En Sıcak Konular

Polisin en ucuz müdahale aracı

18 Mart 2009 12:02 tsi
Emniyet yetkilileri toplumsal olaylarda hem kişiye az zarar vermesi, hem de ucuz olduğu için suyu tercih ettiklerini belirtti. su ve göz yaşartıcı bomba arasındaki fiyat uçurumu:

Su kaynaklarının etkin kullanımı, korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için çözüm ve öneriler gündeme getirilirken, toplumsal olaylara müdahalede ise ucuz olduğu için sudan vazgeçilmiyor.

İstanbul'da düzenlenen 5. Dünya Su Forumu'na katılan 3 cumhurbaşkanı, 3 kraliyet ailesi mensubu, 5 başbakan, 90 bakan, 63 belediye başkanı ve 148 parlamenter su kaynaklarının etkin kullanımını tartışırken, kendilerini protesto eden gruplara ise ucuz olduğu gerekçesiyle suyla müdahale ediliyor.

Emniyet yetkilileri toplumsal olaylarda kendileri için suyun yerinin önemli olduğunu, hem kişiye az zarar vermesi, hem de ucuz olduğu için suyu tercih ettiklerini belirtti.

Suyun tonunun devlete 30 Türk Lirasına mal olduğunu belirten yetkililer, en büyük olayda dahi 13-14 ton su  kullanıldığını, bununda kendilerine maliyetinin 400 Türk lirası civarında olduğunu ifade ettiler.

Aynı büyüklükte olayda ise yaklaşık 500 gözyaşartıcı bomba kullanıldığı anlatan yetkililer, bu müdahalenin maliyetinin yaklaşık 12 bin 500 Türk lirası civarında olduğunu söyledi.

Polis yetkilileri ayrıca suyla müdahalede, üstleri ıslak olduğu için eylemcilerin daha kolay tanınarak gözaltına alındığını belirttiler.

Belediye yetkilileri, emniyet güçlerine suyu ucuz verdiklerini, bir tankerin polise 400 Türk lirasına, ticari kurumlara ise yaklaşık 1600 Türk lirasına verildiğini kaydettiler.

aa



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,276 µs