En Sıcak Konular

DTP'liler 'Sayın Öcalan'da ısrara devam ediyor

19 Mart 2009 10:24 tsi
Beyoyoğlu Hacı Ahmet Mahallesi'nde, çoğunluğu DTP'li kadınlar olmak üzere yaklaşık 300 kişi ateş yakarak nevruzu erkenden kutlamaya başladı.

Kutlamalara DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de katıldı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı kutlamalarda konuşan Tuncel, "Kürt sorununun çözümü çok kolay. Muhataplarıyla görüşeceksiniz. Kimdir bunlar? Bir tarafı devlet diğer tarafı ise PKK ve sayın Öcalan'dır." dedi. Tuncel'in bu konuşması "Sayın Öcalan" sloganlarıyla desteklendi.  
 
Akşam saatlerinde Hacı Ahmet Mahallesi'ndeki bir parkta toplanan 300 kişi, DTP Milletvekili Sebahat Tuncel'in gelmesiyle meydana büyük bir ateş yaktı. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grup halay çekip zılgıt atmaya başladı. Nevruzu erkenden kutlamaya başlayan gruba Sebahat Tuncel de katıldı. Tuncel de kadınlarla birlikte halay çekti. Bir süre sonra mikrofonu eline alan Tuncel 29 Mart yerel seçimleriyle ilgili konuşma yapmaya başladı. AK Parti, CHP ve MHP'yi düzenin partileri diye niteleyen Tuncel, "Türkiye'de Kürt halkının özgürlüğe kavuşması için çalışacağız. 30 yıldır çok büyük acılar çektik, canlar kaybettik. Çok gençlerimizi kaybettik, ister asker olsun ister gerilla olsun. Bu sorunun çözümünü istiyoruz. Bir dahaki nevruzu tutsak kutlamak istemiyoruz. Bir daha çocuklarımıza terörist denmesini istemiyoruz." diye konuştu. "Kürt sorunu çözülmedikçe Türkiye'nin demokratikleşmesi mümkün değil." diyen Tuncel, sözlerini, "Çözüm AB'de, ABD'de, Irak'ta değil. Bu sorunun çözümü çok kolay. Muhataplarıyla görüşeceksiniz. Kimdir bu muhataplar? Bir tarafı devlettir, diğer tarafı sayın Öcalan ve PKK'dır. Tek çözüm muhataplarıyla diyalogdur." dedi. TRT Şeş'in açılmasının önemli bir kazanım olduğunu söyleyen Tuncel, "TRT Şeş'in açılması, sizin yıllardır verdiğiniz mücadelenin sonucudur ancak ondan önce dağların yolu açılmalı ve sizlerin çocuklarınızla buluşmanız sağlanmalıydı." şeklinde konuştu. Tuncel'in konuşması, "Sayın Öcalan", "Yaşasın Kürdistan" sloganlarıyla bölündü.

Tuncel kutlama alanından ayrıldıktan sonra, bir süre daha ateşin etrafında halay çeken grup olaysız dağıldı. Kutlama alanında geniş güvenlik önlemi alan polis de olay çıkmaması üzerine alanı terk etti.

cihan



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,970 µs