En Sıcak Konular

Polisi şehit eden zanlı linç edilecekti

18 Mart 2009 22:51 tsi
Bursa'da yolda kimlik kontrolü yapan polis İsmail Özbek'i silahlı saldırı sonucu şehit eden zanlı vatandaşın elinden zor kurtarıldı.

Bursa'nın Kestel ilçesinde durumundan şüphelendiği için kimliğini sorduğu polis memuru İsmail Özbek'i silahlı saldırı sonucu şehit eden zanlı, Kestel Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılırken linç girişiminden kurtarıldı.

'Akrep' diye tabir edilen zırhlı araca bindirilen zanlıyı linç etmek isteyen vatandaşları yine şehit polisin acılı mesai arkadaşları sakinleştirdi.

18 Mart Şehitler Günü'nde polis memuru İsmail Özbek'i şehit eden zanlı Ender Bulhaz Aktürk, gözaltına alındıktan sonra Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Zanlı burada ifade vermekten kaçındı. Ele geçirilen çantada ise kuru sıkı tabanca, dizüstü bilgisayar ve çok sayıda MLKP yasa dışı terör örgütüne ait dokümanlar ele geçirildi.

Kestel Emniyet Müdürlüğü binasından yüzü kapalı şekilde çıkarılan zanlı 'Durmak yok direnişe devam'' diye slogan attı. Bunun üzerine vatandaşlar zanlıyı linç etmek istedi.

Zırhlı bir polis aracıyla emniyetten uzaklaştırılan zanlı yoğun güvenlik önlemleri altında Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün Fomara binasına getirildi.

Gözaltına alınırken elbiselerini parçalayan zanlı battaniye sarıldı.

Zanlının gözaltına alındığı sırada üzerinden 'Samet Çelik ve Hüseyin Esmer' adına düzenlenmiş iki adet sahte kimlik çıktı.

Bu arada, seçim çalışmaları için Bursa'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Bursa Valisi Şahabettin Harput, şehit polisin ailesini ziyaret etti.

Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehit İsmail Özbek için başsağlığı mesajı yayımladı.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti: "Bursa'nın Kestel ilçesinde bir polis memurumuzun görevini gerçekleştirirken şehit olmasından büyük üzüntü duydum. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şahsınızda güvenlik güçlerimizin kahraman mensuplarına başsağlığı dilerim."

cihan



Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,132 µs