En Sıcak Konular

Bekaroğlu: Vali Güler istifa etmeli

19 Mart 2009 10:55 tsi
CHP'nin 22 Mart Pazar günü yapacağı mitingin Kazlıçeşme'den Çağlayan'a alınmasına, Saadet Partisi'nden gelen tepkiler, İstanbul Valisi Muammer Güler'e yöneldi.

İstanbul'daki miting tartışmasında, son olarak, AKP'nin Kazlıçeşme'de CHP, Saadet Partisi ve BBP'nin Çağlayan'da miting yapacağı kararı verildi.

 Bu durumu Canlı Gaste'ye değerlendiren CHP ve Saadet Partisi'nin adayları, İstanbul Valisi Muammer Güler'e tepki gösterdi.

 Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu, "Son kararla birlikte, bu işin biraz zor olacağı görülüyor. Bizim diğer partilerle derdimiz yok. Çağlayan Meydanı bize verilmiş ve biz de miting saati olarak 12.00'yi ilan etmişiz. 12.00'de bizim insanlarımız gelecek ve karışıklık olacak" dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler'e tepki gösteren Bekaroğlu, "Vali iki büyük mitingin Kazlıçeşme'de yapılmasını uygun bulmadı. Bir vali hangi partinin büyük olduğunu seçim olmadan nasıl bilebilir. Vali devletin valisi gibi davranmamış ve seçimin güvenilirliğini zedelemiştir. Bu zaten önceden de zedelenmişti. Vali bir partiye 1 meydan, üç partiye 1 meydan veriyor. Böyle bir şey yapmaya hakkı yok" dedi.

İSTİFA ETMELİ!
Herhangi bir partiyle karşı karşıya gelmek istemediklerini belirten Bekaroğlu, "Bize o alan verilmiş ve biz hazırlık yapmışız. Alınan kararla 3 partiye 1 alan verildi ve bunu kabul edemeyiz. Vali devletin valisi valisi olmaktan çıkmıştır. Vali taraf olmuştur ve böyle bir şey olamaz; istifa etmeli" şeklinde konuştu.
 
 CHP CEPHESİ
CHP Adayı Kemal Kılıçdaroğlu da, "Kazlıçeşme için ilk başvuru biz yaptık ama kurada AKP öncelikli miting hakkını elde etti. Biz saygı duyduk ama valilik 'iki miting olamaz' dedi. 'Bize yer gösterin' dedik, şimdi 3 parti oldu. Gerginlik yaratmak ve kamu görevlilerini suçlamak istemiyoruz. Çankaya'ya razıyız" dedi.

 Mehmet Bekaroğlu'nun değerlendirmelerini ardından bir kez daha söz alan Kılıçdaroğlu, "Sayın Bekaroğlu haklı. Biz Taksim'i istedik, Sultanahmet'i istedik ama vermediler ve bunun nedenini anlayamaıyoruz. 'Mitinge kapalı' cevabı bizim için yeterli değil; istenirse açılır. Sayın Bekaroğlu'nun belirttiği gibi miting yapmak kolay değil; alanın boşalması yeniden dolması kolay işler değil. Bunu en iyi Vali'nin bilmesi gerekir ve bunları görmemezlikten gelemez" dedi.

 "NASIL BİR KENT YÖNETİMİ!"
Olaya farklı bir açıdan da bakmak gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "12,5 milyonluk bir kentte doğru düzgün bir meydan yok. Nasıl bir kent yönetimidir bu. Siyasi partiler miting yapacak meydan bulamıyorlar" şeklinde konuştu.



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,548 µs