En Sıcak Konular

Doğan'dan haciz açıklaması

18 Mart 2009 17:30 tsi
Doğan Yayın Holding A.Ş, Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğüne teslim edilen hisse senetlerinin değerinin kamu alacağını, yüzde 19 fazlasıyla karşılayacak tutarda olduğunu bildirdi.

Doğan Yayın Holding A.Ş'den İMKB'ye gönderilen yazıda, bugün bazı yayın organlarında yer alan şirketle ilgili haberlerde, Doğan Grubunun tüm şirketleri ve yönetim kurulu üyeleri ve yöneticileri hakkında haciz işlemlerinin başlatıldığı anlamında gelecek şekilde ''Yasa gereği, anonim şirketlerde vergi borcundan ortaklar da sorumlu tutuluyor. DHY'nin hissedarı olan grubun üst düzey yöneticilerinin şahsi mal varlıkları ve banka hesapları da haczedilebiliyor'' ifadelerine yer verildiği belirtildi.

Bu haber ve yorumların gerçeği yansıtmadığı, ''yalan ve yanıltıcı'' olduğu kaydedilen açıklamada, vergi yasalarına göre, bir anonim şirketin vergi borcu nedeniyle, ortaklarının, iştiraklerinin ve bağlı şirketlerinin sorumlu tutulmasının kesinlikle mümkün olmadığı belirtildi.

Ancak, bir anonim şirketin vergi borcu nedeniyle haciz edilen kendi mal varlığının, vergi borcunu karşılamaya yetmediği takdirde ve sadece ilgili anonim şirketin yönetim kurulu üyeleri (üst düzey yöneticilerin değil) ile sınırlı kalmak kaydıyla şahsi mal varlıklarına ihtiyati haciz uygulaması yoluna gidilebileceği aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

''Daha önce kamuya açıklandığı üzere, doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan TV Holding A.Ş'nin sermayesinin yüzde 45,40'ini temsil eden hisse senetleri Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğünce, haciz tutanağı düzenlemek suretiyle, teslim alınmıştır.

Teslim edilen bu hisse senetlerinin değeri, teminata verilen taşınmaz dahil toplam 1 milyar 89 milyon 450 bin lira olup, toplam olarak 914 milyon 820 bin 334 lira olarak bildirilen kamu alacağını yüzde 19 fazlasıyla karşılayacak tutardadır. Doğan TV Holding A.Ş hisse senetlerinin vergi dairesince kabul edilmediği iddiaları da gerçeği yansıtmamaktadır.''

Doğan Yayın Holding A.Ş, iştirakleri, ortakları ve Doğan Grubuna bağlı diğer şirketler hakkında söz konusu vergi borcu sebebiyle herhangi bir işlem başlatılmasının hukuken mümkün olmadığını, aksine yanlış ve yanıltıcı mahiyetteki haberlerin, tüm Doğan Grubu şirketlerinin İMKB'de işlem tahtalarının kapalı kalmasına sebebiyet verdiğini, bu durumun yatırımcıları mağdur ettiğini ve sözü edilen haberler nedeniyle ilgili yayın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

Doğan Yayın Holding A.Ş'den İMKB'ye gönderilen yazıda, Borsa Başkanlığına dün iletilen ve Borsanın 17 Mart 2009 tarihli günlük bülteninde de ilan edilen açıklamalarında, Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğünün şirketle ilgili mal varlığı araştırmasını sürdürdüğünün ifade edildiği belirtildi.

Bu araştırma sonunda tespit edilen mal varlıklarının borcu karşılamaya yeterli olduğunun tespiti halinde şirket yönetim kurulu üyelerinin şahsi mal varlıkları üzerinde işlem yapılmasının söz konusu olmayacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Mal varlığı araştırması kapsamında, mevzuat gereğince ilgili tüm kuruluşlara, bankalara ve bugünkü açıklamada belirtildiği gibi merkezi kayıt kuruluşu ile aracı kurumlara, kendilerinde kayıtlı bulunan mevcutların bildirilmesinin ve bloke edilmesinin istenildiği öğrenilmiştir. Bunu takiben yapılacak değerleme çalışması sonucunda tespit edilen varlıkların ne kadarının haczi gerektiğinin kararı 6183 sayılı kanunun hükümlerine göre verileceği düşünülmektedir.

Şirketimiz iştirakleri, ortakları ve Doğan Grubuna bağlı diğer şirketler hakkında söz konusu vergi borcu sebebiyle herhangi bir işlem başlatılması hukuken mümkün olmayıp, bunun aksine yanlış ve yanıltıcı mahiyetteki haberlerin, tüm Doğan Grubu şirketlerinin İMKB'de işlem tahtalarının kapalı kalmasına sebebiyet verdiği anlaşılmaktadır.

Bu durum tüm yatırımcılarımızı mağdur etmiştir. Söz konusu yalan ve yanlış içerikteki haberler nedeniyle ilgili yayın kuruluşları hakkında sermaye piyasası mevzuatı kapsamında Sermaye Piyasası Kanunu'nun Md.47-a/3 gereğince suç duyurusunda bulunulacaktır.''
DOĞAN GRUBU HİSSELERİNİN İŞLEM SIRALARI AÇILDI

Doğan Grubunun İMKB'de işlem gören hisse senetlerinin işlem sıraları açıldı.

Doğan Grubu şirketlerinin, sabah ''şirketlerle ilgili olarak basında yer alan habere istinaden şirketlerden açıklama istenilmesi'' nedeniyle kapatılan işlem sıraları, şirketlerden gelen açıklamaların duyurulmasının ardından yeniden açıldı.

Açılışın ardından şirketlerin hisse senetlerinin, yüzde 1 ile 4 arasında değişen oranlarda değer kaybettiği görüldü.

AA



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,295 µs