Genelkurmay'a Tolon Jandarma' | " /> Genelkurmay'a Tolon Jandarma' | "/>

En Sıcak Konular

Eruygur Genelkurmay'a Tolon Jandarma'

19 Mart 2009 08:47 tsi
Eruygur Genelkurmay'a Tolon Jandarma' Orgenerallerin 'sıklı' darbe planı Ergenekon ek iddianamesinde, emekli orgeneraller Tolon ve Eruygur'un, A, B, C, D kodlu yedek darbe planları yaptığı öne sürüldü. İşte ek iddianamedeki şok iddialar!

İddiaya göre darbe yapılırsa Eruygur Genelkurmay Başkanı, Tolon Jandarma Genel Komutanı olacakmış.


Ergenekon iddianamesinin ikincisinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. İddianamede darbe planlarının, 'Ayışığı', 'Sarıkız', 'Yakamoz' ve 'Eldiven' ile sınırlı olmadığı belirtildi. Şüpheli sanıkların pek çok darbe planı yaptığı ve bunları A, B, C, D harfleriyle kodladığı öne sürüldü. Şüphelilerin 'A' darbe planı deşifre olursa 'B' planını,  'B' planı deşifre olursa da 'C' ve 'D' kodlu darbe planlarını yedekte tuttukları iddia ediliyor. Savcının iddianamede, darbe planlarıyla ilgili 'şüphelilerin her türlü engele rağmen darbe özleminden vazgeçmedikleri' yorumunu yaptığı öğrenildi. 
 
GÖREVLER BELİRLENMİŞ
Planlanan darbe yapıldıktan sonra kimlerin hangi göreve getirileceğinin isim isim belirlendiği iddia ediliyor. İddianamede öne sürüldüğüne göre darbe yapıldığında Şener Eruygur'un Genelkurmay Başkanı olarak TSK'nın başına geçeceği, Hurşit Tolon'un da Jandarma Genel Komutanı olacağı planlanmış.  'A', 'B', 'C' ve 'D' darbe planlarının deşifre olma ihtimaline karşı, her darbe planı için ayrı ekipler kurulduğu da iddialar arasında. Darbe planlarının her birinin Eruygur ve Tolon'un başında olduğu ekip tarafından hazırlandığı öne sürülüyor. Bu iddialar emekli Albay Hasan Atilla Uğur'da ele geçen bir mektuba dayandırılıyor.

DARBE DANIŞTAY'LA BAŞLADI
Ergenekon'un ilk iddianamesinde yer alan Danıştay saldırısı bu iddianameye de girdi. Saldırının, darbe öncesi kaos yaratacak 'cebir ve şiddet' eylemlerinden ilki olduğu iddia ediliyor. Saldırıdan sorumlu tutulan şüpheli sanıkların, bu eylem nedeniyle müebbet hapsi gerektiren, hükümete karşı suçlar başlığı altındaki, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek' iddiasıyla yargılanmaları talep ediliyor. İddianamede savcının, 'Danıştay saldırısıyla darbe planı fiilen başlatılmıştır' yönünde yorum yaptığı öğrenildi. Danıştay saldırısının ardından düzenlenen gösterilerin darbe planlarının bir ayağı olduğu öne sürülüyor. Cumhuriyet mitinglerinin de Tolon ve Eruygur ekibi tarafından, halkı hükümete isyana teşvik amacıyla düzenlendiği, darbe planının birer parçası olduğu iddia ediliyor.

ŞEMA ÇIKARILIYOR
Ergenekon soruşturması sonlandığında bir şema çıkarılacağı belirtildi. Hazırlanacak şemada 'üst düzey yöneticiler' 'üst düzeyin altındaki yöneticiler', 'yöneticiler' 'yönetici yardımcıları', 'açık ve gizli yöneticiler', 'açık ve gizli yönetici yardımcıları', 'köprü yöneticiler' başlıklarının olacağı öne sürülüyor. İlk iddianamede tutuklu şüpheliler emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in 'gizli yönetici' ve 'köprü yönetici', İstanbul Üniversitesi eski rektörü Kemal Alemdaroğlu ve Cumhuriyet yazarı İlhan Selçuk ise 'gizli yönetici' olmakla suçlandı. Tolon ve Eruygur'un ise ikinci iddianamede 'üst düzey yönetici' olduğu iddia ediliyor.

akşam



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,693 µs