flaş gelişme! | " /> flaş gelişme! | "/>

En Sıcak Konular

TC kimlik no krizinde flaş gelişme!

18 Mart 2009 20:29 tsi
TC kimlik no krizinde flaş gelişme! Yüksek Seçim Kurulu oy kullanma işlemi sırasında nüfus kayıt örneğini gösterenlerin de oy kullanabileceğini, TC kimlik numarası şartının olmadığını açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu, TC kimlik numarası taşıyan mühürlü ve imzalı nüfus kayıt örneği getirilmesi halinde de oy kullanılabileceğine karar verdi.
   

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yerel seçimlerde, TC kimlik numarası taşıyan mühürlü ve imzalı ''nüfus kayıt örneğinin aslını'' getiren vatandaşların, üzerinde TC kimlik numarası olmayan resmi belgeyle ibraz etmeleri halinde de oy kullanabileceklerine karar verdi.

''TC kimlik numarası taşımayan resmi belgelerle oy kullanılamayacağına'' ilişkin YSK kararının eleştirilmesi üzerine toplanan Kurul, toplantı sonrasında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, 29 Marttaki yerel seçimlerde TC kimlik numarası taşıyan resmi belgelerle oy kullanılabilmesi konusunun 298 sayılı Kanun'un 87'inci maddesinde yer aldığı ve YSK genelgesinde de bu konuya yer verildiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

''Ancak son günlerde yazılı ve görsel basında yer alan haberler ve yetkili seçim kurulları ile siyasi partilerimizin başvurularından, TC kimlik numarası taşıyan nüfus cüzdanı verilmesi işlemlerinin uzun zaman alması ve nüfus müdürlüklerinde oluşan yığılmalar nedeniyle yaklaşan seçim tarihine kadar yeni nüfus cüzdanlarını alamayacakları ve Anayasa'nın 67'inci maddesinde öngörülen oy kullanma haklarını kullanamayacakları anlaşılmıştır.

Belirtilen nedenle, 29 Martta yapılacak seçimlerde uygulanmak üzere konuyu yeniden değerlendiren YSK, yine nüfus idarelerinden alınacak, seçmen vatandaşın TC kimlik numarasını da taşıyan mühürlü ve imzalı nüfus kayıt örneğinin aslını sandık kurulu başkanlarına TC kimlik numarası olmayan nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilmiş resimli ve soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı ve sürücü belgesi gibi belgelerle birlikte ibraz etmesi halinde oylarını kullanabilmelerini öngörmüştür.''

AK Parti, CHP, MHP ve DTP temsilcileri bugün YSK Başkanı Muammer Aydın ile yaptıkları görüşmelerde, çıkarılma süresi daha kısa olduğu için nüfus kayıt örneğinin de geçerli olmasını önermişlerdi.

aa




Bu haber 1,079 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,989 µs