En Sıcak Konular

Mahzuni Şerif'in Karayalçın'a sitem şiiri

18 Mart 2009 12:51 tsi
'Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana' dizelerinin sahibi Aşık Mahsuni Şerif, başkanlığı döneminde CHP'li Karayalçın'a danışman olmuş 'danışılmayınca' da sitem dolu bir şiirle istifa etmiş.

''Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana'' dizeleri, siyasiler tarafından seçim meydanlarında sıkça kullanılan Aşık Mahsuni Şerif, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın'a danışmanlık yaparken, ''kendisine danışılmadığı'' gerekçesiyle sitem dolu bir şiirle istifa etmiş.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Aşık Mahsuni Şerif, Murat Karayalçın'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1990'da, Karayalçın'dan gelen teklif üzerine ''Danışman'' olarak göreve başladı. Kendisine Büyükşehir Belediyesinde bir oda ya da birim ayrılmasını bekleyen Aşık Mahsuni, bu olmayınca evinden danışmanlık hizmetini yürütmeye başladı.

Karayalçın'la görüşmek istemesine rağmen bir türlü bu fırsatı yakalayamadığı öne sürülen Aşık Mahsuni'nin, ''beklentisini karşılayacak düzeyde kendisine danışılmadığı'' gerekçesiyle üç ay sonra danışmanlık görevinden istifa ettiği ve istifa ederken de sitem dolu şu şiiri yazdığı bildirildi:

''Danışman oldum...

Bakın şu başıma gelen işlere

Ben Karayalçın'a danışman oldum

Toplayıp getirdim çoluk çocuğu

Ben Karayalçın'a danışman oldum


Sözler verdi gardaş gardaş konuştu

Berhan'ınan Talip'inen buluştu

Ne yüzümü gördü, ne de tanıştı

Ben Karayalçın'a danışman oldum


Birsen Hanım derler özel kalemi

Murat Bey'e yetiştirmez selamı

Geldim Ankara'ya buldum belamı

Ben Karayalçın'a danışman oldum


Murat gardaş sen de yerli insansın

Niye diyorsun ki kurban başkası yansın

Dönen dolaplara gardaş düşen utansın

Ben Karayalçın'a danışman oldum


Mahzuni Şerif'im asırlar yaşar

Beş yıllık insanın aklına şaşar

Demokrat adama saygınlık düşer

Ben Karayalçın'a danışman oldum

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''çok sevdiği dostu'' Mahsuni'nin, 1990'da, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde danışman olarak görev aldığını bildirdi.

''Ancak kendisinden beklentisini karşılayacak düzeyde danışmanlık hizmeti alınmadığı için, sitem dolu dizelerle 3 ay sonra istifa etti'' diyen Karayalçın, Mahsuni Şerif'in çok değerli kişiliği ve başarılı sanatçı yönü olduğunu söyledi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığındaki çalışanların, Mahsuni Şerif'ten yeterince yararlanamadıklarını üzüntüyle ifade eden Karayalçın, ''Aslında bizim için büyük fırsattı ama yararlanılamamış'' dedi.

Aşık Mahsuni Şerif'in eşi Fatma Şerif de büyük ozanın eşi olmaktan onur ve gurur duyduğunu belirterek, ''Kendisine danışılmadığı için hak etmediği bir maaşı almak istemedi ve işten ayrıldı'' dedi.

Eşinin dil, din, ırk ayrımı yapmadan insanlığa hizmet vermeye çabaladığını anlatan Fatma Şerif, Mahsuni'nin hiçbir zaman 'varlık' için yaşamadığını, 'var olmak'' için yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

Eşinin, Karayalçın'la çok iyi dost olduklarını, o dönemde Gaziantep'te yaşadıklarını ve kendisinin de öğretmenlik görevini sürdürdüğünü bildiren Fatma Şerif, ''Teklifle Ankara'ya geldik. Tayinim 2 saat içinde yapıldı. Danışmanlıkta Aşık Mahsuni Şerif daha aktif olmak istedi ama öyle bir fırsat olmadı. Danışılmayınca sitem dolu bir şiirle istifa etti'' bilgisini verdi.

Şerif, hiç kimseyi rencide etmek ve kırmak gibi bir niyetleri olmadığını ifade ederek, herhangi bir kırgınlıklarının da bulunmadığını sözlerine ekledi.

aa



Bu haber 915 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,895 µs