En Sıcak Konular

Erdoğan, muhalefeti yabancı sermaye ile vurdu!

18 Mart 2009 22:49 tsi
TGRT Haber'de Gündem programının konuğu olan Başbakan Erdoğan, krize karşı alınan tedbirleri sıralarken muhalefeti de yabancı sermaye ile vurdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TGRT Haber'de ülke gündemini değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TGRT Haber'in konuğu olan Başbakan Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı. Küresel ekonomik krize değinen Erdoğan, "Krizin başından bu yana 47 ayrı tedbir aldık" dedi. Muhalefetin teklif ettiği ekonomik tedbirlerin maliyetinin 26 katrilyon olduğunu ve uygulanmasının mümkün olmadığını belirten Erdoğan, son tedbirle beyaz eşya ve otomotiv sektöründe önemli bir canlanma yaşandığını kaydetti.

ABD'de, Japonya'da ve Avrupa ülkelerinde de işsizliğin arttığını kaydeden Erdoğan, Türkiye'de bu konuda muhalefet partilerinin temsilcilerinin rakamları çarpıttığını ve durumu Türkiye'ye özel göstermeye çalıştıklarını savundu.
CHP lideri Deniz Baykal'ın "Türkiye'nin 280 milyar dolar borcu olduğu" şeklindeki açıklamasıyla ilgili bir soru üzerine Erdoğan, Baykal'ın hesap yapmayı bilmediğini iddia etti. Erdoğan, borcu Gayri Safi Milli Hasıla'ya (GSMH) oranlama yapmak gerektiğini, aksi takdirde ABD ve Japonya'nın battığını söylemek zorunda olduklarını söyledi. Erdoğan, "Kamu borç stoğunun GSMH'ye oranı 64'ten 25'e düştü" diye konuştu.

IMF ile ilişkilerin olumlu yönde gittiğini belirten Erdoğan, "Ülkemin menfaatlerine aykırı bir duruma asla imza atmam" dedi. Yatırımlardan asla taviz vermediklerini vurgulayan Erdoğan, bu yatırımlarda önemli sayıda insanın da istihdam edildiğini belirtti.

Türkiye'yi ziyaretinde ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un 'Krizi çok iyi yönettiniz, tebrik ederiz" şeklinde kendilerine övgülerde bulunduğunu yineleyen Erdoğan, muhalefet partilerinin bu açıklamayı gözardı ettiğini ifade etti.

Her zaman krizi fırsata çevirmek gerektiğini söylediğini belirten Başbakan, bunun için uluslararası sermayeyi Türkiye'ye çekmeye çalıştıklarını ifade etti. Erdoğan, "Muhalefet, uluslararası sermayenin Türkiye'ye gelmesine de karşı" dedi.

Başbakan Erdoğan, üreticinin zor duruma düşmemesi için devletin gerekirse zarar da edebileceğini söyledi ve bu konuda fındığı örnek gösterdi.
"Kredi kartı mağdurları" ifadesine karşı olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, herkesin kredi kartını ihtiyacı kadar kullanması gerektiğini söyledi. Erdoğan, kart borcuna yüksek faiz uygulayan bankaları da eleştirerek, "Kredi kartında bankalar da insaflı davranmıyor" diye konuştu. Bu konuda muhalefet liderlerinin kendisine söylemediği sözleri atfettiğini öne süren Erdoğan, "Hakaret eden kim olursa olsun, hukuki haklarımı sonuna kadar kullanacağım" dedi.

Seçim anketleriyle ilgili bir soru üzerine ise Başbakan Erdoğan, yaptırdıkları seçim anketlerinin yakın bir zaman içinde eline geçeceğini ve bu sonuçları son genel ve yerel seçimlere göre değerlendirmeye tabii tutacaklarını açıkladı.

haber7



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,171 µs