En Sıcak Konular

Karayalçın: Benim sözüm Gökçek'in sözüne benzemez

19 Mart 2009 13:10 tsi
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Melih Gökçek’in seçim öncesi “Müjde, seçimden sonra metro geliyor” açıklamalarını hatırlatarak, “Sincan’a metro getireceğimizi söylüyoruz; benim bu sözüm Melih Gök

Karayalçın yaptığı açıklamada, Sincan’a metronun kendisi döneminde getirileceğini kaydederek şunları dedi:
“Sincan’ın, Sincanlıların ihtiyaçları hemen hemen her açıdan artmış bulunmakta. Eğer 89’da, 90’lı yılların başlarında Sincan’da başlatmış olduğumuz yatırımlar devam ettirilebilseydi, Sincan’da getirdiğimiz hizmetler sürdürülebilseydi, genişletilebilseydi bugün sizin bu denli yoğun ihtiyaçlarınız olmazdı. Sincan’ın Ankara ile Sincan’ın Ankara’nın öteki ilçeleriyle, yerleşim yerleriyle ulaşım bağlantısı yetersizdir, ulaşım bağlantısı sorunludur. Sincan’a metro getireceğimizi söylüyoruz; benim bu sözüm Melih Gökçek’in sözüne benzemez, ben Murat Karayalçın olarak sözümü veriyorum. Ben her seçimden önce seçmenlere, hemşerilerimize ‘müjde seçimden sonra metro geliyor’ diyen siyasetçilerden değilim. ”

“YOKSUL AİLELERE ALIŞVERİŞ KARTI VERECEĞİZ”

Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde yoksul ailelere yardımın da farklı bir yöntemle yapılacağını kaydetti. Yoksul ailelere yiyemeyecekleri kadar salça, tuz, peynir vermenin bir anlamı olmadığını kaydeden Karayalçın şunları kaydetti:

“Ankara’mızda yoksulluk ortamında yaşayan 90 bin ailemizi bu yıl yoksulluktan kurtaracağımı, Ankara’da yoksulluğa son vereceğimi söylüyorum. Önce bunu ‘Karayalçın gelecek gıda yardımını kesecek’ diye propagandayla yaymaya çalıştılar.

Ankara Belediye Başkanı yoksul ailelerimizin sanki kralı, yoksul ailelerimin ne yiyeceğini ne içeceğini Ankara Belediye Başkanı karara bağlıyor. ‘Şu kadar makarna yiyeceksin’ emir yüksek yerden çıkmış makarna yiyeceksin; ‘şu kadar peynir, şu kadar salça’, yani yıllar boyu bitiremeyeceğin miktarda salça; adamı tansiyon hastası yapacak kadar tuz, 1.5 kilo tuz. Bunları Melih Gökçek karara bağlıyor. Kral ya, Ankara’nın padişahı ya hemşerilerimizin ne yemesi gerektiğini de o karara bağlıyor.

Ben de diyorum ki, belediye 90 bin ailemizi yoksulluktan kurtarmak için çok sayıda proje uygulayacak. Bunlardan bir tanesi de gıda desteği olacak; ama ben kendimi Ankara’nın belediye başkanı olarak hemşerilerimin ne yemeleri ne içmeleri gerektiği konusunda yetkili görmüyorum. O nedenle de her bir aile için belediye olarak ne kadar maddi destek, mali destek vereceksek bunu makarna olarak değil, salça olarak değil alışveriş kartı olarak vereceğiz, alışveriş kartını vereceğiz.”

hurriyet



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,294 µs