En Sıcak Konular

G.Saray için en çok merak edilen soru

18 Mart 2009 14:26 tsi
UEFA Kupası'nda adım adım finale giden Galatasaray'da hedef, Hamburg'u eleyerek çeyrek finale yükselmek. En merak edilen soru defansla ilgili.. Çeyrek final için hangi sonuçlar yeter?

UEFA Kupası'nda adım adım finale giden Galatasaray'da hedef, yarın oynanacak karşılaşmada Hamburg'u eleyerek çeyrek finale yükselmek.

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Bülent Korkmaz, Arda Turan'ın bugünkü durumuna bakıldığında oynayamayacak durumda olduğunu söyledi.

Sarı-kırmızılı ekip, cezalı ve sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle Hamburg karşısına sıkıntılı çıkacak. Cezalı olan Emre Aşık'ın yanı sıra, Servet, Mehmet Topal, Emre Güngör ve Linderoth maçta forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Arda'nın maça yetişmesi zor görünürken, Nonda'nın tedavisine ise devam ediliyor.

-SAVUNMANIN ORTASINDA KİM OYNAYACAK?-

Galatasaray'da özellikle savunmanın ortasında kimin oynayacağı merakla bekleniyor.

Emre Aşık'ın cezalı olmasının ardından asıl özelliği stoper olan futbolcu kalmazken, Arda'nın oynaması halinde bu mevkide Hakan Balta ile Kewell'ın, Arda'nın oynamaması halinde ise yine Hakan Balta ve Semih Kaya'nın forma giymesi bekleniyor.

Galatasaray ile Hamburg arasında saat 21.30'da Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı, Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia yönetecek. Garcia'nın yardımcılıklarını Jose Tiago Garcias Bolinhas Trigo ve Sergio Manuel Lacroix Pimenta yapacak.

-TUR ATLATACAK SONUÇLAR-

Galatasaray'ın çeyrek finale kalabilmesi için maçı galip olarak tamamlaması yetiyor.

Her türlü galibiyette tur atlayacak 'Cim bom'', 0-0'lık beraberlikte de çeyrek finale yükselecek takım olacak. Karşılaşmanın 1-1 bitmesi halinde ise maç uzatmaya gidecek. 1-1'den daha fazla gollü beraberlikler ve Hamburg'un galibiyeti halinde ise Alman takımı turu geçecek.

YARIN HAMBURG'U ELEMESİ HALİNDE ÇEYREK FİNALE YÜKSELECEK OLAN GALATASARAY, AVRUPA KUPALARINDA BAŞARILARA ALIŞIK

UEFA Kupası 4. tur rövanş maçında yarın Almanya'nın Hamburg takımı karşısında çeyrek final şansı arayacak olan Galatasaray, Avrupa kupalarında başarılara en alışık Türk ekibi.

Tarihindeki en önemli başarılarından birini yaşadığı UEFA Kupası'nda gözünü yeniden finale diken Galatasaray takımı, 1-1'lik sonuçla noktalanan ilk maçın rövanşında kendi seyircisi önünde elde edeceği galibiyetin yanı sıra, Hamburg'la 0-0 berabere kalması halinde dahi adını çeyrek finale yazdıracak.

UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası'nı 2000 yılında müzesine götürmeyi başararak, kulüpler düzeyinde futbolda Türkiye'ye ilk kupaları kazandıran Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1 kez yarı final, 2 kez çeyrek final, Şampiyonlar Ligi ile Kupa Galipleri Kupası'nda ise 1'er kez çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

-ALTIN YIL 2000-

Galatasaray Futbol Takımı, 2000 yılında UEFA ve Süper Kupa'yı kazanarak, altın yılını yaşadı.

Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan elenmelerinin ardından UEFA Kupası'nda başarılı sonuçlar alarak finale kadar yükselirken, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yapılan final maçında ise İngiltere'nin Arsenal takımını 0-0 biten normal sürenin ardından penaltılarda 4-1 yenerek kupanın sahibi oldu.

Başarılı futboluyla Avrupa'nın gündemine oturan Galatasaray, UEFA Kupası zaferinin ardından Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Real Madrid'i de 2-1 yenerek Süper Kupa'yı kazanmış ve IFFHS'nin Dünya kulüpler sıralamasında 1 numaraya yükselmişti.

-ŞAMPİYON KULÜPLER KUPASI'NDA ZİRVEYE ÇOK YAKLAŞTI-

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en üst düzey organizasyonu olan Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Galatasaray, 1 kez yarı final, 2 kez de çeyrek final oynamayı başardı.

1962-63 sezonunda İtalya'nın Milan takımına, 1969-70 sezonunda ise Polonya'nın Legia Varşova takımına çeyrek finalde boyun eğen sarı-kırmızılılar, 1988-89 sezonunda ise finale çok yaklaştı.

Kadrosunda bir çok önemli ismi bulundurduğu dönemde Şampiyon Kulüpler Kupası'nda efsaneleşen PSV Eindhoven, Rapid Vien, Neuchatel Xamax ve Monaco galibiyetlerine imza atan Galatasaray, yarı finalde Romanya futbolunun dev ekibi Steaua Bükreş'i geçmeyi başaramayarak finale bir adamı kala elendi.

Kadrosunda Hagi, Popescu ve Dan Petrescu gibi önemli futbolcuları barındıran Steaua Bükreş karşısında ilk maçı deplasmanda 4-1 kaybeden Galatasaray, İstanbul'daki maçta ise 1-1 berabere kalarak elenmekten kurtulamadı.

Daha sonra adı Şampiyonlar Ligi olarak değiştirilen ve yeniden organize edilen kupada Galatasaray, UEFA ve Süper Kupa zaferlerinin ardından 2000-01 sezonunda bu kez iki ayrı gruptan çıkarak adını çeyrek finale bir kez daha yazdırdı.

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde İspanya'nın yıldızlar topluluğu Real Madrid'le eşleşen sarı-kırmızılılar, İstanbul'daki maçı 3-2 kazanmasına karşın, deplasmanda rakibine 3-0 yenilerek Avrupa'ya veda etti ancak elde edilen sonuç önemli bir başarı olarak kabul edildi.

Galatasaray, Avrupa'daki bir diğer çeyrek finalini ise Kupa Galipleri Kupası'nda oynadı. 1991-92 sezonu Kupa Galipleri Kupası çeyrek finalinde Almanya'nın Werder Bremen takımıyla eşleşen sarı-kırmızılılar, deplasmandaki maçı 2-1 kaybetmesinin ardından İstanbul'da rakibiyle 0-0 berabere kalmış ve elenmişti.


AA

 



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,487 µs