En Sıcak Konular

Nüfus kayıt örneği 4 saniyede verilecek

18 Mart 2009 22:15 tsi
YSK Başkanı, ''TC kimlik numarasını herhangi bir belgeyle ispat etmesi açısından 'nüfus kayıt örneğini' getirdiklerini'' belirterek, ''bu belgenin 3-4 saniyede verilebileceğinin söylendiğini'' kaydetti.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın, YSK'dan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''TC kimlik numarası taşıyan mühürlü ve imzalı nüfus kayıt örneği getirilmesi halinde de oy kullanılabilmesi nasıl bir kolaylık sağlayacak?'' sorusu üzerine, ''siyasiler ve Nüfus Genel Müdürlüğünün, nüfus kayıt örneğine ilişkin belgenin çok kolay verilebildiğini ve sorunu çözeceğini söylediklerini'' belirtti.

''TC kimlik numarası bulunması zorunluluğu kararlarından vazgeçmediklerini'' vurgulayan Aydın, ''TC kimlik numarasını herhangi bir belgeyle ispat etmesi açısından 'nüfus kayıt örneğini' getirdik'' dedi.

Bir başka soru üzerine Aydın, yeşil kart veya sağlık karnesiyle oy kullanılamayacağını bildirdi.

Hangi belgelerle oy kullanılacağına ilişkin yasa hükmü bulunduğunu hatırlatan Aydın, belediyelerden ve muhtarlıklardan verilen kimlik belgelerini, belge olarak kabul etmeyeceklerini kaydetti.

''Nüfus kayıt örneklerinin geçmiş dönemde alınması halinde geçerli olup olmayacağının'' sorulmasına karşılık da Aydın, ''Çok eskiyse olmaz, ancak üzerinde TC kimlik numarası varsa olur. Bizim için asıl olan TC kimlik numarasını o belge ile kanıtlaması. Fotoğraflı diğer kimlik belgesini yanında mutlaka bulundurmalı'' diye konuştu.

Konuyla ilgili nüfus idaresi ile görüştüklerini belirten Aydın, nüfus kayıt örneği verilmesi işleminin, nüfus cüzdanı değiştirme işleminden daha kolay olduğunun söylendiğini belirtti.

Aydın, ''Bu belgenin 3-4 saniyede verilebileceğini söylediler. Nüfus cüzdanlarının değişmesi için kişinin bizzat kendisinin gelmesi gerekiyor. Nüfus kayıt örneğini bir aile reisi alır. 5 kişinin, 10 kişinin ailesi ile ilgili kayıtları alabilir. O yönden bir sıkıntı olmayacağını söylediler'' dedi.

 aa




Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,744 µs