En Sıcak Konular

Erdoğan açıkladı; TRT Şeş'ten sonra Kürtçe radyo geliyor

19 Mart 2009 08:30 tsi
Hükümet, Kürtçe açılımına TRT Şeş'ten sonra yeni bir halka daha ekliyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, Kürtçe radyonun yakında yayına başlayacağını açıkladı.

TRT Şeş'in sadece Güneydoğu değil, Kuzey Irak'ta da birinci sıraya yerleştiğini belirten Erdoğan, "Yeni bir hazırlık var; bugün yarın olabilir veya seçim sonrasına yetiştirilebilir, bilmiyorum. Şimdi de Kürtçe yayın yapan radyo başlayacak." dedi.

Erdoğan, TGRT Haber televizyonunda katıldığı "Ankara'nın Gündemi" programında soruları cevaplandırdı. Başbakan Erdoğan, Kürtçe televizyon ve radyonun yanı sıra TRT'nin bünyesinde kurulacak Arapça televizyonun da çok yakında hizmete başlayacağını bildirdi.

Diyarbakır'da DTP ile yarıştıklarını belirten Erdoğan, makasın kendileri lehine giderek daraldığını söyledi. Erdoğan, şehirde sadece 2 partinin olduğuna işaret ederek, "Ya o parti bizden alacak, ya biz o partiden alacağız, ama şu anda biz o partiden oy alıyoruz. Bundan dolayı da burada aldığınız 2 ise 2 ile çarpacaksınız. Süreç bu denli orada zor ve kolay. Zor, çünkü o 2 puanı alacaksınız. Onu 2 ile çarpacaksınız. Yani artık gece gündüz demeden çalışma yapacaksınız dedim." diye konuştu.

Ekonomik krize de değinen Erdoğan, alınan tedbirler sayesinde "Türkiye'nin son krizden en az etkilenen ülke olacağını söylediğini" ifade etti. IMF'yle görüşmelerinin devam ettiğine işaret eden Başbakan, IMF yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde Türkiye'ye "battı batacak bir ülke" olarak bakmamaları gerektiğini, Türkiye'nin böyle bir sıkıntısının olmadığını belirttiğini anlattı. IMF yetkililerinden görüşmelere sürekli yeni tekliflerle gelmemelerini istediğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

Gelir İdaresi'ni yeniden düzenliyoruz

"Dünyada böyle bir kriz varken Türkiye'ye farklı yaklaşmayın. Akşam farklı, sabah farklı gelmek bize uygun düşmüyor. Bize başta ne söylediyseniz onunla gelin. Her seferinde yeni tekliflerle gelirseniz bunu kaldıramayız dedim. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın özerkleşmesi, 'Nereden buldun'... Biz bunu kaldırmanın mücadelesini veriyoruz. Gelir İdaresi'ni reforme etme mücadelemiz var. Teftiş mekanizmalarında, gelir kontrolörleri, vergi kontrolörleri gibi 4 birimi birleştirmeyi düşünüyoruz. Bir tanesini Gelir İdaresi'ne diğer üçünü bakana bağlamayı düşünüyoruz. Bunun için de gerekirse yeni elemanlar alma planımız var. Madem 'Geliri artırın.' diyorsunuz bunu artırmak için yeni elemanlar alacağız. Bunu 'Özerk yapın.' derseniz buna karşıyız dedik. Bize bu teklifi yapmayın, dedik. 'Nereden buldun'u kaldıran biziz. Piyasadaki likit akışını, bunu kaldırarak sağladık. Bunu tekrar getirirsek Türkiye'de ekonomiyi darboğaza sokarız."

zaman



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,337 µs