En Sıcak Konular

'Bayrak krizi' işsiz bıraktı

18 Mart 2009 13:12 tsi
Seyrantepe'de devam eden stat inşaatında önce Galatasaray bayrağını indiren, ardından Fenerbahçe bayrağı asacaklarını söyleyen çalışanların işine son verildi.

15 gündür devam eden grev ile ilgili bir açıklama yapan firma yetkilileri paraların bugün ödeneceğini ve işçilerin işten çıkarılacağını söyledi. Galatasaray bayrağını yeniden göndere çeken işçiler ise, firma yetkililerinin aksine kendilerinin işi bıraktığını, bu kadar olayın ardından burada çalışamayacaklarını ifade etti.  
 
Seyrantepe'deki stad inşaatında 3 aylık maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle 15 gündür eylem yapan ve önceki gün de Galatasaray bayrağını indiren yaklaşık 500 çalışanın işine son verildi. Bugün paralarını alacaklarını öğrenen işçiler, eylemlerine ara verirken indirdikleri bayrakları da göndere yeniden çekti. Şantiye içinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan firma yetkilisi, bütün işçilerin işine son verildiğini söyledi. Yetkili, "Şu anki mevcut işçiler gidecek, yeni işçiler gelecek. Yeni işçilerin gelmesiyle 10-15 gün sonra şantiye tekrar faaliyete geçer. Para geldi, bugün dağıtılacak, herkesin alacağı verilecek. Ödeme akşam saatlerini bulabilir. " dedi.

Firma yetkilisinin aksine kendilerinin işten çıktığını öne süren çalışanlar ise , "İşi biz bırakıyoruz. Zaten bu saatten sonra olumlu bir şey olmayacak. Tüm çalışanlar işi bırakıyor. Söyledikleri sözü tutarlarsa herhalde paraları bugün verecekler. Dün yatan paranın dekontunu getirip buraya astılar. Bugün vereceklerini söylediler. İnşallah kimse mağdur olmaz. Buradan çıkan işçilerin hepsinin işi hazır. İş bulmada bir problem olmaz. " şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,918 µs