En Sıcak Konular

Bakan Akdağ: Bidonu kafalarına geçireceğiz!

18 Mart 2009 21:49 tsi
Bakan Akdağ: "Sayın Baykal, hiç hayatında ahıra girmiş midir?"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, halk için 'karnını karşıyanlar, bidon kafalılar' diyenlere 29 Mart günü en güzel cevabın verileceğini ve bidonun kafalarına geçirileceğini söyledi.

Kars'ta dün gerçekleştirilen açık hava mitinginden sonra memleketi Erzurum'a gelerek Horasan ve Köprüköy ilçelerinde halka seslenen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yağan Beldesi'nde de sağlık ocağı açılışı yaptı. Horasan'da düzenlenen açık hava mitinginde halka hitap eden Bakan Akdağ, açıklamasında muhalefet partisi liderleri Deniz Baykal ile Devlet Bahçeli'ye yüklendi. Akdağ, "Bakın dün Kars'ta idim. Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal da bir kaç gün önce gitmiş ve ne demiş biliyor musunuz. 'AK Parti hükümeti havancılığın gelişmesi için ne yaptı. Çiftçiye ne verdi? Sayın Baykal daha bu hükümetin çiftçisine ne yaptığını ne verdiğini bilmiyor. Bırakın onu da acaba Sayın Baykal, hiç hayatında ahıra girmiş midir? Sen ne anlarsın hayvancılıktan. Bu Baykal aslında bulunduğu yerden çok memnun. Sabah kalksın sporunu yapsın, bir kaç tane gazeteci ile görüşsün. Zaten muhalefeti belli bir medya grubuna yaptırıyor. Bunlar halk için 'karnını kaşıyanlar, bidon kafalılar' dediler? Şimdi bu kafasına bidonu geçirmeyecek miyiz 29 Mart'ta?" dedi.

Baykal ile Bahçeli'nin birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la uğraştıklarını dile getiren Akdağ, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu mitinglerde Bahçeli'nin Baykal'a, Baykal'ın Bahçeli'ye bir laf ettiğini duydunuz mu? Bunlar varsa da yoksa da; alnımızı açık, göğsümüzü dik tutan Türkiye'nin göz bebeği Başbakanımızla uğraşıyorlar. 1999 yılında Türk milleti Sayın Bahçeli'ye iktidar olma fırsatı verdi. 3,5 sene sonra çok ağır bir yükün altında memleketi bırakarak ne yaptılar? Bıraktı, kaçtı gittiler. Şimdi değerli hemşerilerim sayın Bahçeli meydanlara çıkıyor. Diyor ki, 'Biz iç ve dış birtakım mihrakların, bir takım güçlerin baskısıyla veya onlar bizim üzerimizde bir takım hakimiyet kurmasınlar diye hükümeti bıraktık gittik. Ya onların baskısına boyun eğecektik veya hükümeti bırakacaktık.' Allah için değerli hemşerilerim, böyle bir devlet yönetimi, devlet adamlığı olur mu? Zaten millet seni getirip yönetime koyuyor ki o iç ve dış mihraklar, o güçler kimse o güçlere karşı delikanlıca ayakta dur. Sen bırakıp kaçıyorsun. Ondan sonra da meydanlarda 'Devletin başına Devlet gelecek' diye bağırttırıyorsun."

Bakan Akdağ, Horasan'daki mitingin ardından Köprüköy ilçesine geçerek bir kahvede vatandaşlara hitap etti. Buradaki konuşmasında da muhalefet parti liderlerini eleştiren Akdağ, daha sonra Yağan Beldesi'nde sağlık ocağının açılışına katıldı.

Bakanlık yaptığı 6 yıllık süre içinde sadece Türkiye'de değil bölgede çok şeylerin değiştiğini ifade eden Bakan Akdağ, "Geçen gelişimde burada bir vatandaş Acil 112 servisi istedi. Önemli olan Acil 112 servisinin burada olması değildir değerli hemşehrilerim. Biz ne yaptık bir telefon açtık ve 9 dakikaya Köprüköy'den buraya ambulans geldi. Ama eskiden nasıldı. Ambulans bulamazdınız. Ambulansı bulsaydınız gecenin belli bir saatinde gideceksiniz şoförün kapısını çalacaksınız, o da yetmiyordu bir de benzin parası verecektiniz. İşte bunların hepsini kaldırdık. Artık, 112 numaralı telefonu çevirmek yetiyor. Ambulansımız gidiyor oradan hastamızı alıp geliyor, bir para falan da talep etmiyor. Şimdi helikopter ambulanslarımız da var. Tabii bu helikopter ambulansın bir saat uçuşu 5 bin Avro'ya mal oluyor. Ama biz bir sosyal devletiz hiç işin parasına falan bakmıyoruz. Yeter ki vatandaşımızın imdadına gereken yerde yetişebilelim. Vatandaşımızı bir an evvel sağılına kavuşturalım. Şimdi sağlık ocaklarında görev yapan arkadaşlarımızın da vekil arkadaşlarımızın da döner sermayeden yararlanması için çalışıyoruz. Onların da durumunu inşallah en kısa sürede iyileştireceğiz." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,761 µs