oyunu AKP'ye verecek! | " /> oyunu AKP'ye verecek! | "/>

En Sıcak Konular

Demirel oyunu AKP'ye verecek!

19 Mart 2009 12:38 tsi
Demirel oyunu AKP'ye verecek!
AKP'li Çankaya Belediye Başkan adayı Demirel'i ziyarete gidip yerel seçimler için oyunu istedi. İkili arasında ilginç diyaloglar geçti.

Evet, yanlış duymadınız. Bu iddia AK Parti’den Çankaya Belediye Başkan adayı olan Bülent Akarcalı’ya ait. Güniz Sokak’ta Demirel’i ziyaret edip oyunu isteyen Bülent Akarcalı, izlenimlerini Kanala TV’de Ömer Şahin’e aktardı. Akarcalı, “Sayın Demirel’i ziyaretim çok hoşuna gitti. Oyunu bana vereceğine kesinlikle inanıyorum”dedi.

Çankaya sınırları içindeki Güniz Sokak’ta ikamet eden eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, oyunu kime verecek? Bir süredir yakın ilişki içinde olduğu CHP’ye mi, yoksa AK Parti’ye mi? ve ya kendi elleriyle kurduğu DYP’nin devamı olan DP’nin adayına mı?.Bu sorunun cevabı büyük ölçüde belli oldu. AK Parti’nin adayı Bülent Akarcalı, Çankaya’dan aday olunca iki önemli isimden oy istedi. Bunlardan birisi Süleyman Demirel, diğeri de eski Başbakan Necmettin Erbakan.  Gazeteci Ömer Şahin’in hazırlayıp sunduğu Kanala TV’deki “Görüş Farkı” programının konuğu olan Bülent Akarcalı, Demirel’in oyunun rengi konusunda çarpıcı bir iddiada bulundu. Sabah Gazetesi’nden Okan Müderrisoğlu ve TV 8 Programcısı Erkan Tan’ın da katıldığı programda şu diyaloglar yaşandı.

Ömer Şahin: Çankaya’nın şöhretli sakinleri var. Örneğin siz ilk ziyaretinizi Sayın Demirel’e yaptınız. Peki Demirel size oy verir mi? O da seçmeniniz çünkü…

Bülent Akarcalı: Şöyle söyleyeyim. Çok hoşuna gitti, biz yarım asır seçmen peşinde koştuk şimdi bizden oy isteniyor, diyerekten. Ben ısrarlı bir şekilde oyumu istedim, o benim hakkım. Sayın Demirel bana oy vermem, şeklinde de yaklaşmadı. Beni de tanıdığı için… Bir de hakkım var, onu çok açık bir şekilde söyledim. Ben Sayın Demirel’e o zaman birkaç kişiyi kızdırma pahasına cumhurbaşkanı seçilirken oyumu vermiştim, kendisi de bunu biliyor. Diyetimi isterim, dedim. 

Ömer Şahin:Sayın Demirel ne dedi? Size oy verebilir mi sizce?

Bülent Akarcalı: Efendim, şimdi Sayın Demirel’den “evet” ya da “hayır” diye bir cevap alamazsın.

Ömer Şahin:Tahmininiz nedir?

Bülent Akarcalı: Evet, ben Sayın Demirel’den oy alacağıma kesin inanıyorum. Bir de şunu unutmayın, ben Sayın demirel’in 70 cente sıkıntımız var dediği günün haftasına rahmetli Çağlayangil’in masasına Oymapınar barajı için 100 milyon dolarlık kredi mektubunu koymuş kişiyim. Ki o zaman bir Wolsvagen 1500 dolardı. Şimdi benzer araba 15 bin dolarsa 1 milyar dolarlık mektup demek o. En sıkıntılı anında gencecik birisi masasına 1 milyar dolarlık mektubu koymuş… Ben söylüyorum istemesi benden, seçmenin hür vicdanı kendinden. Ama ben gerekçelerimi ortaya koydum. Ben aynı mesajı Sayın Erbakan’a da gönderdi. Dedim ki diyetimi istiyorum, Şeref Malkoç aracılığıyla. Çünkü neden? Kendisi 28 Şubat’tan sonra Sayın Erbakan’ın dokunulmazlığını kaldırıp mahkemeye sevkedilmek istendiğinde ‘Hayır’ diyen bendim ve benim ‘hayır’ oyumla durdu. 23-23 eşit çıktı. Benim Refah Partisi’ne bir desteğim yoktu, siyasi inancım, bir siyaset adamını mahkemeye bu şekilde göndererek, söndüremezsiniz. Onu sandıkta söndürmeniz gerekir.  

 



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,118 µs