En Sıcak Konular

Arınç: Anayasada yazıldığı gibi bir hukuk devleti olmalı

18 Mart 2009 18:50 tsi
''Türkiye, Anayasa'da yazıldığı gibi gerçekten bir hukuk devleti olmalıdır'' diyen eski Meclis Başkanı, ''Hukuk devletinde çeteler olmaz, mafyalaşma olmaz'' diye konuştu.

Bülent Arınç, Batman'da AK Parti seçim lokalinde partililere yönelik yaptığı konuşmada, iktidarları döneminde çok güzel işler yaptıklarını belirterek, vatandaşın hizmet edenleri her zaman iktidara taşıdığını söyledi.

''Türkiye, Anayasa'da yazıldığı gibi gerçekten bir hukuk devleti olmalıdır'' diyen Arınç, hukuk devletinde çetelerin ve mafyalaşmanın olmayacağını vurguladı.

Arınç, konuşmasına şöyle devam etti:

''Hukuk devletinde, devletin içerisinde bir takım yasa dışı güçler, milleti bölmek için faaliyet yapamazlar. Bunlara izin veremeyiz. Bu ülkenin evlatlarını birbirine kırdırmak için hangi planlar sürülmüş, kimler ön ayak olmuş, hangi darbe teşebbüslerine kimler ön ayak olmuş, gazetecisiyle, iş adamıyla, bürokratlarıyla, kimler el ele vermiş. Bunu hep birlikte görüyorsunuz.''

-''HAMDOLSUN HEP HAKTAN YANA OLDUK''-

Eğilmediklerini, bükülmediklerini ve korkmadıklarını dile getiren Bülent Arınç, ''Bu ülkede bu kadar şebeke varken, başka bir hükümet başka bir parti iktidarda olsaydı üstü kapanıp gider, kapaklanıp giderdi. Ama biz dimdik ayakta kaldık. Başımızı öne eğmedik. Biz bununla mücadele ettik. Pes etmedik, korkmadık. Biz ancak millet iradesiyle geldik. Millet iradesiyle gideriz'' diye konuştu.

''Meğer bunlar hangi şeytani işlerin içindeymiş. Hepimiz bunu bekleyip görelim. Bundan sonra bu gibi kişilerin ekmeğine yağ sürülmeyecek. Korkmayacağız, yılmayacağız. Hamdolsun hep haktan yana olduk'' diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Neye mal olursa olsun hep doğruyu söyleyeceğiz. Sadece ve sadece Allah'tan korkarız. Başka bir şeyden korkmayacağız. Çünkü biz, çok güçlü bir milletiz. Et ve tırnak gibiyiz. Irkçılık yapmıyoruz. İnsan haklarına dayalı hukuk devleti olarak birbirimizi kucaklayacağız.''

Daha sonra AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Ziver Özdemir'e destek isteyen Arınç, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde seçimi kazanacaklarını belirtti.

Konuşması sürekli izleyiciler tarafından sloganlarla kesilen Arınç, ''Sloganlarınızı daha sonra atarsanız sevinirim. En azından bu süre zarfında daha fazla konuya temas etmek istiyorum'' dedi.

Arınç, konuşmasının ardından kendisi için verilen yemeğe katıldı.

aa



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,428 µs