bugün burada bana bir kağıt verildi. Bu sayın Baykal'ın Enerji Bakanlığı dönemine ait. Bakanlığı döneminde Kütahyalı çiftçi kardeşim işte bununla akaryakıt istasyonundan mazotunu almış. Karne bu, orada yazıyor. 'Şu kadar litre mazot verildi' diye, kaşeler vurulmuş. Benim çiftçim bu haldeydi. Kuyruğa girerdik arabamızın benzinini almak için. Öyle mi? Evlerde gazyağı kullanıyorduk. Gazyağı için kuyruğa girerdik. Bize bu günleri bunlar yaşattı. Sayın Baykal senin cemaziyülevvelini iyi biliyoruz be. Maliye Bakanlığı yaptın, orada da bize neler çektirdin onu da biliyoruz. Sen bunları konuş. Bunları anlat. 'Maliye Bakanlığında, Enerji Bakanlığında şöyle başarılıydım' de. 'Ben geldim kuyruklar vardı, kuyrukları kaldırdım' de. Hadi anlat, sıkıysa bunları anlat. Var mı böyle bir şey? Ah ah, bizi delikli kuruşa muhtaç ettiniz be. Siz osunuz. Ama şimdi benim ülkemin gündeminde böyle bir şey yok. Türkiye bunları aştı artık. Türkiye bir dünya devi. Dünyanın en büyük 17. ekonomisi olduk. Bunu sen mi yaptın sayın Baykal, sayın Bahçeli sen mi yaptın? Geldik, yaptık. Kararlı durduk, dik durduk. Aldığımız tedbirleri disiplinle uygulamaya koyduk ve bu neticeyi aldık ve bundan sonraki süreçte de bu böyle sürecek. 2023 hedefimiz inşallah dünyanın ilk on ekonomisi arasına girmektir.'

-'SİZİN DÖNEMLERİNİZDE HASTANELERDE ÖLÜLERİMİZ REHİN KALIYORDU'-

Başbakan Erdoğan, artık çocukların okullarda bilgisayar öğrendiğini belirterek, 'Bizden öncekiler, yavrularımızın eline maalesef arzu edilmeyen şeyleri veriyorlardı. Ama şimdi bilgisayar... Bilgisayar yeni mi icat oldu? Niye acaba bu bilgisayar eğitimi bizden önce verilemedi? Hani siz Atatürkçüydünüz, hani? Bunlar Atatürkçü filan değil. Hele hele bu CHP var ya... Bunlar Atatürk üzerinden geçinenler' dedi.

İlköğretimin ardından, açık ilköğretim ve açık lisede gelecek yıldan itibaren kitapları ücretsiz vereceklerini kaydeden Erdoğan, 'Eğitimde mani yok. Fakir, yoksul kardeşim, anne, baba, bak, ilköğretimde erkek öğrenciye 20, kız öğrenciye ise 25 lira veriyoruz. Orta öğretimde erkek öğrenciye 35, kız öğrenciye 45 lira veriyoruz. Kaç çocuğun olursa olsun hepsine veriyoruz. Para, annenin hesabına yatıyor. Niye anne? Babaya versek, duman olup gidecek. Onun için anneye veriyoruz, yerini bulsun' diye konuştu.

Kütahya'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Erdoğan, Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin önümüzdeki dönemde öğrenci almaya başlayacağını bildirdi.

Sağlıkta önemli bir adım attıklarını, bütün hastanelerin birleştiğini, herkesin istediği hastaneye ve eczaneye gidebildiğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi... Çünkü ecdadımız bir sağlıklı nefese bir devleti feda etmeyi göze almış. Biz, bu anlayışta yetiştik. Onun için bunu başarmamız lazımdı. Hamdolsun iyi bir konuma geldik. Hastalarımız acil servislerden geri çevrilmiyor. Hatırlayın, ölüler rehin alınıyordu. Sayın Bahçeli, Sayın Baykal sizin dönemlerinizde hastanelerde ölülerimiz rehin kalıyordu, rehin. Bunları yaşadık be... Bunları bu millete yaşattınız. Ama şimdi böyle bir şey var mı?'

-'AYNEN KARNEYLE Mİ EKMEK DAĞITALIM...'-

Kütahyada çiftçilik ve hayvancılık yapan vatandaşlara toplam 233 trilyon lira destek verdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, '(Hububatta) borsa neyi belirliyorsa fiyat o. Öyle herkesin istediğine göre fiyat belirlemeye kalkarsak kusura bakmayın biz kimseye bütçe yetiştiremeyiz. Ben gerçekçi dürüst konuşurum. Buğdayın fiyatını yükselttiğiniz zaman ekmeğin fiyatını nereye götüreceksiniz. Aynen karneyle mi ekmek dağıtalım. Onu mu istiyorsunuz? Gerçekçi olacağız. Hep bana hep bana yok. Bir sana bir bana var. Bu anlayışla yürüyeceğiz, bu anlayışla çalıştığımız zaman ülkemizi hep beraber ayağa kaldırırız. Buna dikkat edeceğiz. Bireysel değil, ben yok biz varız' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Uşak, Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar'ı kapsayacak şekilde bir havaalanının yapımını planladıklarını ve bu çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Alandakilere, 'Buradan ayrıldıktan sonra kapı kapı dolaşacak mısınız?' diye soran Erdoğan, şunları söyledi:

'Mesele sadece benim meselem değil. Bak bütün siyasi partiler bana vuruyor. Ben kime güveniyorum? Size. Gücümü sizden alıyorum. AK Parti'yi millet kurdu. Ahmet, Mehmet kurmadı. Onun için bu gücümüzü bu seçimde çok daha iyi göstereceğiz. Onların derdi farklı. Onlara gereken cevabı siz 29 Mart'ta sandıkta vereceksiniz. Onun için de komşu akraba herkese ulaşacağız.'

Başbakan Erdoğan, alandakilere, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan kimlik belgesi ya da nüfus kağıdı örneği belgesi olmadan oy kullanılamayacağı uyarısında bulunarak, mutlaka nüfus müdürlüklerine giderek bunları temin etmelerini istedi.

Erdoğan, 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Söz sizin, karar sizin. Bu ülke hepimizin' dedi.



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,685 µs