En Sıcak Konular

Kurtulmuş Ordu'dan vurdu

18 Mart 2009 16:32 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisince Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Türkiye'de son sekiz yılda iktidar partisi tarafından uygulanan yanlış politikalar maalesef Türkiye'yi bugün içinden çıkılamaz bir ekonomik krizin içine sürüklemiştir'' dedi.

Numan Kurtulmuş, partisince Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi. Konuşmasında AK Parti ve CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Kurtulmuş, Türkiye'nin ekonomik anlamda zor bir süreçten geçtiğini, ancak iki parti liderinin sorunlara çözüm bulmak yerine meydanlarda çocuklar gibi kavga ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin sorunlarını tartışmak için gittikleri her meydanda gördükleri manzaranın ''bir dokun, bin ah işit'' olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Türkiye ekonomik anlamda zor bir süreçten geçiyor. Bunu biz meydanlarda halkımızın karşısında gündeme getirmek istiyoruz. Ama gerçek anlamda bu sıkıntıyı onlar çektikleri için bir dokun bin ah işit şeklinde bize geri dönüyor. Ne yazık ki Türkiye bugün böyle bir noktadadır. Ancak Türkiye'nin ekonomik sorunları, sosyal sorunları devasa sorunlar haline gelmiş iken miting alanların da özellikle iktidar ve ana muhalefet partisi liderleri bir birlerine laf yetiştirmek yarışındalar. Birinin ak dediğine diğeri kara diyor. Meydanlarda gerçekten bir horoz dövüşü var.''

İki parti arasındaki tartışmaların Türkiye'nin son 7-8 yılına damgasını vurduğunu savunan Kurtulmuş, ''Bunlar iki mahalle çocuğu gibi kavga ediyorlar. Artık kulaklarından tutup bir kenara çekip oturtmak lazım. Çocuk değiller ki koca adamlar nasıl kulaklarından tutup oturtacağız. Bunun tek yolu sandıkta makul bir siyaseti seçmekten, yani Saadet Partisi'ni seçmekten geçmektedir'' dedi.

-TARIM-

Türkiye'de tarımının IMF ve Dünya bankası yetkililerinin isteği doğrultusunda bitirildiğini öne süren Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Türkiye'de son sekiz yılda iktidar partisi tarafından uygulanan yanlış politikalar maalesef Türkiye'yi bugün içinden çıkılamaz bir ekonomik krizin içine sürüklemiştir. Önce tarım kesildi. Geçtiğimiz hafta Doğu Anadolu Bölgesi'ni karış karış gezdik. İnanır mısınız insanın yüreği cız ediyor. Kilometrelerce yol gidiyorsunuz ekili alan göremiyorsunuz. Memleket tarım ve hayvancılıkta geriye gitti. Fındık beş para etmez hale geldi. Şeker pancarı başta olmak üzere Türkiye'deki tüm tarımsal ürünleri bitirdiler.''

-DIŞ POLİTİKA-

Ülkenin Ak Parti iktidarı döneminde dış politikada da ''sınıfta kaldığını'' söyleyen Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Davos'ta gösterdiği tepkiye ilk desteği kendilerinin verdiğini, ancak devamında yapılan uygulamaların kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti.

İsrail ve ABD ile devam eden stratejik ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesini isteyen Kurtulmuş, ''Bakın hükümetin bazı bakanları diyor ki 'Bizim İsrail ile ilişkilerimiz yara almadan devam edecek'. Bu ilişkilerin ne olduğunu biz gayet iyi biliyoruz. Ama Türk halkı artık bunun devam etmesinden yana değil'' diye konuştu.

AA



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,525 µs