En Sıcak Konular

Seçmenlerden YSK'ya tepki

19 Mart 2009 11:31 tsi
Seçmenler, Yüksek Seçim Kurulu'nun, nüfus kayıt örneğiyle oy kullanılması kararının gecikmesine tepki gösterdi.

Yerel seçimlerde oy kullanmak için nüfus cüzdanlarını değiştirerek TC kimlik numaralı yeni kimlik almak amacıyla saatlerce kuyrukta bekleyen seçmenler, Yüksek Seçim Kurulu'nun, nüfus kayıt örneğiyle oy kullanılması kararının gecikmesine tepki gösterdi.
 
Seçmenler, kararın alınmasının geciktiği için mağdur olduklarını belirtti. Nüfus kayıt örneği alarak nüfus müdürlüğünden ayrılan bazı seçmlenler ise, kararın işlerini kolaylaştırdığını kaydetti.
 
Oy kullanacak seçmenler için, TC kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı zorunluluğun gündeme getirilmesinin ardından nüfus müdürlükleri önünde günlerdir kuyrukta bekleyen seçmenler, YSK'nın TC kimlik numarası yazılı nüfus kayıt örneğiyle birlikte soğuk damgalı resmi kimlik belgesinin yeterli olması kararının gecikmesine kızdı. Oy kullanabilmek için günlerdir nüfus müdürlüklerinde sıra bekleyen vatandaşlar, "Neden bu kararı daha önce almadılar. Burada vatandaşın rezil olmasını mı beklediler. Geç alınan bir karar." dedi. Kuyrukta sıra gelmemesinden şikayetçi olan bazı vatandaşlar, oy kullanmayacaklarını belirterek nüfus müdürlüğünden ayrıldı.
 
Kararın gecikmiş ancak olumlu olmasından memnun kalan vatandaşlar ise, "İyi oldu, şimdi kimlik değiştirmemize gerek kalmadı. Nüfus kayıt örneğiyle oy kullanabileceğiz." dedi. Oy kullanacak 10 kişilik seçmen ailesi olduğunu belirten bir vatandaş ise, 10 kişinin kimliğini değiştirmesinin saatlerini alacağını ancak yeni karar sayesinde işini kısa süre bitirerek oy kullabileceklerini anlattı. Kuyrukta beklemekten kurtulan vatandaşlar, oy kullanacak aile fertlerine ait nüfus kayıt örneğini alarak evlerine gitti.
 
CİHAN
 



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,528 µs