haciz paniği! | " /> haciz paniği! | "/>

En Sıcak Konular

Doğan'da haciz paniği!

18 Mart 2009 11:10 tsi
Doğan'da haciz paniği! 826 milyon liralık vergi cezasına dair teminatlar kabul edilmeyince Doğan hakkında haciz hazırlıklarına geçildi. Grup'tan borsaya gönderilen açıklamada Maliye'nin mal varlığı araştırması başlattığı belirtildi

Doğan Yayın Holding'in 2002-2006 dönemine ilişkin vergi incelemeleri sonucunda Maliye'nin istediği toplam 826 milyon liralık vergi cezasının ardından şirketten istenen 914.82 milyon liralık teminata karşılık gösterilen televizyon markaları da vergi dairesince teminat olarak kabul edilmeyince Doğan Grubu için haciz hazırlıkları başlatıldı..
Bilindiği gibi Doğan Grubu daha önceden Doğan TV Holding A.Ş.'nin yüzde 45,40'ını temsil eden hisse senetlerini "haciz tutanağı" ile vergi dairesi müdürlüğüne teslim etmişti. Teminat hisselerinin tesliminde rutin uygulama olan haciz tutanağının gerçek bir haciz olarak değerlendirilmemesi gerekiyor. Önceki açıklamalarda da "Star" ve "Kanal D" tescilli markalarının Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne teminat olarak gösterildiği bildirilmişti. Ancak Gruba dün ulaşan son bilgiye göre "Star" ve "Kanal D" tescilli markalarının gayri maddi haklar olduğu, menkul veya gayrimenkul mal niteliğinde bulunmadığı gerekçesi ile teminat olarak uygun görülmediği belirtildi.

6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanun'un 10. maddesine göre teminatlar para, bankaların teminat mektupları, hazine tahvil ve bonoları şeklinde sıralanıyor. Ayrıca üçüncü şahısların gösterebileceği menkul ve gayrimenkuller de teminat olarak kabul edilebiliyor. Doğan Grubuna verilen teminat süresinin dolması ile gelişen teminat eksikliği hacze giden yol olarak görülebilir. Çünkü yine Doğan Yayın Holding tarafından İMKB'ye gönderilen açıklamada "şirketimizle ilgili mal varlığı araştırmasının sürdürüldüğü anlaşılmaktadır" ibaresi yer aldı.

Doğrudan haciz gelebilir

Doğan Grubu'nun verdiği teminatların kabul edilmemesi ile ortaya çıkan teminat sorununun, teminatı kapatmak için ek süre alınmadığı durumda doğrudan haciz işlemlerinin başlatılmasına yol açabileceği belirtiliyor. Öte yandan Doğan Grubu, teminat isteme talebinin yürütmesini durdurmak için İstanbul 8. Vergi Mahkemesi'ne dava açmış durumda. Dolayısı ile mahkemenin vereceği karara göre haciz işlemlerinin konusuz dahi kalabileceğine işaret ediliyor.

DOĞAN YAYIN HOLDİNG DAVA AÇTI

Doğan Yayın Holding A.Ş, tebliğ edilen vergi/ceza ihbarnamelerinin terkini ile ilgili olarak, tüm yasal haklarını kullandığını belirterek, bu vesile ile şirketin, Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün teminat isteme talebinin yürütmesinin durdurulması talebi ile İstanbul 8'inci Vergi Mahkemesi'nde dava açtığını duyurdu. Doğan Yayın Holding A.Ş'den İMKB'ye gönderilen yazıda, şirketin, "Kanal D" ve "Star" tescilli markalarını Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne teminat olarak gösterdiği ve söz konusu markalara ilaveten ayrıca, şirketin doğrudan bağlı ortaklığı Doğan TV Holding A.Ş'nin sermayesinin yüzde 45,40'ını temsil eden hisse senetlerinin de Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne teslim edildiğinin; teslim edilen söz konusu hisse senetlerinin değerinin, Mahkemece atanan bilirkişilerce hazırlanan rapora göre 1.079.100.000 lira olarak hesaplandığının ve Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün, söz konusu Doğan TV Holding A.Ş hisse senetlerini, "Haciz Tutanağı" düzenlemek suretiyle, teslim almış bulunduğunun daha önce kamuya açıklandığı hatırlatıldı.

Yeni Şafak



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,749 µs